Diş sektöründe Adana’nın bir ‘İnci’si

Adana’da faaliyet gösteren İnci Çok Amaçlı Diş Protez Laboratuvarı’nın sahibi Ömer Faruk Yazar, iki ayrı üretim tesislerinde yaklaşık 70 kişiye istihdam sağlıyor. Adana başta olmak üzere bölgedeki kamu kuruluşlarına ve özel polikliniklere protez diş hizmeti veren Yazar, bünyesine kattığı lazer katmanlı diş üretim makinesi ile kaliteli, ekonomik, estetik ve sıfır hatalı ürünler elde ediyor. Teknolojiye ciddi yatırımlar gerçekleştirdiklerini ifade eden Yazar, diş hekimlerine ve meslektaşlarına yönelik bir kampanya başlattıklarını duyurdu.

Röportaj: Yener EKİNCİ

ADANA (BÖLGE) – Adana’da, 2006 yılında 100 metrekarelik dükkanda üretime başlayan İnci Çok Amaçlı Diş Protez Laboratuvarı, bugün iki ayrı üretim tesisinde, 70 kişilik personeli ile Adana, Mersin, Osmaniye, Hatay, Gaziantep ve Kahramanmaraş illerindeki protez diş ihtiyacının önemli bir kısmını karşılıyor. Bölgenin sayılı diş üretim tesislerinden biri olan İnci Çok Amaçlı Diş Protez Laboratuvarı, bünyesine kattığı lazer katmanlı diş üretim makinesi sayesinde günlük bin adet protez diş üretir hale geldi. Sektöründe Adana’nın gururu olan markanın sahibi Ömer Faruk Yazar ile sundukları hizmetler hakkında keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Firmanız bünyesinde ne gibi hizmetler veriyorsunuz?

Laboratuvarımızda zirkonyum, porselen, implant, lamine, inlay, onlay, CAD Software, CAM Software, Dental Porcelain, Artificial Teeth, Zirconia Porcelain Powder, Zirconia Blocks, Zirconium Block, Composite, Milling Tools, Laser Sintering, PMMA Blocks, Titanium Blocks, Glass ceramics çalışmalarını uzman ve deneyimli kadromuzla en üstün teknolojileri kullanarak hijyen ve steril ortamlarda üretmekteyiz. İleri teknoloji cihazlar ve kaliteli malzeme felsefesi ile üretimini  gerçekleştiren laboratuarımız, birçok klinik ve hekime hizmet vermektedir.

Misyonunuzu, vizyonunuzu, kalite politikanızı ve değerlerinizi nasıl tanımlıyorsunuz?

Laboratuvarımızdaki bütün işler, kurduğumuz sistem üzerinden takibi yapılarak en kaliteli ve hızlı bir şekilde hekimlerimize ulaştırılmaktadır. Sektöründe deneyime sahip olmanın verdiği profeyonellikle; kaliteli hizmeti sağlamak ve memnuniyeti en üst seviyede tutmak, laboratuvarımız ve ekibinin en büyük amacıdır. Çalışanların da söz sahibi olduğu, katılımcı bir yönetimle pazara yön verebilen, güvenilir, aranan bir marka ve imaja sahip olduğumuz bir gerçektir. Deneyimli ve alanında uzman personelimiz ile uygun çalışma koşullarında, kaliteyi, yüksek teknolojiyi ve hijyeni sürekli iyileştirme kavramı içerisinde analiz ederek, en ekonomik ve estetik ürünleri hekimlerimize sunmak, kalite politikamızdır. Saygılı, dürüst, çalışkan, güvenilir ve tutarlı olmak, gerek firma içi gerekse dışında adaletli ve sorumluluk sahibi olmak, insana ve doğaya saygılı olmak ise ana değerlerimizi oluşturur. Müşterilerle her an bilgi paylaşımı ile bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da sürekli ve sağlıklı biçimde büyümeyi hedefliyoruz. Üstlendiğimiz misyon ve vizyon çerçevesinde, çağdaş ve uluslararası standartlar doğrultusunda oluşturduğumuz yönetim sistemi bilimselliği, seçkin personel ile ekip çalışmasına güvenen her zaman daha iyiyi hedefleyen ve bu doğrultuda kurumsal gelişimini sürdüren, hasta memnuniyetine odaklı bir kalite anlayışına sahibiz.

Mesleğinizle alakalı teknolojik gelişmeleri yakından takip ediyor musunuz veya geleneksel yöntemlerle mi işinizi devam ettirme tarafındasınız?

Teknolojiye hazırlık için yüksek maliyetli yatırımlara imza atıyoruz. Şu açık ki sektörümüz, dijitalleşmeye doğru gidiyor. Örneğin, ağzın ölçüsünün alınması ve laboratuvara gönderilmesi, burada alçı dökülmesi, model kalıbı elde edilmesi yakında tarih olacak. Tamamen data ile çalışılacak. Yani ağız içi 3D tarayıcılar ile ölçü alınarak data olarak bize gönderilecek. Bu sistem için altyapı çalışmalarımız hazır. Yani, biz bir yandan teknolojiye bir yandan insan değerlerimize yatırım yapıyoruz.

Yatırımlarınızın içeriği hakkında bilgi verebilir misiniz?

Son olarak, yurt dışından Alman meşei bir ‘Lazer Sinter’ makinesi kurulumu yaptık. Beraberinde Almanya’dan teknik bir ekip gelerek cihazın kullanımıyla ilgili çalışanlarımıza eğitim verdi. Dışarıdan ithal ettiğimiz ürünleri artık kendimiz imal edebileceğiz. Önceden, yapımı 24 saat süren bir ürünü, sıfır hata ile 5 saatte hazırlayabileceğiz. Açılışa özel, diş hekimlerimize ve meslektaşlarımıza bir kampanya uygulayacağım.

Cihaz hakkında biraz daha geniş bilgi almak istiyorum. Lazer Sinter nedir ve avantajları nelerdir?

Intraoral ya da ölçü scannerlardan gelen datalarla CAD ortamında dijital tasarımlar elde edilir. Toz halindeki CoCr metali, bu tasarımlar dahilinde lazer sinterleme makinesinde 200 W’lık lazer ışını ile eritilerek (selective laser melting SLM 100) istenilen formda metal altyapıya dönüştürülür. Bu son teknoloji sayesinde, kusursuz bir metal alt yapı elde edilir. Sinter Lazer sistemi ile önceleri el işçiliği gerektiren mum model hazırlama, döküm ve tesviye işi artık otomatize edildi. Negatif ölçüden pozitif model elde edildikten sonra bu model bir 3D sayısallaştırıcıyla (Scanner/Tarayıcı) Sinter Lazer Sistemi ile entegre edildikten sonra hassas bir şekilde taranarak hastanın diş arklarının 3D modeli bilgisayara aktarılacaktır. Dişlerin ark içinde alması gereken düzgün pozisyonu oluşturmak için CAD yazılım ile sayısal ortamda 3D olarak modelleme yapılıp, hesaplanacaktır. Daha önceleri diş teknisyenin bilgisi, gösterdiği özen, ayırdığı zaman, kullandığı materyal ve ekipmanın kalitesi gibi faktörlerden etkilenen sabit alt yapı üretimi, bu sistem sayesinde, standardize edilmiş ve insan hatası olasılığını ortadan kaldırmıştır. Ayrıca konvansiyonel laboratuar işlemleri çok hassas ve zor olan materyallerin de bu sistem dâhilinde sorunsuz ve kolay bir şekilde işlenebiliyor olması dental alanda biyolojik uyumluğu yüksek olan materyal sınıfının yaygın ve etkin kullanılmasını mümkün kılmaktadır. Bunların yanında diş laboratuarlarıyla yaşanan zamanında iş teslimi problemi de aşılıp bu konuda da bir takım standartlara ulaşılmış olması diş hekimlerinin hastalarına daha kısa zamanda diş protezlerini takabilme olanağını sağlayacaktır. Bütün bu faktörler sayesinde, Sinter Lazer Sistemi ile daha kısa zamanda, çok daha uygun maliyetler ile biokompatıbl kurallara uygun diş protez alt yapımı mümkün olabilecektir.

LAZER SİNTER METAL ALTYAPI AVANTAJLARI

Sadece CoCr (nikelsiz) metal kullanılır.

Daha önceden işlem görmüş metal kullanılamaz.

+/- 20 mikron m. hassasiyetle çalışır, mükemmel pürüzsüz metal altyapılar ortaya çıkar.

Altyapılar her noktası aynı kalınlıkta ve standart kalitede üretilir.

Döküme bağlı tüm olumsuz işlem basamakları elimine edilir. (Yanma, eksik çıkma, kaynak vb.)

CAD ortamında tasarlanmış altyapının tüm detayları en hassas hali ile üretilebilir.

(Hassas bağlantılar, custom abutmentler, postlar vs.)

Porselenle yüksek bonding gücü vardır.

Vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkür ederim

Ben teşekkür eder, yayın hayatınızda başarılar dilerim

 

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor