“SÖĞÜT’TEN SARIÇAM’A GÖNÜL KÖPRÜSÜ”

Bu yıl 19.’su düzenlenecek olan Uluslararası Çukurova Yörük Türkmen Şöleni’ne yönelik kahvaltılı basın açıklaması düzenlendi. Açıklamaya Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, Türkmenler Birliği Başkanı Av. İsmail Demirdüzen ve basın temsilcileri katıldı. Şölende çeşitli etkinliklerin yanı sıra Zara ve Alperen Kekilli konserinin ücretsiz bir şekilde olacağı belirtildi.

 

HABER: MERYEM ÜNAL

ADANA (BÖLGE)-19. Uluslararası Çukurova Yörük Türkmen Şöleni’nin tanıtımı yapıldı. Şölenle beraber bu sene 1.’si gerçekleşecek olan Türk Dünyası Kurultayı’da tanıtıldı. Ahmet Yesevi Otağı’nda yapılan basın açıklamasına Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir ve Türkmenler Birliği Başkanı Av. İsmail Demirdüzen katıldı, konuşma yaptı.

Yörük Türkmenleri’nin yaylaya çıkışını ve yayladan dönüşünü Toy ile kutladıklarını belirten Başkan Kocaispir, “Biz de ecdadımızın yapmış olduğu gibi yıllardır yaylaya çıkışımızı mayısın ilk haftasında Hıdrellez ve toy ile birlikte kutlamaktayız” dedi.

Şölenin bu yıl aslında 6-7 Mayıs tarihleri arasında planlanmış olduğunu belirten Kocaispir, “Fakat meteorolojiden aldığımız yoğun yağış bilgisi nedeniyle 12-13 Mayıs tarihlerine ertelendi. Yörük Türkmenler’de zamanında göçün çok önemli olduğunu bildiğimiz için tüm programımızı 12 ve 13 Mayıs tarihleri arasında planladık” diye de aktardı.

“VATANDAŞLARIMIZ ORAYA HİÇBİR SIKINTI YAŞAMADAN GÖTÜRÜLÜP, GERİ GETİRİLECEK”

Kocaispir, vatandaşların şölen alanına ücretsiz bir şekilde gidebilmeleri için otobüs ayarladıklarını da dile getirdi ve konuşmasını şöyle sonlandırdı:

“Çeşitli mahallelerde otobüs kalkış noktaları belirlenecek. Vatandaşlarımız oraya hiçbir sıkıntı yaşamadan götürülüp, geri getirilecek. 100.000 kişiye yakın bir vatandaşımızı misafir edecek şekilde hazırlık yapıyoruz. Tekrar bütün Adanalı hemşehrilerimizi etkinliğimize beklediğimizi vurgulamak istiyorum. Basınımıza da ayrı bir çadır kuracağız. Orada elektrik vs. her türlü imkan olacak. Onu da size şimdiden duyuruyoruz.”

Başkan Kocaispir’den sonra söz alan ve konuşmasına özlü bir deyişle başlayan Türkmenler Birliği Başkanı Av. İsmail Demirdüzen, “Öncelikle tüm Adanalı hemşerilerimize yaşadıkları 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli deprem dolayısıyla geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. İnsanlarımızın sıkıntıda olduğu, psikolojilerinin bozulduğu ve önemli ölçüde sıkıntılar yaşadığı bir dönemden geçiyoruz” dedi.

“YÖRÜK TÜRKMENLER DAYANIŞMAYI SEVER”

Böyle bir dönemde bu etkinliğimizi Sarıçam Belediyesi, Yüreğir Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Adana Valiliği ve Sivil Toplum Örgütleri’nin destekleriyle gerçekleştireceklerini vurgulayan Av. Demirdüzen, “Buradan özellikle hem Sarıçam Belediye Başkanımız Bilal Uludağ’a hem de Yüreğir Belediye Başkanımız Fatih Kocaispir’e çok teşekkür ediyoruz. Bu etkinliğimizde Cuma akşamı otağımızda Uluslararası Strateji Uzmanı Dr. Ramazan Kurtoğlu hocamız ‘Türkiye Yüzyılında Yörük Türkmenlerin Rolü’ konulu bir panel yapacak. Burada yine Ozanlarımız etkinlik yapacak. Cuma, cumartesi günü de 24 Oğuz Boyu’nu temsilen Sarıçam’da çadırlarımız kurulacak. Bu çadırlarımızdan 10 tanesini deprem bölgesinde olan vilayetlere ayırdık. Şanlıurfalılar Derneği başkanımız burada. Şanlıurfalılar çadırında depremzede kardeşlerimizi misafir edeceğiz. Kardeşlik köprüsü kuracağız. Yasımız var, ama bu yas sonsuza kadar devam etmeyecek. Büyük milletlerin büyük sorunları oluyor. Yaralarımızı,  dertlerimizi bir şekilde yüreğimize basmak suretiyle devam etmek zorundayız. Hayat devam ediyor. O insanlarımızı da hayatın içine bir şekilde tekrar katmak zorundayız. Ailelerimize ‘yalnız değilsiniz’ mesajı vereceğiz. Çünkü Yörük Türkmenler dayanışmayı sever. Yörük Türkmenler paylaşmayı da sever ve acı da paylaşıldıkça azalır, sevinçler paylaştıkça çoğalır” diye kaydetti.

Av. Demirdüzen, şölenin seçimden bir gün önce olmasıyla ilgili de şu cümleyi kurdu:  “Seçimi de toy ile karşılamış olacağız. İnsanlara Yörük Türkmen Ovalarından selam göndereceğiz.”

12 Mayıs Cuma günü çeşitli etkinlikler eşliğinde başlayacak olan 19. Uluslararası Çukurova Yörük Türkmen Hıdırhellez Şöleni, 13 Mayıs Cumartesi günü de hız kesmeden devam edecek. Sunumların, panellerin, konferansların yapılacağı etkinliğe halk ozanlarımız da katılım sağlayacak. Ayrıca Sarıçam Belediyesi Yörük Ormanı’nda yapılacak olan ücretsiz konserde 13 Mayıs günü Zara ve Alperen Kekilli’de sahne alacak.

“SÖĞÜT’TEN SARIÇAM’A GÖNÜL KÖPRÜSÜ”

Sarıçam Belediyesi ana sponsorluğunda yapılan “Söğüt’ten Sarıçam’a Gönül Köprüsü” temalı şölenin diğer sponsorları da; Yüreğir Belediyesi, Adana Valiliği, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Hoca Ahmet Yesevi Federasyonu ve Çukurova ve Havalisi Yörük Türkmen Dernekleri Federasyonu olacak.

 

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor