ŞİMŞEK LİGİ GALİBİYETLE TAMAMLADI: 2-1

STAD: Eryaman Stadyumu

HAKEMLER: Çağdaş Altay (**), Selahattin Altay (**), Murat Altan (**)

ANKARAGÜCÜ: Doğukan Kaya (*), Kevin Malcuit (*) (Dk.86 Mert Can *), Uros Radakovic (*) (Dk.70 Arda Unyay *), Hasan Ali Kaldırım (*) (Dk.86 İbrahim Çiçek *), Arda Kızıldağ (*), Fıratcan Üzüm (*), Anastasios Chatzigiovanis (*) (Dk.62 Milson *) , Andrej Djokanovic (*), Stelios Kitsiou (*), Giorgi Beridze (*) (Dk.62 Matej Hanousek *), Gökhan Töre (*)

ADANA DEMİRSPOR: Vedat Karakus (***), Abdurrahim Dursun (***), Jovan Manev (***), İsmail Çokçalış (**) (Dk.46 Semih Güler **), Yıldırım Çetin (***), Yusuf Erdoğan (***) (Dk.84 Hamza Jaganjac **), Samuel Nongoh (**) (Dk.46 Jorge Morel **), Kevin Rodrigues (**) (Dk.75 Yusuf Sarı **), Gökhan İnler (***), Younes Belhanda (***), Emre Akbaba (***) (Dk.67 Salih Kavrazlı **)

GOLLER: Dk.31 Younes Belhanda, Dk.57 Emre Akbaba (Adana Demirspor) Dk.82 Milson (Ankaragücü)

 

Adana Demirspor, ligin son maçında deplasmanda karşılaştığı Ankaragücü’nü Younes Belhanda ve Emre Akbaba’nın golleriyle 2-1 yenerek Adana’ya galibiyetle döndü. Her iki ekibin de rahat çıktıkları karşılaşmanın ilk yarısında çok top kayıpları yaptılar. Adana Demirspor Younes Belhanda’nın 31.dakikada attığı golle soyunma odasına 1-0 önde girdi. İkinci yarıya da iyi başlayan Mavi-Lacivertliler, Emre Akbaba’nın 57.dakikada attığı golle durumu 2-0 yaptı. Ev sahibi ekip Ankaragücü bu gollere 82.dakikada Milson’un ayağından bulduğu golle cevap verse de bu gol sonucu değiştirmeye yetmeyince sahadan Adana Demirspor 2-1 üstünlükle ayrılarn taraf oldu.

MAÇTAN DAKİKALAR

Maçın ilk dakikalarında her iki ekibin birbirlerini kontrol etmesiyle geçti. İlk tehlikeli atak 9.dakikada Ankaragücü’nden geldi. Giorgi Beridze ceza sahasının içinde ters taraftan gönderilen pası kontrol edip topu yerden kaleye gönderse de Vedat Karakus topu kontrol etti.

12.dakikada Defansın arkasına sarkan Gökhan Töre’nin pozisyonunu yardımcı hakem ofsayt bayrağını kaldırarak kesti.

18.dakikada Ankaragücü Giorgi Beridze ile gole yaklaştı. Giorgi Beridze, kanattan yapılan  mükemmel ortada tola buluşup penaltı noktas ıyakınlarından yaptığı kafa vuruşunda topu farklı bir şekilde dışarı gönderdi.

31.dakikada Adana Demirspor golü buldu. Ceza sahası kenarında Gökhan İnler’in harika pasını Younes Belhanda çok iyi bir şekilde kontrol edip düzgün bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu ve durumu 1-0 yaptı.

35.dakikada Adana Demirsporlu Emre Akbaba’nın çektiği şut rakip defans tarafından engellenerek kornere gönderildi. Mavi-Lacivertlilen kazanılan köşe vuruşundan yararlanamadı.

45.dakikada Younes Belhanda zor pozisyonda sağ kale direğine doğru bir vuruş yaptı, ancak top rakip defnas oyuncuları taşarından uzaklaştırıldı.  Bu pozisyon aynı zamanda ilk yarının son pozisyonu oldu.

Adana Demirspor Teknik Direktörü Vincenzo Montella ikinci yarıya iki oyuncu değişikliği birden yaparak oyuna müdahale etti. İsmail Çokçalış ile Samuel Nongoh oyundan çıkarlarken yerlerine Semih Güler ve Jorge Morel oyuna girdiler.

57.dakikada Adana Demirspor ikinci golüne kaveuştu. Kevin Rodrigues tarafından yüksekten gönderilen akıl dolu pasa hareketlenen Emre Akbaba yakın mesafeden kalenin ortasına doğru yaptığı vuruş ağlarla buluştu ve durum 2-0 oldu.

61.dakikada Giorgi Beridze takım arkadaşının harika pası sonucunda ceza sahası içinde topla buluşmasına rağmen yakaladığı altın fırsatı değerlendiremeyince takımını bir golden daha etmiş oldu.

82.dakikada Ankaragücü’nün ilk golü geldi. Milson, gösterdiği güzel bireysel çabası sonucu ceza sahası içinden yaptığı harika vuruşla topu Adana Demirspor filelerine göndererek durumu 2-1’e getirdi.

84.dakikada Adana Demirspor bir oyuncu değişikliğine daha gitti. Yusuf Erdoğan’ın yerine Hamza Jaganjac oyuna dahil oldu.

86.dakikada Tolunay Kafkas iki oyuncu değişikliği birden yaparak oyuna müdahale etti. Kevin Malcuit ile Hasan Ali Kaldırım oyundan çıkarlarken, İbrahim Çiçek ve Mert Can oyuna girdiler. (HABER: CANSU ERSOY)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor