Demirel’cilerden, Kılıçdaroğlu’na tam destek

HABER: YENER EKİNCİ

ADANA (BÖLGE) – Adana’da, merhum cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in siyasetteki yol arkadaşlarıyla buluşan Süleyman Demirel Konfederasyonu genel başkan yardımcıları Muhammet Emin Atasever ile Peyami Biçer, 14 Mayıs’ta Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceklerini açıkladı.

‘’ADALET VE KALKINMA PARTİSİ ADALETİ BİTİRDİ’’

Adalet Partisi ile Doğru Yol Partisi’nde genel başkanlık yapan, Başbakanlık görevinde bulunan, 9’uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in gönülleri tarafından kurulan Süleyman Demirel Konfederasyonu’nun genel başkan yardımcıları Muhammet Emin Atasever, Peyami Biçer ve beraberindeki heyet, MAS Kebap’ta yüzlerce kişinin teveccüh gösterdiği toplantıda önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin şu anda zor bir süreçten geçtiğini ifade eden Muhammet Atasever, “Bizim meselemiz, ölü toprağı üstüne örtülmüş, geçmiş yıllarda merkez sağda siyaset yapmış insanların artık uyanması gerekiyor. Bu anlamda biz Türkiye’yi eski haline getirmeye uğraşıyoruz. 21 senedir Cumhuriyeti bir sekteye uğrattılar. Adalet ve Kalkınma Partisi, adı adalet olan AKP, hiçbir zaman adalette eşit davranmamıştır. Türkiye’de devlet-i şuara bitmiştir, kuvvetler ayrılığı gitmiştir. Yargıtay, Sayıştay ve Danıştay, görevini yapmamakta, AK Parti’nin tabanına göre, AK Parti’nin siyasetçilerine göre hareket etmektedir” dedi.

“KEMAL KILIÇDAROĞLU’NA DESTEĞİMİZ TAMDIR”

AK Parti iktidarına yönelik eleştirilerine devam eden Atasever, 14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimlerde Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı olan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceklerini açıkladı. Atasever, şunları kaydetti; “14 Mayıs akşamı inşallah Millet İttifakı’nın adayı, büyük devlet aklıyla masayı kurmuş, 2019 yılındaki seçimlerde bütün belediyelerde başarıyı sağlamış, ortak akılla, vizyonuyla Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu Cumhurbaşkanı adayı noktasında destekliyoruz. Bütün arkadaşlarımız, Doğru Yol Partisi’nden gelen Demirelciler, Celal Bayarcılar, Menderesçiler bugün ülkenin iyi gitmediğini düşünüyor ve söylüyorlar. Cumhurbaşkanı tartışması bitmiştir. Cumhurbaşkanı profili gerçekten Kemal Kılıçdaroğlu’na oturmuştur. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na devleti tekrar inşa etmesi noktasında güveniyoruz. Ülkenin tekrar parlamenter sisteme geçmesi ve Türkiye’nin yeniden hesap verilebilir hesap alınabilir bir yargı, sayıştay, yargıtay, anayasa mahkemesi noktasında iyi bir hal alması noktasında iyi yere geleceğine inanıyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu’na gerçekten inandık, güvendik. Kılıçdaroğlu’na desteğimiz tamdır. Gittiğimiz her yerde de  destek veriyoruz.”

‘’ÜLKEMİZİ FABRİKA AYARLARINA DÖNDÜRECEK’’

Peyami Biçer ise, ‘’Türkiye genelinde 71 ili gezerek  Demirel sevdalılarını ile bir araya geldik, Sayın Kemal Kılıçdaroglu ile aralarında gönül köprüleri kurduk. 21 yıllık AKP iktidarının ülkemizi getirdiği noktada, yoksulluk ve açlık sorunları baş göstermektedir.  Milli ve manevi değerlerinin yok olma noktasına geldiği, gençlerimizin beyin göçü ile yurt dışın gitmeleri, hayatın her alanında çalışan bütün vatandaşlarımızı hak hukuk ve adaleti hedef gösteren ve parti devletinden liyakatlı kadrolarla taşıyacak, ülkemizi yeniden fabrika ayarlarına döndürecek olan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na güvenimiz tamdır’’ dedi. Toplantıya, CHP İl Başkanı Mehmet Çelebi ve önceki dönem Yüreğir Belediye Başkan adayı Kamuran Karaca da katıldı.

 

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor