“HİÇBİR ŞEY OLMAMIŞ GİBİ YAPAMAYIZ”

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, yeni dönemde  (CHP) Grup Başkanlığı görevine aday olduğunu söyledi. Özel ve MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, TBMM’de milletvekili kayıtlarını yaptırdı. Akçay, Meclis çalışmalarının başlayacağını söyledi.

(HABER MERKEZİ)-CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de yeni dönemde CHP Grup Başkanlığı görevine aday olduğunu söyledi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, TBMM’de milletvekili kayıtlarını yaptırdı.

“ZORLU BİR SEÇİM SÜRECİNİ GERİDE BIRAKTIK”

Özgür Özel, zorlu bir seçim dönemini geride bıraktıklarını belirterek, “Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanmış, Sayın Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı olduğu, CHP’nin iktidarda olacağı ümidiyle buradan ayrılmıştık. Seçim sonuçları bizim istediğimiz gibi olmadı. Milletimizin vermiş olduğu her karara saygılıyız. Cumartesi günü kapalı grup toplantısında bir araya gelecek, 1 Grup Başkanı, 3 Grup Başkanvekili seçeceğiz.  Engin Özkoç  milletvekili değil,  Engin Altay ve ben grup başkanvekilliği görevine talip değilim. 8 arkadaşımız bu göreve talip oldu. Cumartesi kapalı grup toplantısında seçimimizi gerçekleştireceğiz.  . Hiç kimse hiçbir şey olmamış gibi siyaset yapmamızı beklemesin bizden” diyerek belirtti.

Özel, “28’inci dönem milletvekili kaydımızı yaptırdık. Bugün Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili olarak yeni arkadaşlarımız seçilene kadar kayda gelen arkadaşlarımıza ev sahipliği yapıyoruz. Meclis ile ilgili bilmeleri gereken ilk bilgileri, aktarılması gereken ilk bilgileri göstererek aktarıyoruz. Zorlu bir seçim sürecini geride bıraktık. Bu seçim sürecinden sonra yeni bir parlamento oluşuyor. Parlamentoda yeni bir Cumhuriyet Halk Partisi grubu var. Grubumuzun yarısı önceki dönemden ve dönemlerden deneyimli arkadaşlarımızdan oluşurken; yarısı milletimiz tarafından görevlendirilmiş ve bu görevi ilk kez yapacak arkadaşlarımızdan oluşuyor. Deneyimli arkadaşlarımızın bilgileri birikimleriyle; yeni gelen arkadaşlarımızın heyecanını bir araya geldiği bir süreci yaşayacağız” dedi. Ayrıca Özel, yeni dönemde, CHP Grup Başkanlığı görevine aday olduğunu belirtti.

AKÇAY: “MECLİS ÇALIŞMALARINA BAŞLAYACAĞIZ”

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay da seçimlerin hayırlı olması dileğinde bulunarak, “Bu seçim süreciyle birlikte, yeni bir siyaset anlayışı ile,” Türkiye Yüzyılı” siyasetini gerçekleştireceğimize inancım tam.  Meclis Başkanlığı seçimini takiben Meclis çalışmalarına başlayacağız. Türkiye üzerine yapılmak istenen bütün olumsuz algı faaliyetlerine rağmen aziz milletimiz, demokrasiye ve milli iradeye ne kadar güçlü bir şekilde sahip çıktığını her seçimde olduğu gibi bu seçimde daha fazla ortaya koymuştur” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor