“CUMHURİYETİMİZİ SURİYELİLERE TESLİM ETMEYECEĞİZ”

 

Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda Sivil Toplum Örgüt Buluşması yapıldı. Buluşmaya Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, İl Başkanı Mehmet Çelebi ve partililer de katıldı. Başkan Karalar, “Bizim atalarımız bu memlekette boşuna şehit olmadı. Ulusal kurtuluş mücadelesinde hepimizin ailesinden 1-2 şehit ya da gazi vardır. Şehit, gazi olmayan aile Türkiye’de yok. Kusura bakmasınlar kanlarımızla kurduğumuz Cumhuriyetimizi, bayrağımızı, evimizi Suriyelilere teslim etmeyeceğiz” dedi.

HABER VE FOTFĞRAFLAR: CANSU ERSOY

ADANA (BÖLGE)Sivil Toplum Örgüt Buluşması yapıldı. Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda yapılan buluşma İstiklal Marşı ve Saygı Duruşuyla başladı. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve İl Başkanı Mehmet Çelebi de buluşmaya katılarak konuşma gerçekleştirdi.

Konuşmasına Mustafa Kemal Atatürk’ün bir sözüyle başlayan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “Atatürk’ün ‘Gidip, Toros Dağları’na bakınız, eğer orada bir tek Yörük çadırı görürseniz ve o çadırda bir duman tütüyorsa, şunu çok iyi biliniz ki bu dünyada hiçbir güç ve kuvvet asla bizi yenemez’ diye çok güzel bir lafı vardır. Ben de buna inanıyorum” dedi.

“HANİ AĞACIN KENDİ KURDU ONU ÇÜRÜTÜR YA, TÜRKİYE CUMHURİYETİ DE ŞU ANDA ÖYLE”

Mustafa Kemal Atatürk’ün herhalde dış güçlerden ve dışarıdan gelebilecek saldırıları hesap ederek bunu söylemiş olacağını belirten Başkan Karalar, “Ulu Önder içeriden ne olacağını da hesaplamıştır tabi ama bu denli sistematik bir biçimde yavaş yavaş bütün değerlerin içini boşaltmayı çok hesaplayamamıştır herhalde. Hani ağacın kendi kurdu onu çürütür ya, Türkiye Cumhuriyeti de şu anda öyle. Uzun yıllardır Türkiye Cumhuriyeti’nin içi boşaltılıyordu. Ve ne yazık ki önemli bir ilerleme de yaptılar. Biz kendi aramızda sol sağ çatışmasına tutuştuk, sen AKP’lisin sen CHP’lisin dedik ama ülke nereye gidiyor ona bakmadık. Kötü gidişatı belki de yeni yeni düşünmeye başladık. Ve dolayısıyla işler kemiğe dayandı. Buradan bir çıkış yakalamamız gerektiğini bilmemiz gerekiyor” diye vurguladı.

“BİZ ZORU BAŞARMAK ZORUNDAYIZ”

Başkan Karalar, bu durumda birlik ve beraberlik içerisinde ve bir seferberlik durumunda olmak zorunda olduğumuzu kaydetti ve konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bu hakikaten bir parti meselesi olmaktan çıktı. Bu çok net. Hangi açıdan bakarsanız bakın Cumhuriyetin kurumları tamamen bitiriliyor ve bitirilmek üzere. Bunların Cumhuriyetle ilgili bir problemlerinin olduğunu anlamak hiç zor değil. Yeter ki biraz bakalım. Biz bunu biliyoruz, buradaki herkes biliyor ama yetmiyor. Demek ki ne yapacağız? Biraz daha yayılacağız. Bu toplantı seçimlere bu kadar kısa bir zaman kalmışken çok önemli bir konumda. Zaten seçime kadar da sahadayız ve olabildiğince çok insanı ikna etmeye çalışıyoruz. Sahada şunu gördüm; işimiz gerçekten hiç kolay değil. Ama biz zoru başaran bir milletiz. Biz zoru başarmak zorundayız. Ona inanmamız gerekiyor.”

“BÜTÜN OY MANİPÜLASYONLARINA, DEVLETİN GÜCÜNE, UÇAĞINA, TANKINA, TOPUNA RAĞMEN 49,50’DE KALDI”

“İnanın Tayyip Bey’e oy veren bir çoğunluğun kafası karışık. Mutlu değil, kandırılmış. Karalama kampanyaları her seçimde oluyor. Ama bu kadar ağır hakaret içeren, olmayan şeyleri içeren bir kampanya gördüm. Bütün oy manipülasyonlarına, devletin gücüne, uçağına, tankına, topuna rağmen 49,50’de kaldı. Bu bir fırsat. Bu iş olabilir mi? Bu iş olur. Sadece benim ya da onun değil hepimizin üzerine görev düşüyor. İlla birilerinin demesine, görev vermesine de gerek yok. Hepimizin bir görevi var. Mustafa Kemal Atatürk’e biri mi söyledi ‘git ülkeyi kurtar’ diye? O sorumluluk hepimizde olmalı” diyen Karalar, bizim atalarımızın bu memlekette boşuna şehit olmadığının da altını çizdi ve konuşmasına şu şekilde son verdi:

“Ulusal kurtuluş mücadelesinde hepimizin ailesinden 1-2 şehit ya da gazi vardır. Şehit, gazi olmayan aile Türkiye’de yok. Kusura bakmasınlar kanlarımızla kurduğumuz Cumhuriyetimizi, bayrağımızı, evimizi Suriyelilere teslim etmeyeceğiz.”

“HUDUT BİR ÜLKENİN NAMUSUDUR. BUNU KORUYAMAYANLARA KARŞI HEP BİRLİKTE BİR KARAR VERECEĞİZ”

İl Başkanı Mehmet Çelebi’de “14 Mayıs’ta bir yarışma oldu ve sonuçlandı. Adam kazanamadı, kaybedeni yok. Sıfırdan başlıyoruz” dedi ve konuşmasının devamında şunları söyledi:

“O zaman karar vereceğiz. Ülkemizde çok yaygın hale gelen ve milyonları aşan mülteci sorunu var. Bu işin insani boyutu var. Ama onun ötesinde kevgire dönen bir sınır kapısı var. Ülkeyi yönetenler bunu hiç görmüyor ve adeta buna teşvik ediyor. O zaman karar vereceğiz. Ülkemizden bu mültecileri gönderip göndermemeye birlikte karar vereceğiz. Hudut bir ülkenin namusudur. Bunu koruyamayanlara karşı bir karar vereceğiz ve bu kararı da hep birlikte vereceğiz. Uyuşturucu toplumumuzun çok büyük bir sorunu. Uyuşturucu baronları toplumu çökertmek için var gücüyle çalışıyor. İktidar da bunlarla her gün içiçe aynı masada oturuyor. Bunlardan kurtulmak için karar vereceğiz. Terör çok büyük bir sorun. Yalan ve iftirayla terör olgusunu bizim üzerimize yapıştırmaya çalışıyorlar. AKP genel başkanı montaj yaptığını söyledi. Akıl alır gibi bir şey değil. Ama bunlardan kurtulmak için karar vermeliyiz. Bu ulusun milli değerlerini yok etmek için ne gerekiyorsa yapıyorlar.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor