AOSB HASTANESİ GAZETECİLERE TANITILDI

Geçtiğimiz günlerde hizmete giren Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Hastanesi gazetecilere tanıtılarak hastane hakkında bilgiler verildi.

HABER: MERYEM ÜNAL/FOTOĞRAF: CANSU ERSOY

ADANA (BÖLGE)-Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi  Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü, Adana basınını ağırladı. Toplantıya AOSB  Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü başta olmak üzere; Bölge Müdürü Ersin Akpınar, Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Kara, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, ÇGC Yönetim Kurulu Üyeleri ve gazeteciler katıldı.

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi içerisinde yaklaşık olarak 100.000 kişiye hizmet edebilecek şekilde tasarlanan hastane geçtiğimiz günlerde hizmet vermeye başlamıştı. Önceki gün gazetecilerle bir araya gelen AOSB yetkilileri gazetecilere hastaneyi tanıttı ve hastaneyle ilgili bilgi verildi. Hastane’nin tanıtımını AOSB Bölge Müdürü Ersin Akpınar gerçekleştirdi.

AOSB Bölge Müdürü Ersin Akpınar burada yaptığı konuşmada, “Hastanenin mimarisinde yatay mimarı kullanılmıştır. Son derece depreme dayanalıklı ve modern bir tesis olarak devreye alındı. İhtiyaç halinde gerek yukarıya gerek yanlamasına genişleyecek şekilde dizayn edildi. Avrupa’daki örnekleri esas alınmış oldu ve Türkiye’de örnek bir tesis olduğunu düşünüyoruz. Bu hastane ile yaşam ekosistemine bir değer kazanmış oldu.  Hastenin bütün malzemesi, eşyaları vs. Adana Organize Bölge Sanayisi tarafından yapılmıştır” dedi.

“BU HASTANE İLE YAŞAM EKOSİSTEMİNE BİR DEĞER KAZANDIRILMIŞ OLDU” 

Konuşmasının devamında hastanenin Organize Sanayi Bölgesi içinde ilk olduğunu söyleyen ve örnek teşkil edecek şekilde hizmet verdiğini dile getiren Akpınar, “Yaklaşık olarak 100.000 kişiye hizmet verecek şekilde tasarlanmış olup son teknoloji cihazlar, yeterli sayıda sağlık çalışanlarımız bulunmaktadır. Hastanemiz sadece organize sanayide çalışanlara değil etrafta bulunan yerleşim yerindeki vatandaşlarımıza da hizmet verecektir” diye belirtti.

Akpınar, hastanenin hizmetleriyle ilgili şunları söyledi:

“Yeşil alan içindeki modern hastanemiz son teknoloji cihazlar ile hizmete başladı. Şu anda hizmet veren 9 polikinlik mevcut. Göğüs hastalıkları, Göz, Dahiliye, Kulak Burun Boğaz, Genel Cerrahi, Çocuk Polikliniği, Radyoloji, Kadın Hastalıkları ve Cildiye Polikliniği ile  hizmet vermektedir. Aynı zamanda Acil hizmeti 7/24 hizmettedir. Hastenimiz 2 haftalık verilere baktığımızda 2300 hastaya hizmet etmiştir. Dolayısıyla ciddi bir ihtiyacı karşılayacağını biz düşünüyoruz. Bu konsept ile beraber benzer hizmetler ile devreye girecektir. Hayırlı uğurlu olsun diyelim”

“Bizim amacımız 50.000 organize sanayi bölgemizde çalışan işçilerin can güvenliğini karşılamaktır” diyen AOSB Bölge Müdürü Ersin Akpınar, “Geç kalınmadan müdahale edilerek sağlıklarını korumak istiyoruz. Herhangi bir olumsuz bir şey olmaması için bu hastaneyi kurduk.  Bu hastaneyi kurup çalışanların can sağlığını korumak tabiki bizim görevimiz ama biz bir yandan da örnek olmak istiyoruz. Özellikle sanayi bölgemizde meslek hastalıkları ve iş kazaları meydana geldiğinde hastenemizde bulunan son teknoloji cihazlarımız ve hastenede bulunan görevli arkadaşlar ile ilk müdahele edilerek olası olumsuz sorunları ortadan kaldırıyoruz” diye ifade etti.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir’de hastanede kan bağışında bulundu.

 

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor