“MEMLEKETİN GELECEĞİ İÇİN KEMAL BEY’İN ARKASINDAYIZ”

İyi Parti İl teşkilatı, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nde kahvaltılı basın açıklaması düzenledi. Açıklamaya İyi Parti İl Başkanı Birol Büyüköztürk, İyi Parti Adana Milletvekilleri Bilal Bilici ve Ayyüce Türkeş Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, . Açıklama yapan Milletvekili Bilal Bilici, “Şunu unutmayalım; ilk turun mağlubu sayın cumhurbaşkanı oldu. ikinci turda Kemal Bey seçilecektir, buna olan inancımız tamdır. Memleketin geleceği için Kemal Bey’in arkasındayız” dedi.

 

HABER: CANSU ERSOY

FOTOĞRAF: MERYEM ÜNAL

ADANA (BÖLGE)-İyi Parti Adana Milletvekilleri gazetecilerle bir araya geldi. Gazeteciler Cemiyeti Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen kahvaltılı basın toplantısında İyi Parti İl Başkanı Birol Büyüköztürk, İyi Parti Adana Milletvekilleri Bilal Bilici, Ayyüce Türkeş, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir ve basın mensupları yer aldı. Toplantıda Bilal Bilici ve Ayyüce Türkeş konuşma yaptı. Bilici ve Türkeş, konuşma sonrasında gazetecilerin sorularını cevapladı.

İyi Parti Adana Milletvekili Bilal Bilici “Biliyorsunuz İyi Parti Adana Milletvekili ve Adana’nın en genç vekiliyim. Bu toplantıyı düzenlememizin amaçlarından birisi de İyi Parti ve İyi Parti Milletvekili olarak cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na desteğimizin tam olduğunu söylemek ve çalışmalarımızın yoğun olarak sürdürüldüğüne dair bilgi vermek. Aynı zamanda yaptığımız çalışmalardan da bahsetmek istiyorum” dedi.

“ŞUNU UNUTMAYALIM; İLK TURUN MAĞLUBU SAYIN CUMHURBAŞKANI OLDU”

İyi Parti olarak seçimlerde gerekli çalışmaları yaptıklarını ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun tekrar ikinci turda seçilebilmesi için de ellerinden ne geliyorsa yapmaya devam edeceklerine vurgu yapan Bilici, “Sahadayız. Çalışmalarımıza mahalle mahalle, köy köy gezerek devam ediyoruz. Nokta atışları yapmak için uğraşarak tüm çalışmalarımızı canı gönülden ve doğru bir şekilde devam ettiriyoruz. Teşkilatlarımız da başta olmak üzere dediğim gibi her daim sahadayız. Yılmadan, bıkmadan Kemal Bey’i cumhurbaşkanı yapmak için tüm enerjimiz ile üstümüze düşen görevi yapmak için buradayız” diye aktardı.

“Şunu unutmayalım; ilk turun mağlubu sayın cumhurbaşkanı oldu. Ve ondan dolayıdır ki ikinci turda Kemal Bey seçilecektir, buna olan inancımız tamdır” diyen Bilici, memleketin geleceği için Kemal Bey’in arkasında olduklarının, gerekeni yaptıklarının ve yapmaya da devam edeceklerinin altını çizdi.

“BEN SEÇİMDEN ÜMİTLİYİM”

Konuşma yapan bir diğer isim olan Adana Milletvekili Ayyüce Türkeş, “Öncelikle seçim sonuçları başta Adana’ya sonra tüm Türkiye’ye hayırlı olsun. 28 Mayıs’ta yapılacak seçimden daha iyi sonuçlar alacağımıza inanıyorum. Ben seçimden ümitliyim. Sonuçların bizim lehimize değişeceğini düşünüyorum. Ayrıca genel olarak seçim sonuçlarını değerlendirecek olursak; hem Cumhur İttifakı hem de Millet İttifakı’nın kazanıp kazanamayacağını gerçek Türk Milliyetçileri belirleyecek” dedi.

“YAKLAŞIK 15-16 YILDIR TÜRK MİLLİYETÇİLERİNE HİÇBİR ŞEKİLDE SÖZ HAKKI VERİLMEMİŞTİR”

Türk Milliyetçilerin Türkiye’de ağırlığının önemli olduğunu düşündüğüne sözlerinde yer veren Türkeş, “O kesimin yaklaşık %25 oyları var. Şu anki iktidarın milliyetçi düşünce ile herhangi bir bağları yok. Bu konu çerçevesinde ben de bir Milliyetçi olarak 28 Mayıs seçimlerinde Kılıçdaroğlu’na oy verilmesini gerekliliğini düşünüyorum. Yaklaşık 15-16 yıldır Türk Milliyetçilerine hiçbir şekilde ne bürokraside ne de siyasi yönetimde söz hakkı verilmemiştir. Ama Millet İttifakı Adayı Sayın Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda bürokraside de Türk Milliyetçileri yer alacaktır. Gerçek Türk Milliyetçileri için bu altı çizilmesi, vurgulanması gereken bir husustur. Çünkü Cumhur İttifak’ının başkanı ile devam edilmesi Türkiye’de hiçbir şeyi değiştirmeyecektir. Aynı sistem devam edecektir. Bu sistem de gerçekten Türkiye’nin asıl bekasının sorunudur” diye de bildirdi.

“BU KÖTÜ GİDİŞE ‘DUR’ DEMEK İÇİN SAYIN KEMAL KILIÇDAROĞLU’NU DESTEKLEMEK ÇOK ÖNEMLİDİR”

“Bu sistem başta teröre kucak açan bir sistemdir” diyen Türkeş, konuşmasını şu şekilde sonlandırdı:

“Bildiğiniz üzere Türkiye’de üç tane terör örgütünden bahsedilmektedir. Birincisi 30 yıldan uzun bir süredir uzun süredir Türkiye’nin savaştığı PKK terör örgütüdür. İkincisi 15 Temmuz’dan sonra Türkiye’nin savaştığı, önlem aldığı Fetö terör örgütüdür. Üçüncüsü de Hizbullah terör örgütüdür. Bu üç örgütte maalesef Cumhur İttifakı dönemi ya da Ak Parti döneminde ilerlemede hız kazanmıştır. Elimizi her taşın altına koyacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Bunların dışında bir diğer beka sorunumuz da göçmenlerdir. Maalesef son yıllarda çok sayıda göçmen ülkemize giriş yapmıştır. Bunlara vatandaşlık da verilmiştir, nüfusları da hızla artmaktadır. Bir sürü imtiyazda tanınmaktadır. Bu da Türkiye’de ciddi şekilde beka sorununa yol açmaktadır ve Türk vatandaşlarının şikâyetçi oldukları bir durum haline gelmiştir. Bu kötü gidişe ‘Dur’ demek için Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklemek çok önemlidir.”

“UMARIM YENİ MİLLETVEKİLLERİMİZ BİZİ ANKARA’DA EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDERLER”

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir’de “Umarım yeni milletvekillerimiz toplumsal konularda daha duyarlı olurlar ve bizi Ankara’da en iyi şekilde temsil ederler. Milletvekillerimizin yerel medyanın sorunlarını en iyi şekilde dile getireceklerini ve bu konuyla en iyi şekilde ilgileneceklerini umuyor ve ümit ediyorum” dedi ve konuşmasını noktaladı.

Konuşmaların ardından gazeteciler vekillere sorularını yöneltti.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor