ERDOĞAN, HAVAALANI KARARINI ADANALILAR’A BIRAKTI

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisi tarafından düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada Şakirpaşa Havalimanı ile ilgili olarak, “Adanalı ne derse biz onu yaparız” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Adana bu depremi nispeten az can kaybı ve hasarla atlatan bir şehrimiz. Ama biz Adana’da sadece depremin yol açtığı yıkımları değil, gelecekte yaşanabilecek afetleri de dikkate alarak daha kapsamlı bir kentsel dönüşüm planlıyoruz. Bölgesel Havalimanımız açıldıktan sonra, Şakirpaşa’nın bu yalancı tarafından kapatılacağı söyleniyor. Değerli kardeşlerim bizim için Adanalı ne derse o olur, Adanalı ne derse biz onu yaparız… Adana’yı Doğu Akdeniz’in en büyük lojistik üssü yapacağız… Burada yapacağımız limanla ülkemizin uluslararası taşımacılık payını katlayarak artıracağız…” diye konuştu.

 

 

HABER VE FOTOĞRAFLAR: CANSU ERSOY

ADANA (BÖLGE)-Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan gecikmeli geldiği Adana’da halka buluştu. Adanalılar’ın büyük ilgi gösterdiği mitingde önce AK Parti İl Başkanı Mehmet Ay, daha sonra ise Adana Milletvekili adayı Ömer Çelik birer konuşma yaptılarl.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kürsüye eşi Emine Erdoğan ile birlikte çıktı. Erdoğan, konuşmasına “Biz Adana’yı çok seviyoruz. Bu muhteşem katılım sevilmezmi. Hele hele 14 Mayıs akşamı beraber balkon konuşması yapmaya varmıyız. Durmak yok… Sevgili Adanalılar, siz bir başkasınız. Ben şimdi kebaptanr, salgamdan bahsetmeyeceğim. Onları Ömer beye bıraktım. O onlardan bahsediyor. Başımızın tacı kıymetli hamfendiler, geleceğimizin teminatı sevgili gençler, sizi kebaptan ve şalgamdan daha çok seviyoruz… Adanalı, Mersin yanlışa düşmez, vefası büyüktür. Reisini üzmez, bu millet akıllıdır, malum kişileri getirmez başa… Buraya Aydın’dan geliyoruz… Aydın 65 bin kişiydi… Şimdi Adana’dayız resmi rakamları aldım 80 bin kişi… “

Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti:

“BEN ADANALI İŞİNİ BİLİR DİYORUM”

“Malum, Millet İttifakı var ya, onlarda burdaydı galiba. Dün burdaydılar, ne yaptılar… Ben Adanalı işini bilir diyorum. İnşallah haftaya Pazar günü Adana, biz Ankara’da balkon konuşması yaparken Adana’da burdan yapacak. Değerli kardeşlerim sizlere kalbi duygularımla, muhabbetle selamlıyorum. Sözlerime başlarken 6 Şubat depreminde Adana’yla birlikte 11 ilimizde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmet yadediyorum. Rabbimden ülkemizi her türlü afetten, kazadan, beladan muhafaza eylemesini niyaz ediyorum. Biliyorsunuz depremin hemen ardından 8 Şubat’ta Adana’daydım. Depremde ağır can kayıpları ve yıkım yaşayan 11 ilimizin her birini defalarca ziyaret ettim. Hem milletimizle dayanışmamızı gösterdik, hem çalışmaları yerinde takip ettik, hem de bundan sonraki işlerin planlamasını sizlerle beraber yaptık.

“ADANA İÇİN KAPSAMLI BİR KENTSEL DÖNÜŞÜM PLANLIYORUZ”

Şehirlerimizi ayağa kaldıracak, inşa ve ihya faaliyetlerini dünyada eşi benzeri görülmemiş bir hızla yürütüyoruz. Enkazları tamamen kaldırdık, 837 bin çadırın yanı sıra 100 bin konteynırın kurulumunu tamamladık. Ayrıca 142 bin konutun ve köy evinin inşa sürecini başlatırken, 59 bininin de temelini attık. Bize laf yok, bizde icraat var, onlar konuşur biz yaparız. Deprem bölgesinde 650 bin konut yapılacak. Bunun 310 binini de bir yıl içinde teslim edeceğiz. Adana bu depremi nispeten az can kaybı ve hasarla atlatan bir şehrimiz. Ama biz Adana’da sadece depremin yol açtığı yıkımları değil, gelecekte yaşanabilecek afetleri de dikkate alarak daha kapsamlı bir kentsel dönüşüm planlıyoruz.

Muhalefet kentsel dönüşümden anlamaz, böyle bir şeyi de kabul etmez. Ama biz geleceğe hazırlığımızı yapıyoruz. İnşallah Adana’yı burada yaşayan her bir kardeşimin güven ve huzurla evlerinde oturduğu bir yer haline getireceğiz. Bunun için sizden biraz sabır, biraz da destek istiyoruz. Çünkü bu büyük yükün altından ancak devlet ve millet elele vererek kalkabiliriz. Allah’ın izniyle bunu başaracağımıza da yürekten inanıyorum. Bu vesileyle deprem bölgesindeki lise öğrencilerimize bir müjde vermek istiyorum.

Deprem bölgesi illerimizdeki devlet üniversitelerindeki öğrencilerimize genel yerleştirme dışında yüzde 25 oranında ayrı bir kontenjan ayıracağız. Bu öğrencilerimiz ülke genelindeki sıralamanın dışında kendi aralarındaki bir puan önceliğine ve tercih sırasına göre ayrı bir kontenjanlara yerleşebilecek. Ayrıca özel üniversitelerin tamamındaki her programda bu öğrencilerimiz için birer kişilik yer tahsis edilecek. Toplamda 21 bin 560 öğrencimizin yararlanacağı, bu kararların 2023, 2024 eğitim öğretim yılında üniversiteye yerleştireceğiz. Gençlerimize hayırlı olmasını diliyorum.

“ADANA BİZE AYRI HEYECAN VERİYOR”

Adana’ya her gelişimizde bu şehrin sevgisi, coşkusu, heyecanı inanın bizi ayrı etkiliyor. Yeni doğmuş gibi tazesin, Allah’ın her doğan günü Adana sende bir canım var, bir canım olsa kurban olsun sana, bini de Adana. Adanalı olmak demek, her doğan güne yeni bir heyecanla, yeni bir enerjiyle başlamak demek. Adanalı olmak demek harbililiği ve mertliği göğsünde bir madalya gibi taşımaktır. Adanalı olmak demek, bu bereketli topraklar üzerinde emeğiyle, alın teriyle çalışmak, üretmek, sonra helalinden bunun keyfini sürmektir. Bay Bay Kemal ne diyor, helalden bahsediyor. Bay Bay Kemal önce torununun hani küçücük torunu var ya, o torununu sen SSK’lı nasıl yaptın? Sende hiç vicdan yok mu? Nasıl yaptın, önce bunun hesabını ver. SSK’nın genel müdürüyken bu hastanelerde ölenlerin, iğne veya rehin alınmasının hesabını neyle vereceksin.

Biz de diyoruz ki Rabbim bize son nefesimize kadar Adanalı kardeşlerimize hizmet etmeyi nasip etsin. Çünkü bizim yarimiz, yoluna kurban olduğumuz ona hizmet etmeyi şeref bildiğimiz milletimizdir. Biz hep milletimizle birlikte yürüdük, bunlar ise hep milletin karşısında yer aldı.

İnşallah 14 Mayıs bu milli irade düşmanlarına hak ettikleri dersi sandıkta vereceğinize inanıyorum. Ben bu Adana’ya güveniyorum. Ülkemizde 21 yılda her şeyi değiştirdik. Bir  tek muhalefet kaldı, yalanla, iftirayla, çarpıtmayla daha kötüsü tehditle, kaos tüccarlığıyla muhalefet yapılamayacağını bunlara bir türlü öğretemedik.

“ADANA’YA 126 MİLYARLIK KAMU YATIRIMI YAPTIK”

Tam bir yıl önce Adanalı gençlerimizle bir araya geldiğimizde hep bir ağızdan ne demiştik… Adanalıyız, Allahın’ın adamıyız demiştik. Şimdi bir  kez daha söyleyelim mi… Kurban olurum size, tabi biz kuru kuru kurbanın olan takır takır, kadanı alan diyenlerden olmadık…  Bugüne kadar ne söz verdiysek yaptık, yapmaya da devam ediyoruz… Adana’ya son 21 bir yılda ne kadar yatırım yaptık biliyor musunuz? 126 milyar liralık kamu yatırımı yaptık Adana’ya…

Eğitimde 10 bin 691 adet yeni derslik inşa ettik. Şehrimize ikinci devlet üniversitesini kurduk. Şehrimize 6 bin 935 kişi kapasiteli yüksek öğrenim yurt binası alanı açtık. 33 bin seyirci kapasiteli stadyumu yaptık. Bu sene de maşallah Adana Demirspor iyi gidiyor. 45 spor tesisi kazandırdık, açılışını geçtiğimiz günlerde arkadaşlarımızın yaptığı 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nü açtık, rahatsızlığım dolayısıyla ben katılamadım. Mitingi aslında ogün yapacaktık. Adana’mızı Şehir Hastanesi’yle buluşturarak Adana’ya sınıf atlattırdık. Bu hastanemiz depremde çok büyük hizmet verdi. İlk Evim’le 6356 konut yapacak, ilk işyerimle 500 esnafımıza işyeri inşa edecek.

Bölgesel Havalimanımız açıldıktan sonra, Şakirpaşa’nın bu yalancı tarafından kapatılacağı söyleniyor. Değerli kardeşlerim bizim için Adanalı ne derse o olur, Adanalı ne derse biz onu yaparız… Adana’yı Doğu Akdeniz’in en büyük lojistik üssü yapacağız… Burada yapacağımız limanla ülkemizin uluslararası taşımacılık payını katlayarak artıracağız… “

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor