ANLAŞMAYA AZ KALDI

(HABER MERKEZİ)- ATA İttifakı’nı oluşturan partiler genel başkanları ve Sinan Oğan’ı temsilen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Zafer Partisi Genel Merkezi’nde bir araya geldi. Kemal Kılıçdaroğlu’na CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak ve CHP genel Sekreteri Selin Sayek Böke eşlik etti. Görüşmenin ardından iki parti lideri ortak açıklama yaptı.

Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada, “Gayet güzel bir toplantı gerçekleştirdik. Türkiye’nin sorunlarını, dünya sorunlarını bir anlamda masaya yatırdık. Ben sayın genel başkana Millet İttifakı’nın liderlerinin görüşlerini aktardım. Olabildiğince ayrıntılı şekilde bilgilendirdim. Türkiye’nin demokrasiye ihtiyacı var. Dayanışmaya ihtiyacı var. Var olan sorunlarını aşmaya ihtiyacı var. Bu çerçevede sayın genel başkan arkadaşlarıyla görüşecek. Biz kendi düşüncelerimizi aktardık” diye konuştu.

Özdağ ise, “Sayın CHP Genel Başkanı’na teşekkür ediyoruz. Bazı sorularımız vardı, sorduk. Ayrıntılı cevaplar aldık. Aldığımız cevaplar sonucunda biz de yetkili kurullarımızla değerlendirme yapacağız. ATA İttifakı’nı oluşturan diğer partilerin genel başkanları ve Sinan Oğan’la konuşup değerlendirme yapacağız. Kısa zaman içerisinde de Türk kamuoyu ile görüşlerimizi paylaşacağız” ifadelerini kullandı.

Her iki liderin görüşmesi ve açıklamaları kamuoyunda olumlu karşılanarak, “Anlaşmaya az kaldı” umudunu yeşerttiği ve bir iki gün içerisinde kamuoyuna daha net açıklama yapılmasının beklendiği ifade edildi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor