PARTİLERİN GENEL BAŞKANLARI SANDIK BAŞINDA

Dün yapılan cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimlerinde partilerin genel başkanları da oylarını kullandı ve sonrasında açıklamalarda bulundu.

 

(HABER MERKEZİ)- 14 Mart’ta yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kazanan biri olmamış ve seçimleri yenileme kararı alınmıştı. İlk turda en yüksek oyu alan adaylardan olan Cumhur İttifakı Adayı Recep Tayyip Erdoğan Ve Millet İttifakı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu 2. turda bir kez daha karşı karşıya geldi. Dün yapılan seçimlerde Cumhurbaşkanı adayları ve partilerin genel başkanları da oylarını kullandı. Genel başkanlar oy kullanma sonrasında kısa açıklamalarda da bulundu.

 

Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan oylarını Saffet Çebi Ortaokulu’nda ve 3279 numaralı sandıkta oy kullandı. Erdoğan, oy kullandıktan sonra şu açıklamaları yaptı:

“Türk demokrasi hayatımızın ilk defa iki turlu bir seçime şahit oluyoruz. Birinci tur malum, 14 Mayıs’ta gerçekleşmişti. Şimdi ikinci turu da 28 Mayıs’ta gerçekleştirmiş oluyoruz. Tabi burada partiler yok, bir metre boyunda bir oy pusulası yok. Sadece iki aday söz konusu. Bu iki adaya halkımız oylarını vereceği için de inanıyorum ki çok seri bir şekilde inşallah bugünkü oylama da bitecektir. Türk demokrasi hayatının Cumhurbaşkanlığı seçiminde ilk defa böyle bir oylama şahit olduğumuz bir vaka ve bu dünya tarihinde böyle yüzde 90’a varan bir katılımla gerçekleşen ülke yok. Ama Türkiye, yüzde 90’a varan bir katılımla demokratik bir mücadelesini en güzel şekilde verdi ve bugün de bunu inanıyorum ki aynı şekilde gerçekleştirecektir. Ülkemiz, milletimiz için hayırlara vesile olmasını Allah’tan diliyorum. Katılımın son ana kadar rehavete ulaşmadan, varmadan gerçekleşmesini de özellikle vatandaşlarımdan rica ediyorum.”

“TÜM MILLETIMIZI ÖNCE OY KULLANMAYA, SONRA SANDIĞA SAHIP ÇIKMAYA DAVET EDIYORUM”

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve eşi Selvi Kılıçdaroğlu’da oylarını Ankara’da Arjantin İlkokulu’nda kullandı. Kılıçdaroğlu oy kullanımı sonrasında sosyal medyasından açıklama yaptı.

“Eşim Selvi Hanımla birlikte oyumuzu kullandık. Ülkemize ve milletimize hayırlı olsun. Tüm milletimizi önce oy kullanmaya, sonra sandığa sahip çıkmaya davet ediyorum. Vatanını seven sandığa gelir” açıklamasını yapan Kılıçdaroğlu, sonrasında ise şu açıklamayı gerçekleştirdi: “Hala oy kullanmamış kardeşim, sandığa git, üşenme, oyunu kullan. Geleceğin yürüyüş mesafesi kadar yakın…”

“İKINCI TURU ILK KEZ TECRÜBE EDIYORUZ”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’da oyunu eşi Sare Davutoğlu’yla birlikte Nejat Sabuncu İlkokulu’nda 2249 numaralı sandıkta kullandı. Davutoğlu, oy kullandıktan sonra şunları söyledi:

“Her şeyden önce bir kez daha ülkemiz, demokrasimiz için hayırlı olmasını diliyorum. İkinci turu ilk kez tecrübe ediyoruz. Halkımızın bütün Türkiye sathında siyasi iradesini yansıtmak üzere barışçıl bir ortamda sandığa gitmesi demokrasimizin olgunluğunu gösteriyor.Tekrar hayırlı olsun diyorum.”

“YENİ YÜZYILIN İLK SEÇİMİ TAMAMLANMIŞ OLMAKTADIR”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’de Ankara Anıttepe Ortaokulu’nda oyunu kullandı. Bahçeli, “Yeni yüzyılın ilk seçimi tamamlanmış olmaktadır. Türk milleti olgunluk içerisinde bir seçim dönemi yaşamıştır ve milletimize hayırlı uğurlu olmasını Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum. İnşallah hayırlara vesile olacaktır” diye aktardı.

“GECE YARISINA DOĞRU BÜTÜN SANDIKLAR AÇILMIŞ OLACAK SAYILAR HEMEN HEMEN TAMAMLANMIŞ OLACAK”

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu Ankara’da eşiyle beraber oyunu Ankara’daki Çankaya Lisesi’nde 1048 numaralı sandıkta kullandı. Karamollaoğlu, oy kullandıktan sonra şu açıklamaları yaptı:

“Oyumuzu kullandık son üç ayı oldukça yoğun bir çalışma içinde geçirdik. Milletimize biz hangi konuları nasıl düzelteceğimizi anlatmaya çalıştık. İktidar partisi de aynı şekilde, onlarda ciddi bir çalışmanın içine girdiler. Milletimiz, son tercihini bugün belirleyecek, öyle ümit ediyoruz. Gece yarısına doğru bütün sandıklar açılmış olacak sayılar hemen hemen tamamlanmış olacak. Mühim olan memleketimizin, milletimizin huzur içinde bundan sonraki hayatını devam ettirebilmesi. Cenabı Hak’tan bütün çalışmalarımızı neticesinde elde edilecek sonucun hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

“OYLARIMIZI KULLANDIK ÇOK ÖNEMLİ BİR SEÇİMİN İKİNCİ SAFHASINDA”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’de Hacı Sabancı Anadolu Lisesi’nde 2127 numaralı sandıkta oyunu kullandıktan sonra şunları belirtti:

“Oylarımızı kullandık çok önemli bir seçimin ikinci safhasında. Hepiniz için, hepimiz için önemli. Özellikle gençlerin geleceği açısından çok önemli bir seçimin  bu safhasında oylarımızı kullandık. İnşallah ülkemize, milletimize hayırlı olur.Hayırlara vesile olur. Allah inşallah gönlümüzdekini nasip eder.”

“TÜRK DEMOKRASİSİNİN DE EN ZOR SINAVI”

DP Lideri Gültekin Uysal ise oyunu Afyonkarahisar’da kullandı. Oy kullandıktan sonra Uysal, “Bu seçimler on yıllar boyunca Türkiye’nin hangi siyasi toplumsal zemininde nefes alıp vereceğini belirleyecek önemli bir dönüm noktası. Türk demokrasisinin de en zor sınavı” diye belirtti.

“UMARIZ, 28 MAYIS SEÇİMLERİ DE SÜKUNET İÇİNDE GEÇER”

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan eşi Ülkü Zeynep Babacan ile Çankaya Türkiye Emlak Bankası Ortaokulu’nda ve 4572 numaralı sandıkta oylarını kullandı. Babacan, oyunu kullandıktan sonra şu açıklamaları yaptı:

“Bu seçimde vatandaşlara çağrım; mutlaka sandığa gitmeleri, mutlaka ülkemizin yarınlarını şekillendirecek o çok kıymetli tercihlerini sandık başında yapmaları. 14 Mayıs, gerçekten huzur ve sükunet içinde geçen bir seçimdi. Umarız, 28 Mayıs seçimleri de sükunet içinde geçer. Seçim sürecinin şeffaf, adil ve hakkaniyetli olmasının demokrasimiz için son derece büyük önemi var. Bütün vatandaşlarımızın kalbinin, gönlünün rahat edeceği, güveneceği bir sonucu hep beraber görürüz umarım. Sandık sonuç tutanakları tamamlanıp, o tutanaklar imzaya bağlanıp, zarfla sağlam bir şekilde çuvallara konuluncaya kadar da bütün sandık görevlilerimizin işlerinin başında olmasını özellikle rica ediyorum. Bazen akşam saatlerinde çabuk ayrılma oluyor. Bunun böyle olmaması, sonuna kadar işin başında olmaları son derece önemli olacak. Genel başkanlar olarak sandık başında olmamızın çok doğru olmadığı ile ilgili tecrübelerimiz var. Bilinen insanlar olduğumuz için sandık başında olmamız ‘oy tercihlerini etkilemek’ gibi anlaşılıyor. Dolayısıyla biz Ankara’da bulunan 25 ilçe teşkilatımızı okul binalarında görevlendirdik. CHP’nin ‘sandık güvenlik sistemi’ var, ona arkadaşlarımızı yazdırdık. Ortak havuza yaklaşık 48 bin isim verdik. 1166 da avukat ismi verdik. Bütün sandıklarda 6 partinin ortak güvenlik sistemi çalışacak. Ben de akşam saat 17.00-18.00’den itibaren genel merkezimizde olacağım. Seçim sonuçlarını arkadaşlarımızla beraber takip edeceğiz.”

“ZAFER PARTİSİ OLARAK BUNUN MÜCADELESİNİ VERDİK”

TSK Mehmetçik Vakfı Hafize İhsan Payaza Ortaokulu’nda 4003 numaralı sandıkta oyunu kullanan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’da şunları söyledi:

Türk halkı demokratik hakkını 14 gün içinde iki kez ortaya koyacak ve netice itibarıyla ülkemiz bu seçimden sonuç ne olursa olsun bir başka zorlu sürecin içerisine girecek. Kim cumhurbaşkanı seçilirse seçilsin çok ağır sorunları üstlenecek bir yönetimle yola devam edeceğiz. Dileriz ve Zafer Partisi olarak bunun mücadelesini verdik. 21 yıllık yorgun yönetimden sonra Türkiye yeni bir yönetimle yola devam etme şansını bulur. Seçimlerde bunun için Türk halkının iradesini gösterdiği anlar ve umarım yine Türk halkı bu anı doğru değerlendirir, doğru tercihi yapar. Her zaman doğru tercihi yapmıyoruz inşallah bu sefer yaparız.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve eşi de oyunu Ankara’nın Çankaya ilçesinde bulunan Ümitköy Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulunda kullandı. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ise Beylikdüzü’nde oyunu kullandı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor