ŞİMŞEK’TEN TARİHİ BAŞARI

Adana Demirspor, Spor Toto Süper Lig’in son haftasında MKE Ankaragücü’ne deplasmanda 2-1 mağlup ederek ligi 69 puanla dördüncü sırada tamamladı. Mavi-Lacivertliler, bu sonuçla kulüp tarihindeki en iyi Süper Lig performansını gösterirken, gözünü Türkiye Kupası finalinin sonucuna çevirdi. Adana Demirspor, Fenerbahçe’nin Ziraat Türkiye Kupası’nı kazanması durumunda UEFA Konferans Ligi’ne katılmaya hak kazanacak.

Spor Toto 1’inci Lig’de 2020-2021 sezonunda şampiyon olan Adana Demirspor, 1994-95 sezonunun ardından 26 yıl sonra Spor Toto Süper Lig’e döndü. 2021-2022 sezonunad inişli çıkışlı bir grafik sergileyen Mavi-Lacivertliler, İtalyan Teknik Direktör Vincenzo Monetlla liderliğinde ligi 55 puanla 9.sırada bitirdi. Ayrıca kulüp İtalyan forvet Mario Balotelli transferi ile sezon boyunca dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

Spor Toto Süper Lig’in 2022-2023 sezonunda da yola Montella ile devam eden mavi-lacivertliler, lig maratonunda sezon boyu gösterdiği performansla taraftarına büyük heyecan yaşattı. Adana Demirspor, ligde iç sahada oynadığı 16 maçta başarılı bir seri yakalayarak hiç kaybetmedi. Ligin 35’inci haftasında sahasında ağırladığı Beşiktaş’a 4-1 mağlup olan mavi-lacivertli ekibin bu maçla birlikte iç sahadaki namağlup serisi de son bulmuş oldu.

Sezon boyu istikrarlı performans gösteren Adana Demirspor, ligin son haftasında deplasmanda oynadığı MKE Ankaragücü maçını 2-1 kazanarak Spor Toto Süper Lig’i 4’üncü sırada tamamladı. Kulübün Süper Lig tarihindeki en iyi başarısını sağlayan ekip, Fenerbahçe’nin Ziraat Türkiye Kupası’nı kazanması durumunda UEFA Avrupa Konferans Ligi’ne katılmaya hak kazanacak.

SEMİH GÜLER ‘DALYA’ DEDİ

Adana Demirspor’un stoper oyuncusu Semih Güler, Spor Toto Süper Lig’de Ankaragücü maçıyla birlikte Mavi-Lacivertli takımda 100.resmi maçına çıkarak ‘dalya’ heyecanı yaşadı. Takımda beşinci sezonunu geçiren başarılı oyuncu, 2018-2019 sezonundan itibaren top koşturmaya başladığı Adana Demirspor’da 100 resmi karşılaşmada görev aldı. 28 yaşındaki başarılı futbolcu, Süper Lig’de 42, Spor Toto 1.Lig’de 49 ve Türkiye Kupası’nda 9 kez Mavi-Lacivertli formayı terletti. (HABER: CANSU ERSOY)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor