ERGÜN ATALAY: MADENCİLER DEPREMDE HARİKALAR YARATTI

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Adana’da 1 Mayıs coşkuyla kutlandı. Türk-İş’e bağlı 30’dan fazla işçi sendikasının yüzlerce üyesi Adana’da bir araya geldi ve 1 Mayıs’ı kutladı. Türkiye’nin farklı şehirlerinden etkinliğe birçok işçi katıldı. Etkinlikte Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay işçilere karşı yaptığı konuşmada, “Sendikalarımız ilk günden bugüne yardımlaşmanın örneğini gösterdiler. Yemek dağıttılar, acıyı paylaştılar. Bunun öncüsü bu alandakiler oldu. Yol işçileri, il özel idare işçileri, karayolu işçileri. Madenciler harikalar yarattılar. Yunan askerinin orada nasıl yardım ettiğini gördüm. Malezyalıların tam 42 gün bölgeye yardım götürdüğünü gördüm” dedi.

 

HABER VE FOTOĞRAFLAR: MERYEM ÜNAL

ADANA (BÖLGE)-1 Mayıs kutlamaları Adana’da Arif Nihat Asya Parkı (Bayraklı Park’ta başladı. Türkiye’nin dört bir yanından yüzlerce işçi ve emekçi kutlamaya katıldı. Etkinliğe işçi ve emekçilerin yanı sıra Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Türk-İş Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağar, Türk-İş’e bağlı sendikaların genel başkanları ve üyeleri katıldı. Ayrıca Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’de etkinlikte yer aldı. Kutlama Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

“HAKSIZLIKLARIN, EŞİTSİZLİKLERİN, ADALETSİZLİKLERİN VE EZİLENLERİN OLMADIĞI, EMEĞİN SÖMÜRÜLMEDİĞİ GÜZEL BİR DÜNYAYI GÖRECEĞİMİZ GÜNLERİN UMUDUYLA…”

Etkinlikte konuşma yapan Türk-İş Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağar, emeğin kutsal olduğunu söyledi ve “İşçilerin yaptığı bütün işler toplum için vazgeçilmezdir.   İşçiler her şartta çalışmaya, üretmeye devam ediyor. Bütün zor günlerde biz varız. Depremde biz varız. Yangında biz varız. Selde, yağmurda, karda, pandemide biz varız. Emeğimiz ve sağlığımız ekonomiye feda edilmesin” dedi.

Ağar, “Haksızlıkların, eşitsizliklerin, adaletsizliklerin ve ezilenlerin olmadığı, emeğin sömürülmediği, aydınlık, eşit ve güzel bir dünyayı göreceğimiz günlerin umuduyla, 1 Mayıs emek ve dayanışma günümüz kutlu olsun” diye de ekledi.

“BİZİM MÜCADELEMİZ AYNI ZAMANDA DEMOKRASİ MÜCADELESİDİR”

1 Mayıs İşçi Bayramımızı çok ağır şartlar içinde kutladıklarını dile getiren Ağar, konuşmasının devamında şunları belirtti:

“Depremin açtığı yaralar, hayat pahalılığı, sendikasız, güvencesiz çalıştırılmak ve daha birçok dertlerimiz var. Bütün bunlar; Türkiye de işçi sınıfının daha iyi günler görmek için yaptığı mücadeleyi zorlaştırmaktadır. Fakat tüm bunlara rağmen mücadele etmeye devam edeceğiz. Barış içinde, birlik ve beraberlik içinde, kardeşlik duygularıyla bir arada olacağız. Çünkü Türk-İş sadece kendi işçi sınıfının menfaatleri için değil, tarihi boyunca tüm ülkemizin özgürlüğü, dayanışması, emeği, hakkı ve daha iyi yaşaması için mücadele etmiştir. Bizim mücadelemiz hak mücadelesidir. Ailemizle birlikte, güven içinde, gelecek endişesi olmadan, huzurlu yaşamak istiyoruz. Çocuklarımıza güzel bir gelecek bırakmak istiyoruz. Kula kulluk etmeden, temel haklarımıza sahip çıkarak yaşamak istiyoruz. Sendikal örgütlenmemizde kısıtlama, yasaklama, engelleme istemiyoruz. Kamuda taşeron işçiliğine son verilmesini; vergide ve ücrette adaletin sağlanmasını istiyoruz. Sosyal devletin her alanda olmasını, refahın adil paylaşılmasını talep ediyoruz. Bizim mücadelemiz aynı zamanda demokrasi mücadelesidir. Demokrasi işçilerin can suyudur. Demokrasi askıya alındığında kaybeden işçiler olur. Şunu herkes bilmelidir ki: Sendikal örgütlenme, demokrasinin yapı taşıdır. Biz; bu ülkede yaşayan herkesin mutlu olmasını istiyoruz.

“MADENCİLER DEPREMDE HARİKALAR YARATTILAR”

Konuşma yapan bir diğer isim olan Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, depremde 50 binin üzerince insanın can verdiğini bildirdi ve “Sendikalarımız ilk günden bugüne yardımlaşmanın örneğini gösterdiler. Yemek dağıttılar, acıyı paylaştılar. Bunun öncüsü bu alandakiler oldu. Yol işçileri, il özel idare işçileri, karayolu işçileri. Madenciler harikalar yarattılar. Yunan askerinin orada nasıl yardım ettiğini gördüm. Malezyalıların tam 42 gün bölgeye yardım götürdüğünü gördüm” dedi.

“MECLİSE GİRECEK İŞÇİ, EMEKLİ, ESNAF YOK”

14 Mayıs’taki seçimle ilgili de konuşan Başkan Atalay, “Tüm partilerin milletvekili listesini inceledim. Bu ülkede işçi, işsiz, emekli, küçük esnaf, biz bu ülkeni yüzde 70’iyiz. 3 kişi yok. Meclise girecek işçi, emekli, esnaf yok. Milletvekili tulum giymemişse, çiftçilik yapmamışsa mecliste ne anlatacak. Tulum yoksa tulumun derdini anlatamaz. Hiçbir siyasi iktidardan KİT’lerle ilgili, taşeronla ilgili sözler duydunuz mu? Şimdi 15 gündür konuşuyorlar. Meclis kapanmadan neredeydiniz? Bu taşeron meselesi bu ülkeye yakışmıyor. Enerjide var, ulaşımda var, sağlıkta var. Türkiye’ye yakışmıyor” diye aktardı.

“ÇÖZMEZSENİZ HER GÜN BU MESELEYİ ÜLKE GÜNDEMİNDE TUTMAYA DEVAM EDERİZ”

İşçilerin Ocak ayında aldığı ücret ile Aralık’ta aldığı ile bin 500 TL kayıp olduğuna konuşmasında yer veren Atalay, “Asgari ücret vergi dışı kaldı ama bu yetmiyor. Bu alanda bulunanlar Ocak ayında aldığını Aralık ayında almıyor. Vergiyi sabitlemek gerekiyor. Siyasi partilere, meclise kim geliyorsa bir an evvel çözün. Çözmezseniz her gün bu meseleyi ülke gündeminde tutmaya devam ederiz” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor