“ONLAR BİZE BASKI YAPTIKÇA HALK BİZİM YANIMIZDA DAHA GÜÇLÜ KENETLENİYOR”

Emek ve Özgürlük İttifakı, 21 ilde yapılan operasyon kapsamında aralarında gazeteci, siyasetçi, hukukçu ve sendika yöneticilerinin de olduğu 100’ü aşkın ismin gözaltına alınmasına yönelik Adana’da basın açıklaması gerçekleştirdi. İnönü Parkı’nda yapılan açıklamaya Yeşil Sol Parti Adana Milletvekili adayları da katıldı. Yeşil Sol Parti Adana Milletvekili adayı Tülay Hatimoğulları, “Onlar bize baskı yaptıkça halk bizim yanımızda daha güçlü kenetleniyor. Bunu bilmiyorlar mı? Onlar bize vurdukça halkın bizim yanımızda ne kadar sıkı durduğunu görmüyorlar mı? Görsünler işte… Onlar bize vurdukça biz güçleniyoruz. Onlar bize saldırdıkça biz kazanıyoruz” dedi.

HABER VE FOTOĞRAFLAR: CANSU ERSOY

ADANA (BÖLGE)-21 ilde Diyarbakır Amed merkezli yapılan operasyon kapsamında aralarında gazeteci, siyasetçi, avukat ve sendika yöneticilerinin de olduğu birçok kişi gözaltına alınmıştı. Emek ve Özgürlük İttifakı bu operasyonlara tepki olarak Adana’da basın açıklaması yaptı. Başta Yeşil Sol Parti şu an ki Adana Milletvekili ve Milletvekili Adayı Tülay Hatimoğulları olmak üzere birçok kişi katıldı. Açıklamada, açıklama metnini Yeşil Sol Parti Adana İl Eşbaşkanı Helin Kaya okudu.

“AKP-MHP FAŞİST BLOKU KOLTUKLARINI KAYBETME KORKUSU İLE EMEK VE ÖZGÜRLÜK İTTİFAKINA YOĞUN BİR SALDIRI BAŞLATMIŞTIR”

Eşbaşkan Kaya, “Tarihinin en büyük seçim yenilgisinin arifesinde olan AKP-MHP iktidarı, yaşadığı panik ve korkuyla partimize, sivil toplum örgütlerine, toplumsal dinamiklere ve muhalefete saldırmaya devam ediyor” dedi. Sabah saatlerinde Diyarbakır merkezli 21 ilde yargı eliyle gerçekleştirilen saldırıda aralarında Yeşil Sol Parti Eş Genel Başkan Yardımcısı Özlem Gündüz, MYK üyesi Mahfuz Güleryüz, üyeler, gazeteciler, hukukçular ve sanatçıların da bulunduğu 100’den fazla kişi gözaltına alındığını belirten Kaya, “Bizler bu gözaltı işleminin amacının ne olduğunu, neyi hedeflediğini gayet iyi biliyoruz. AKP-MHP faşist bloku koltuklarını kaybetme korkusu ile Emek ve Özgürlük ittifakına yoğun bir saldırı başlatmıştır. Bu saldırılar bizlerin gördüğü ilk saldırı olamayabilir ama tüm halklarımıza, yoldaşlarımıza sözümüz olsun; bu baskılar onların son baskıları olacaktır” diye ekledi.

“HAKLI OLANLAR ER YA DA GEÇ KAZANIRLAR”

“Çünkü gidecekler ve gideceklerini kendileri de biliyorlar” diyen Kaya, konuşmasını şu şekilde sonlandırdı:

“Emek Ve Özgürlük İttifakı’nın toplum üzerinde yaydığı umut ve aydınlık ışığı, sarayın karanlığını dağıtacaktır. Bu gözaltı işlemleri ile topluma yaymak istedikleri korkuyu mücadelemiz ve kararlılığımız ile her zaman olduğu gibi yine boşa çıkartacağız. Biz biliyoruz ki; haklı olanlar er ya da geç kazanırlar. Sizlerin korkusuna karşı bizim direnişimiz, sizlerin baskılarına karşı bizim kararlılığımız, sizlerin zulmünüze karşı bizlerin hak mücadelemiz eninde sonunda başarıya ulaşacaktır. Bu tehdit ve şantaj düzeninin sona ermesini isteyen, yıllardır uygulanan hukuksuzluklarla hesaplaşma iradesi gösteren herkesi bu saldırılara karşı açık tutum almaya çağırıyoruz. Gözaltına alınan her bir kişinin yerine binleri, on binleri sorumluluk üstlenerek seçim çalışmalarına katılmaya, sandıklara sahip çıkmaya ve darbeye karşı aktif mücadeleye çağırıyoruz. Biz buradayız ve mutlaka kazanacağız.”

“BU İKTİDAR BİZİ AÇLIĞA, YOKSULLUĞA MAHKUM ETTİ. ŞİMDİ İSE OPERASYONLARLA KAZANACAKLARINI SANIYORLAR”

Yeşil Sol Adana Milletvekili Adayı Tülay Hatimoğulları’da AKP iktidarının ne zaman kaybetmenin eşiğine gelse şafak operasyonlarına başvurduğunu kaydetti ve konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Bu sabah hiç de şaşırmadığımız bir operasyonla karşılaştık. Bu operasyonlar AKP’nin güçsüzlüğünün ve kaybedeceğinin göstergesidir. Eğer Cumhur İttifakı yiğitse bu seçimi yargıyla, polisle, askerle, jandarmayla, atadıkları yandaş hakimlerle almayacak. Bu seçimi gelecek açık açık halkın iradesine darbe vurmadan alacak. Fakat tüm bu yöntemler bu güne kadar kar etmedi. Şimdiden sonra da kar etmeyecek. Onlar tarihlerinin en büyük yenilgilerini bu seçimde alacaklar. Onlar bize baskı yaptıkça halk bizim yanımızda daha güçlü kenetleniyor. Bunu bilmiyorlar mı? Onlar bize vurdukça halkın bizim yanımızda ne kadar sıkı durduğunu görmüyorlar mı? Görsünler işte… Onlar bize vurdukça biz güçleniyoruz. Onlar bize saldırdıkça biz kazanıyoruz. Ve biz bu hukuksuz seçim kazanma operasyonlarını değerli halkımız boşa düşürecektir. Ve bu iktidarı aynı zamanda Ak Parti’ye oy verenlere de şikayet ediyoruz. Bu iktidar bizi açlığa, yoksulluğa mahkum etti. Şimdi ise operasyonlarla kazanacaklarını sanıyorlar. Sonucu görecekler. Hodri meydan diyorum. 14 Mayıs’ta bunlara hep beraber en büyük dersi vereceğiz. Mutlaka kazanacağız, zafer bizim olacak.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor