ŞİMŞEK AVRUPA ARENASINDA

Bu sezon Spor Toto Süper Lig’de tüm istatistiklerini kırarak başarılı bir sezon geçiren Adana Demirspor, gelecek sezon Avrupa Kupaları’nda mücadele edecek. Başkan Murat Sancak, Süper Lig’e yükseldikleri ilk sezonda hedeflerinin ilk 10 olduğunu söyledi ve ligi 55 puanla 9.sırada tamamladı. Murat Sancak’ın başkanlığının 5.yılında Süper Lig’de hedef Avrupa olarak belirlendi. Mavi-Lacivertli takım Montella önderliğinde Süper Lig’de tüm kulüp rekorlarını egale ederek ligi 4.sırada bitirdi ve Avrupa Kupalarına katılmaya hak kazandı.

2017-18 sezonunu TFF 1.Lig’de küme düşme hattının 5 puan üzerinde 14.sırada bitiren Adana Demirspor’da 8 Haziran 2018 tarihinde yapılan genel kurulda Kazım Bozan ve Nilah Ateşoğulları yarıştı ve Kazım Bozan başkan oldu. Bozan seçildikten kısa bir süre sonra olağan üstü kongre kararı alarak kulübü tekrar seçimlere götürdü. 4 Temmuz 2018 tarihinde Adana Demirspor Kulübü’nün olağanüstü genel kurulunda yeni başkan olarak seçilen kişi Murat Sancak oldu.

Murat Sancak göreve geldiğinde ligdeki birçok takım kampa başlamış ve kadroda sadece 1 oyuncunun sözleşmesi devam ediyordu. Sancak hızlı bir şekilde ekibini kurarak yeni teknik direktör ve transferler için kolları sıvadı. Teknik direktör olarak Hakan Kutlu’yu getiren Başkan Sancak, Machester United’ta uzun yıllar forma giymiş Anderson ve 2 kez gol krallığı yaşamış, taraftarların sevgilisi olan Mickael Pote’yi de takıma transfer etti.

Murat Sancak önderliğinde Adana Demirspor 2018-19 sezonunu 6.sırada bitirdi ve play-off oynamaya hak kazandı. Play-off yarı finalinde Hatayspor’a son saniyede yediği golle elenen Mavi-Lacivertliler, 2019-20 sezonunu ise 1 puan farkla 3.sırada tamamladı ve yine play-off oynadı. Play-off yarı finalinde Bursaspor’u eleyen Adana Demirspor bu kez finalde Fatih Karagümrük’e yenildi ve Süper Lig’in kapısından döndü. Başkan Murat Sancak 3.sezonda Süper Lig’e yükselmeyi play-offlara bırakmamak adına ince eleyip sık dokudu ancak sezon içerisinde işler istenildiği gibi gitmedi. 23.hafta sonunda lider Giresunspor’un 14 puan arkasında 39 puanla 5.sırada bulunan Adana Demirspor’da göreve Samet Aybaba getirildi. Aybaba kalan 11 maçta 10 galibiyet ve 1 beraberlik alarak Adana Demirspor’u 26 yıl aradan sonra Süper Lig’e çıkardı.

Başkan Murat Sancak Süper Lig’e yükseldikten sonra Samet Aybaba ile yola devam etti ve hedefi ilk 10 olarak belirledi. Balotelli ve Belhanda gibi yıldız isimler transfer edildi.  İlk 3 maçta 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet alınmasının ardından Samet Aybaba ile yollar ayrıldı ve Vincenzo Montella göreve getirildi. Montella ilk maçında deplasmanda Karagümrük’e 4-0’lık skorla mağlup olurken sonrasında üst üste aldığı galibiyetlerle Adana Demirspor’u üst sıralara taşıdı. Montella ve öğrencileri Avrupa Kupaları yarışına dahil oldu. Avrupa hedefi gerçekleşmemesinin ardından ligin son 6 haftasında 5 mağlubiyet alan Mavi-Lacivertliler sezonu 55 puanla 9.sırada tamamladı.  Murat Sancak’ın başkanlığının 5.yılında Süper Lig’de hedef Avrupa olarak belirlendi. Mavi-Lacivertli takım Montella önderliğinde Süper Lig’de tüm kulüp rekorlarını egale ederek ligi 4.sırada bitirdi ve Avrupa Kupalarına katılmaya hak kazandı.

Türkiye’yi Avrupa’da temsil edecekler takımlar Fenerbahçe’nin kupayı almasıyla belli oldu. Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’ne 2.ön eleme turundan başlayacak. Fenerbahçe, Konferans Ligi’ne 2.ön eleme turundan katılacak. Beşiktaş da Konferans Ligi’ne 2.ön eleme turundan başlayacak. Lig ikincisi Fenerbahçe’nin Ziraat Türkiye Kupası’nı da kazanması sonrası Avrupa kupalarına katılma hakkı kazanan lig 4.sü Adana Demirspor da Fenerbahçe ve Beşiktaş gibi Konferans Ligi’ne 2.ön eleme turundan katılacak.

Fenerbahçe’nin Ziraat Türkiye Kupası’nı almasıyla Adana Demirspor’un UEFA Konferans Ligi’ni katılmaya hak kazanması, Adana’da coşkuyla kutlandı. Tarihinde ilk kez Avrupa kupalarına katılmaya hak kazanan Adana Demirsporlu taraftarlar, meydanlarda toplanıp, kortej ve araç konvoylarıyla kutlama yaptı. (HABER: CANSU ERSOY)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor