ŞİMŞEK BÜYÜK YARA ALDI; 4-1

STAD: Yeni Adana Stadyumu

HAKEMLER: Mustafa Kürşad Filiz (*), Candaş Elbil (*), İlker Takpak (*)

ADANA DEMİRSPOR: Ertaç Özbir (**), Kevin Rodrigues (**), Semih Güler (**), Jorge Morel (**), İsmail Çokçalış (**), Younes Belhanda (***) (Dk.90 Fredrik Gulbrandsen *), Benjamin Stambouli (**) (Dk.86 Gökhan İnler *), Badou Ndiaye (**), Babajide Akintola (**) (Dk.73 Henry Onyekuru *), Yusuf Sarı (**), Cherif Ndiaye (**)

BEŞİKTAŞ: Mert Günok (**), Arthur Masuaku (**), Romain Saiss (**), Omar Colley (**), Valentin Rosier (**), Nathan Redmond (**), Cenk Tosun (**) (Dk.85 Tayfur Bingöl *), Salih Uçan (**) (Dk.85 Necip Uysal *), Amir Hadziahmetovic (**), Gedson Fernandes (**), Vincent Aboubakar (***) (Dk.90+8 Jackson Muleka (*)

GOLLER: Dk. 19 Younes Belhanda (Adana Demirspor), Dk.45+4 Vincent Aboubakar, Dk.46 (Dk.90+5 P), Gedson Fernandes, Dk.73 Cenk Tosun (Penaltı) (Beşiktaş)

SARI KARTLAR: Babajide Akintola, Belhanda, Ertaç özbir (Adana Demirspor), Salih Uçan, Godsen Fernandes, Omar Colley, Valentin Rosier, Amir Hadziahmetovic  (Beşiktaş)

 

Adana Demirspor, Avrupa hedefi için mutlak galibiyet için çıktığı Beşiktaş karşısında 1-0 öne geçmesine rağmen 4-1 mağlup oldu. Taraftarların yaptığı kareografi büyük beğeni topladı. Mavi-Lacivertliler Younes Belhanda’nın golüyle 1-0 öne geçti. İlk yarının uzatma bölümü oynanırken Beşiktaş Vincent Aboubakar’ın golüyle soyunma odasına 1-1 beraberlikte gitti. İkinci yarının hemen başında Beşiktaş, Gedson Fernandes’in golüyle durumu 2-1’e getirdi. Bu dakikadan sonra oyunun tek hakimi konuk ekip Beşiktaş oldu. 73.dakikada Beşiktaş’ın kazandığı penaltıyı Cenk Tosun gole çevirince durum 3-1 oldu. İkinci yarının uzatma dakikalarında Beşiktaş bir penaltı atışı da kazandı ve Vincent Aboubakar’ın golüyle durum 4-1 oldu ve bu gol de maçın sonucunu belirledi. Bu sonuçla Adana Demirspor’un evindeki yenilmezlik serisi ve ve 6 maçlık galibiyet serisi de sona ermiş oldu.

MAÇTAN DAKİKALAR

Maça Beşiktaş’ın vuruşuyla başlandı. İlk dakikalarda konuk ekip Beşiktaş daha atak başladı.

7.dakikada gelişen Adana Demirspor atağında Babajide David Akintola, ceza sahasında bir an boşta kaldı ve çektiği şut Beşiktaş defansı tarafından engellendi.

8.dakikada bu kez Beşiktaş çok önemli bir pozisyondan yararlanamadı. Gedson Fernandes, ceza sahası içinde müsait pozisyonda topu üst direğin hemen altında gönderdi, kaleci Ertaç Özbir harika bir kurtarışla topu çıkardı.

12.dakikada Yusuf Sarı ceza sahası çizgisinin üzerinden çektiği şut, az farkla sağdan auta gitti.

17.dakikada Cherif Ndiaye’nin topla ceza sahası içine girdiğini gören kaleci Mert Günök hızlı bir reaksiyonla kalesinden çıkarak golü önledi.

19.dakikada Adana Demirspor’un golü geldi. Younes Belhanda ceza sahası içine gelen topu gelişine vuruşla topu sağ alt köşeden ağlarla buluşturdu ve durumu Adana Demirspor lehine 1-0 yaptı.

22.dakikada Yusuf Sarı, ceza sahasına girdikten sonra rakip oyuncunun müdahalesiyle yerde kalıyor hakem Mustafa Kürşad Filiz devam kararı verdi.

37.dakikada gelişen Adana Demirspor atağında Babajide David Akintola kendisine gönderilen kısa pası aldıktan sonar ceza alanı içinde şutunu çekiyor, top farklı bir şekilde üstten auta gitti.

Maçın dördüncü hakemi ilk yarıya 6 dakikalık uzatma gösterdi.

Uzatma dakikalarının 45+4.dakikasında  Amir Hadziahmetovic ceza sahası içine havadan isabetli bir orta yapıyor. Vincent Aboubakar topu kontrol ederek , bekletmeden yaptığı vuruşla topu Adana Demirspor filelerine göndererek durumu 1-1’e getirdi. Bu gol aynı zamanda ilk yarının da sonucu oldu.

Beşiktaş ikinci yarıya golle başladı. 46.dakikada Gedson Fernandes gösterdiği harika bireysel çabanın sonunda ceza sahasının içindekalenin sağ tarafına gönderdiği top kaleci Ertaç özbir’in bakışları arasında filelerle buluştu: 1-2

64.dakikada Adana Demirspor korner kazandı. Köşe vuruşundan gönderilen topa Yusuf Sarı gelişine vuruyor, ancak top kendi arkadaşına çarparak auta gitti.

71.dakikada gelişen Beşiktaş atağında Cherif Ndiaye rakibine sert bir müdahalede bulununca hakem Mustafa Kürşad Filiz tereddütsüz bir şekilde penaltı noktasını gösteriyor.

73.dakikada penaltı atışını Cenk Tosun filelerle buluşturarak takımını 3-1 öne geçiren golü kaydetti.

78.dakikada Vincenzo Montella, dördüncü hakeme çok sert tepki gösterdi. Orta hakem Mustafa Kürsad Filiz oyunu durdurarak taç çizgisine doğru gelerek Vincenzo Montella ile konuştu ve daha sonra direk kırmızı kartını gösterdi.

90+3.dakikada Gedson Fernandes, Adana Demirsopr ceza sahası içinde yer kalıyor. Hakem Mustafa Kürşad Filiz devam kararı çıkarsa da devreye VAR girdi. VAR tarafından incelemeye alınan pozisyon penaltı kararı olarak çıktı.

90+5.dakikada kazanılan penaltı atışını Vincent Aboubakar sağ alt köşeye yaptığı vuruşu kalelerle buluştu ve durumu 4-1 yaptı. Bu gol aynı zamanda maçında sonucu oldu. (HABER: CANSU ERSOY)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor