15 TEMMUZ KÖPRÜSÜ 28 NİSAN’DA HİZMETE AÇILIYOR?

Adana’nın trafiğini yüzde 30’a yakın rahatlatması beklenen Türkiye’nin en uzun 4. köprüsü olma özelliği bulunan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı koordinesinde yapımına devam edilen ’15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde sona yaklaşıldığı, köprünün 28 Nisan’da açılacağı belirtildi.
Adana’da trafik sorunun en yoğun yaşandığı yerlerden bir tanesi olan Seyhan Baraj gölünün üzerinde bulunan set üstü trafiğinin çilesinin yeni köprünün hizmete girmesi ile birlikte sona ermesi bekleniyor.
Adana’ya yakışmayan, ulaşımı zor hale getiren set üstü yolunu artık son kez kullanıyoruz. Yapılan haberler ve açıklamalara göre 28 Nisan’da 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün hizmete açılacağı ifade ediliyor.
Umarız kötü bir sürpriz olmaz ve köprünün açılış tarihi uzamaz. Adanalılar dört gözle set üstü yolundan kurtulmayı ve köprüden geçebilmeyi bekliyorlar.
Çünkü daracık yolda özellikle de mesai giriş ve çıkış saatlerinde insanlar kontak kapatma derecesine geliyorlar. Trafik ilerlemiyor, insanlar ne yapacaklarını bilmeden zamanlarını set üstü köprüsünde harcıyorlar.
Köprünün inşaatı zaten karmakarışık bir hal almıştı. Hatırlarsanız bir önceki belediye başkanı Hüseyin Sözlü köprünün temelini atmış, yeniden seçilemeyince köprünün inşaatı yarım kalmıştı.
Yerine gelen belediye başkanı Zeydan Karalar da paralarının olmadığını bahane ederek köprüyü yapacak güçlerinin olmadığını cümle aleme duyurmuştu.
Adana için bu kadar gerekli bir hizmet için para bulamıyordu sayın Belediye Başkanı…
Sonunda devlet eliyle yapılmasına karar verildi ve inşaatına yeniden başlandı.
Ben ve benim gibi düşünen binlerce Adanalıya göre Adana için en elzem ihtiyaçtı bu köprü. Bu köprüye bütçe ayırmak istememek gerçekten bu ihtiyacı görmezden gelmekti.
Artık sona gelen çalışmalarda yeniden bir tarih uzatma olmaz ve belirtilen zamanda köprü hizmete açılır.
Artık Adanalılar da bu set işkencesinden kurtulurlar.