GOL DÜELLOSU ŞİMŞEK’İN 5-3

STAD: Yeni Adana Stadyumu

HAKEMLER: Direnç Tunusluoğlu (**), Murat Altan (**), Eray Eyisoy (**)

ADANA DEMİRSPOR: Ertaç Özbir (***), İsmail Çokçalış (***) (Dk.90+2 abdurrahim Dursun *), Semih Güler (***), Jorge Morel (***), Gökhan İnler (***) (Dk.86  Furkan Soyalp *), Benjamin Stambouli (***), Yusuf Sarı (***) (Dk.86 Yusuf Erdoğan *), Henry Onyekuru (***) (Dk.72 Fredrik Gulbrandsen **), Younes Belhanda (***) (Dk.72 Emre Akbaba **), Cherif Ndiaye (***)

YUKATEL KAYSERİSPOR: Bilal Bayazit (*), Joseph Attamah (**), Gökhan Sazdağı (**), Arif Kocaman (**) (Dk.57 Ramazan Civelek *), Anthony Uzodimma (**), Carlos Mane (**), Miguel Cardoso (**) (Dk.84 Cenk Gönen *), Bernard Mensah (**), Yaw Ackah (**) (Dk.76 Mario Gavranovic *), Olivier Kemen (**), Mame Thiam (***) (Dk.86 Emrah Bassan *)

GOLLER: Dk.7, Dk.27 Cherif Ndiaye, Dk.32 Younes Belhanda, Dk.45 Yusuf Sarı, Dk.52 Henry Onyekuru (P) (Adana Demirspor), Dk.24, 30, 45 Mama Thiam

SARI KARTLAR: İsmail Çokçalış, Emre Akbaba (Adana Demirspor), Arif Kocaman, Miguel Cardosu, Bernard Mensah  (Yukatel Kayserispor)

KIRMIZI KART: Dk.81 Bilal Beyazıt(Yukatel Kayserispor)

 

Adana Demirspor-Yukatel Kayserispor maçının ilk yarısı seyir zevki yüksek bol gollü geçti. Mavi-Lacivertliler’in öne geçtiği, Yukatey Kayserispor’un beraberliği yakaladığı dakikalarda, son sözü 45+6.dakikada Yusuf Sarı söyledi ve soyunma odasına Adana Demirspor’un 4-3 üstünlüğüyle gidildi.

İkinci yarıya da Adana Demirspor golle başladı. Kazanılan penaltı atışını Henry Onyekuru gole çevirince durum 5-3 oldu. Bu sonuçla Adana Demirspor puanını 57 yaparak dördüncülükteki yerini sağlamlaştırdı. Mavi-Lacivertlililer 3 maçlık galibiyet serisini de 4’e çıkartarak evindeki yenilmezlik serisini de devam ettirdi. Adana Demirspor’un gollerini Cherif Ndiaye (2), Younes Belhanda, Yusuf Sarı ve Henry Onyekuru penaltıdan kaydederken, konuk ekip Yukatel Kayserispor’un 3 golünü de Mama Thiam kaydetti.

MAÇTAN DAKİKALAR

Adana Demirspor-Yukatel Kayserispor maçı hakemin ilk düdüğüyle başlıyor ve ilk tehlikeli atak konuk ekip Yukatel Kayserispor’dan geldi. 2.dakikada Mama Thiam’ın çektiği sert şut az farkla auta gitti.

7.dakikada Adana Demirspor’un golü geldi. Kevin Rodrigues’in pasını çok iyi değerlendiren Cherif Ndiaye takımını 1-0 öne geçiren golü kaydetti.

24.dakikada Yukatel Kayserispor eşitliği sağladı. Miguel Cardoso’nun pasında topla buluşan Mame Thiam bu kez topu filelerle buluşturdu ve durumu 1-1’e getirdi.

27.dakikada Adana Demirspor tekrar öne geçti. Benjamin Stambouli’nin asistini çok iyi noktada topla buluşan Cherif Ndiaye düzgün vuruşla topu filelerle buluşturarak kendisinin ikinci takımının ikinci golünü atarak durumu 2-1’e getirdi.

Bu golden 3 dakika sonra konuk ekip bu kez Carlos Mane’nin pasıyla topu önünde bulan Mame Thiam Adana Demirspor filelerini ağlandırırken kendisinin ikinci takımının da ikinci golünü kaydederek durumu 2-2 yaptı.

Adana Demirspor bu gole iki dakika sonra cevap verdi. İsmail Çokçalış’ın pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Younes Belhanda takımını 3-2 galip duruma getiren golü filelerle buluşturdu.

İlk yarı bu skorla biteceği beklenirken, konuk ekip 45-4 dakikada Mame Thiam’ın üçüncü golüyle tekrar eşitliği sağladı: 3-3.

Bu golün santrasından hemen sonra 45+6.dakikada Yusuf Sarı, Adana Demirspor’u 4-3 galip getiren bu filelerde buluştu ve bu gol aynı zamanda ilk yarının sonucu oldu.

Adana Demirspor ikinci yarıya da golle başladı. 52.dakikada kazanılan penaltıyı Henry Onyekuru filelerle buluşturdu ve durumu 5-3 yaptı.

72.dakikada Adana Demirspor Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Younes Belhanda’nın yerine Emre Akbaba’yı, Henry Onyekuru’nun yerine de Fredrik Gulbrandsen’i oyuna aldı.

81.dakikada Yukatel Kayserispor’dan Bilal Beyazıt hakem Direnç Tonusluoğlu tarafından direk kırmızı kartla cezalandırıldı.

Maçın dördüncü hakemi uzatma olarak en az 10 dakika oynanacağını gösterdi. Uzatma dakikalarında da her iki ekibin atakları sonucu değiştirmeyince maç ta 5-3 Adana Demirspor’un üstünlüğüyle sona erdi. (HABER: CANSU ERSOY)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor