GÜNDEMDEKİ MADDELER OYLANDI

HABER: MERYEM ÜNAL

ADANA (BÖLGE)-Adana Büyükşehir Belediyesi’nin Mayıs ayı meclis toplantısının ikinci toplantısı dün yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, yoğunlukdan dolayı toplantıya  katılamadı. Başkan Karalar’ın yerine  Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mustafa Bayar başkanlık yaptı.

Meclis oturumunda ilk olarak Büyükşehir Meclis Üyesi Murat Şirin konuştu. Daha sonra da AK Parti Meclis Üyesi Vedat Gündoğan konuşma yaptı. Ardından gündemde olan maddeler sırayla meclis üyelerinin oylarına sunuldu.

Adana Turizm Birliği Başkanı ve Büyükşehir Meclis Üyesi  Murat Şirin mecliste gerçekleştirilen toplantıda söz alarak konuşması yaptı. Şirin, “Bugün görüşülecek olan 6.ve7. maddelerle ilgili olarak Adana Turizm Birliği Başkanı olarak  siz değerli meclis üyelerinin desteğiniz için şimdiden teşekkür ederim. Adana’mıza mal olacak tarihi bir asrı gelecek nesillere kazandırmak için desteklerinizi bundan sonraki projelerdede bekliyorum” dedi.

AK Parti Adana Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Vedat Gündoğan da gündem dışı söz alarak konuşma yaptı. Vedat Gündoğan, ”Sayın Başkan, meclis üyeleri, basın arkadaşlarımız, belediyemizin ve ASKİ’nin değerli çalışanları, bugün bir daveti hatırlatmak istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan 16.30’da Adana İstasyon Meydanın’da biz Adanalılar ile bir arada olacak. Değerli meclis üyelerimiz ile pazartesi ve salı günü için  belediye otobüsleri ve metroyu ücretsiz hale getirmiştik. İstasyon Meydan’ın da gerçekleşecek olan mitinge bütün hemşerilerimiz davetlidir” diye konuştu.

Konuşmalardan sonra gündemdeki maddeler oylamaya sunulurken, diğer maddeler de bugüne bırakıldı.

  • Makine ihmal daire başkanlığının ilgili yazısının belediyemiz ulaşım daire başkanlığına bağlı otobüs şube müdürlüğüne ihtiyaç duyulan yeni otobüs alımı için 100 adete çıkarılması meclise sunularak oy birliği ile kabul edildi.
  • Gündemin 5.maddesi imar ve bayındır, kırsal kalkınma, kadın erkek eşitlik konusu meclise sunularak oy birliği ile kabul edildi.
  • Gündemin 6.maddesi plan bütçe kanunlar eğitim, kültür gençlik komisyonu meclise sunularak oy birliği ile kabul edildi.
  • Gündemin 7.maddesi plan bütçe kanunlar ve ulaşım komisyonu meclise sunularak oy birliği ile kabul edilmiştir.
  • Gündemin 8.maddesi imar bayındırlıktır kanunlar kırsal kalkınma komisyonu meclise sunularakoy birliği ile kabul edilmiştir.
  • Gündemin 9.maddesi imar ve bayındırlık deprem ve doğal afetler, sosyal hizmetler komisyonu meclise sunulara oy birliği ile kabul edilmiştir.
  • Gündemin 10.maddesi imar ve bayındırlık, kent ekonomisi, turizm ve sağlık komisyonunu meclise sunularak oy birliği ile kabul edilmiştir.
  • Gündemin 11.maddesi imar ve bayındırlık, ulaşım ve eğitim, kültür ve gençlik ve spor komisyonu meclise sunularak oy birliği ile kabul edildi.
  • Gündemin 12.maddesi kanunlar, kırsal kalkınma, kadın erkek eşitliği komisyonu meclise sunularak oy birliği ile kabul edildi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor