Bakımsız araç intikamını yolda alır

Gökmen Mayda Araç Bakım Merkezi, yaz tatili öncesi tam da ihtiyaç duyduğumuz araç bakımıyla ilgili hazırladığı uygun fiyatlı kampanya ile dikkat çekiyor. Gökmen Mayda ile yaptığımız röportajda verdikleri hizmetler hakkında bilgi aldık. Tatil için uzun yola gideceklere uyarıda bulunan Mayda, Bakımsız araç intikamını yolda alır’’ diyor.

***

Yaz tatilinde uzun yola gideceklere ustasından önemli uyarı;

Bakımsız araç intikamını yolda alır

Röportaj: Yener EKİNCİ

ADANA (BÖLGE) – Gökmen Mayda Araç Bakım Merkezi, yaz tatili öncesi tam da ihtiyaç duyduğumuz araç bakımıyla ilgili hazırladığı uygun fiyatlı kampanya ile dikkat çekiyor. Fevzipaşa Mahallesi, Golcuoğlu Restoran yanında hizmet veren firma, işinin ehli ustalar tarafından yönetiliyor. Gökmen Mayda ile yaptığımız röportajda verdikleri hizmetler hakkında bilgi aldık. Mayda, sorularımıza samimi cevaplar vermekle kalmayıp, okurlarımıza özel işçilik de yüzde 20, yedek parça da yüzde 10 indirim sağlama nezaketi gösterdi. Kendisine teşekkür ediyoruz. İşte o röportaj;

Kısaca sizi tanımakla sohbetimize başlayabilir miyiz?

Adana’nın Yamaçlı Mahallesi’nde, 1981 yılında dünyaya geldim.  Sırasıyla; Çukurova İlkokulu, Cumhuriyet Ortaokulu ve Cumhuriyet Lisesi’ni tamamladım. Liseden mezun olduktan sonra aile bütçesine katkı sağlamak amacıyla eğitimime devam etmeyip iş hayatına atıldım. Büyük bir firmada tenkiyen olarak başladığım çalışma hayatımı; servis danışmanı, servis şefi, servis müdür yardımcısı, garanti uzmanı ve servis müdürü olarak 18 yıl sürdürdükten sonra kendi firmamı kurdum ve 3 yıldan beri de ekip arkadaşlarımla beraber başarıyla yürütüyorum. Evli ve 4 çocuk babasıyım. 18 ve 19 yaşında olan iki oğlum Görkem ve Arda da, benim yanımda mesleği öğrenmek için yetişiyorlar şu an.

Burada ne gibi hizmetler veriyorsunuz?

Her marka ve modelde bütün araçların mekanik tamirini yapıyor, bakımlarını gerçekleştiriyoruz. Günde 20 araç ile ilgilenebilecek kapasiteye sahibiz. Toplam 10 kişilik bir ekibe sahibiz.

Oto servis seçerken nelere dikkat etmeliyiz?

Oto servis seçmek, otomobil sürücülerinin her zaman kafasını karıştıran bir konu olmuştur. Otomobilinizin genel bakımları, muayeneleri, karşılaşılan kötü sürprizler, arızalar, kazalar gibi nedenlerle ziyaret ettiğiniz oto servisler, konforlu ve özellikle de güvenli sürüş için çok önemlidir. Aracınıza ne kadar önem verirseniz verin ne kadar dikkat ederseniz edin, araçlarınız zaman zaman arızalanabilir. Oto servis seçiminde en önemli şey güvendir. Sizin ve aracınızın hak ettiği hizmeti alabilmesi için nelere dikkat etmelisiniz? Bunları şöyle sıralayabiliriz

SERVİS ÇALIŞANLARININ DENEYİMİ, MÜŞTERİLERE KARŞI YAKLAŞIMI VE DAVRANIŞLARI NASIL?

Aracınızla yakından ilgilenen varsa sorunlarınızı dikkatle dinleyen ve etkili çözüm yolları sunan servis çalışanları, oto servis sürecinizi daha güvenilir hale getirir. Alanında uzman çalışanlar, aracınızın tamiri ya da bakımı sırasında daha doğru tespitler yaparak, daha hızlı çözüme ulaşmanızı sağlarlar. Yapılacak işlemlerle ilgili detaylı bilgi aktarılmalı ya da servisin sunduğu ek hizmetler net olarak anlatılmalıdır..

RANDEVU SÜRECİ VE YEDEK PARÇA TEMİNİ NE KADAR HIZLI?

İhtiyaç duyduğunuz an randevu alabiliyor ve hizmete ulaşabiliyor olmanız, oto servis seçerken dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan biridir. Ayrıca yedek parça temin süresinin minimumda tutulması, hizmetin kalitesi açısından oldukça önemlidir.

KULLANILAN MALZEMELER KALİTELİ Mİ?

Aracınıza oto servis tarafından kullanılan malzemeler ya da yedek parçaların kaliteli ve garantili ürünler olması gerekmektedir.

SERVİS FİYATLARI NASIL?

Sunulan hizmet, bedelini karşılayabiliyor olmalıdır. Ucuz oto servis kötüdür ya da pahalı oto servis iyidir gibi bir algı oluşmamalıdır. İhtiyaç duyduğunuz hizmetin, ihtiyaç duyduğunuz süre içerisinde, yeterli teknik bilgi ve donanımla size verilmesi daha önemlidir.

MÜŞTERİLERİNE KARŞI DÜRÜST VE GÜVENİLİR Mİ?

Oto servis, tüm müşterilerine yapılacak uygulamalarla ilgili şeffaf bir şekilde bilgi vermelidir ve onay almalıdır. Onayınız olmadan hiçbir işlem yapılmamalıdır. Fatura kalemleri detaylı olarak fiyatlandırılmalıdır ve hangi ücreti hangi hizmete ödediğinizi bilmeniz gerekmektedir.

Hemen hemen sektörde kalifiye eleman sorunu var. Sizde de var mı? Mesela yetiştirecek çırak bulabiliyor musunuz?

Sorunuz için teşekkür ediyorum. Önemli bir yaramıza parmak bastınız. Sorunuzun cevabına gelince; maalesef artık kalifiye eleman bulamıyoruz. Hele hele yetiştirecek çırak artık hiç bulamıyoruz. Sebebine gelince hem eğitim sistemindeki değişimlerden dolayı hem de toplumdaki değişimden dolayı artık çırak yetişmiyor. Eskiden aile evladını ” eti senin, kemiği benim” diyerek elinden tutar ahlak ve meslek öğrensin diye ustaya teslim ederdi. Şimdi ise gelen çırak ” bana ne kadar para vereceksiniz?” diye geliyor ve siz her hangi durumdan dolayı çırağa kızdığınız zaman hemen ailesi karşınıza çıkıyor ve tepki gösteriyor. İşte bu sebeplerden dolayı çırak yetişmiyor.

Araç bakımına yönelik başlatmış olduğunuz cazip bir kampanya mevcut. Bu kapmayanın içeriği hakkına bilgi verebilir misiniz?

Araç bakımı denilince insanların akıllarına yağ ve filtre değişimi geliyor genellikle. Bizim paketimizde, tam anlamıyla check up yapılıyor. Oldukça da uygun fiyattan sunuyoruz bu hizmeti. Malzemeleri toptancıdan temin ettiğimiz için bütün hizmetlerimiz piyasaya göre daha uygun oluyor aslında.

Düzenli periyodik bakımın önemi ve avantajları hakkında neler söylemek istersiniz?

Düzenli bakım yaptırmanın en önemli nedenlerinden biri, aracınızın sürüş için güvenli olmasını sağlamaktır. Düzenli yağ değişimi hayati öneme sahiptir ve bu işlem esnasında teknisyenler, sürüş sırasında ortaya çıkabilecek başka temel sorun olmadığından emin olmak için rutin bir kontrol yapmalıdır. Bu, frenleri, hava ve kabin filtrelerinizi ve lastiklerinizdeki hava basıncını kontrol etmeyi içerir. Ayrıca, aracınızda seyahat ederken, isteyeceğiniz son şey bir araba arızasıdır.Tatil dönemine girmeden bakımınızı yaptırarak yolculuk esnasında karşılacabileceğiniz sürprizlerin önüne geçmiş olursunuz.

UZUN ARAÇ ÖMRÜ

Otomobilinizin bakım programını takip ederek motor, şanzıman sistemi, aktarma organı gibi onarımı maliyetli bileşenlerin arızalanmasını önlemeye yardımcı olursunuz. Ayrıca araç bakımı, motorunuzun ve aracınızın motorun ve aracınızın ömrünü uzatan diğer bileşenlerin aşınmasını ve yıpranmasını azaltır.

DAHA AZ MALİYET

Aracınızın bakımlarını zamanında yaptırırsanız, daha büyük ve daha maliyetli sorunların ortaya çıkmasını engellersiniz. Aracınızı sağlıklı tutmak için ödeyeceğiniz miktar, atladığınız bir hizmet nedeniyle yaşayabileceğiniz sorunlara yapacağınız harcamalar yanında önemsiz kalacaktır.

DÜŞÜK YAKIT TÜKETİMİ

Pek çok insan için, sürüş tarzını değiştirmek ve düzenli araç bakımı ve bakımı, yakıt ekonomisini iyileştirmenin en kolay yollarından ikisidir. Düzenli bakım ile yakıt tüketiminizde yüzde 10 ila 15’lik bir azalma görme olasılığınız çok yüksektir. Araç üreticisinin yönergelerine uygun olarak yapılan düzenli servis işlemleri arabanızın her parçasının en verimli şekilde çalışmasını sağlayacaktır. Bu sayede yakıt tüketiminiz azalacak, araç performansınız da artacaktır

YÜKSEK ARAÇ DEĞERİ

Bakımlı bir araba ile bakımları ihmal edilmiş araba arasında büyük vardır. İkinci el araç alıcıları için satın alma koşullarından birisi de estetik görünüşün yanında araca ne kadar iyi bakıldığıdır. Aracınızın bakımlarını zamanında yaptırırsanız, otomobiliniz yüksek bir piyasa değerine ve hızlı satış şansına sahip olur.

Son olarak, bu röportajı okuyup da servisinize gelen okurlarımız için özel bir indirim sağlamanızı rica edebilir miyiz?  

Yüzde 20 işçilik, yüzde 10 parça indirimi sağlayabiliriz.

Bu sohbetin gerçekleşmesine zaman ayırıp vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkür ederim

Ben teşekkür eder, yayın hayatınızda başarılar dilerim.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor