BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ GERGİN BAŞLADI

Adana Büyükşehir Belediyesi Meclisi gergin başladı. Gündem ve gündem dışı birçok konunun konuşulduğu mecliste tansiyon yükseldi. Ozan Gülaçtı’dan sonra CHP adına Grup Başkanvekili Serdar Seyhan söz aldı. Serdar Seyhan, genel seçimler sırasında Cumhur İttifakı’nın açıklamaları ve izlediği seçim stratejisini eleştirince, AK Partili ve mHP’li meclis üyeleri ile gerginlik yaşandı.

 

HABER: CANSU ERSOY

ADANA (BÖLGE)-Adana Büyükşehir Belediyesi Büyükşehir Belediyesi Haziran Meclisi başladı. Meclis Başkanlığını Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar yaptı. Dün ilk günü yapılan mecliste birçok konu konuşuldu. Seçimden sonraki ilk meclis olan bu oturumda sinirler gerildi. Oturumda MHP Gurubu adına Cemal Demirdağ, AKP Grubu adına Ozan Gülaçtı ve CHP grubu adına da Serdar Seyhan söz aldı. Serdar Seyhan’ın konuşma yaptığı sırada arka sıralardan bir dinleyici Cumhur İttifakı üyelerine yönelik laf attı. Söylediği laf üzerine ortam gerildi ve AKP-MHP sıraları itirazda bulundu. Birbirlerinin üzerine yürüyen meclis üyeleri ve vatandaşı diğer parti üyeleri ayırdı.

“SONUÇTA HALK BÖYLE OLMASINI İSTEDİ. BUNDAN SONRA ÖNÜMÜZE BAKACAĞIZ”

Meclis başkanlığını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karala, sözlerine şehit düşen askerleri anarak başladı. Başkan Karalar, geçtiğimiz seçim için de “Bir seçim geçirdik. Sonuçta halk böyle olmasını istedi. Bundan sonra önümüze bakacağız. Adana’ya aha iyi nasıl hizmet ederiz ona bakacağız. Hayırlı olsun. Türkiye için her şeyin hayırlısı olmasını diliyorum” dedi.

“TABAN FİYATLARI AÇIKLANDI ÇİFTÇİLER MEMNUN”

MHP Grubu adına Cemal Demirdağ söz aldı. Demirdağ, “Bilindiği üzere yaz geldi. Hasatlar başladı. Tüm çiftçilerimize bereketli bir sezon diliyorum. Çiftçi toplumun temel taşı ve efendisidir. Biz her zaman kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın yanındayız. Taban fiyatları açıklandı çiftçiler memnun” dedi.

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ VE TÜRK MİLLETİNE HAYIRLI OLSUN”

Seçimle ilgilide konuşma yapan Demirdağ, seçim için genel bir değerlendirme yaptı ve “Sayın başkan aramızda kalmasın ama gerçekten biz seçimi kazandık. Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Milletine hayırlı olsun” dedi. Adana’da yazın gelmesiyle artan sinek sorununa da değinen Demirdağ, başkandan buna bir çözüm bulması talebinde bulundu.

Demirdağ’dan sonra Ak Parti grubu adına Ozan Gülaçtı konuştu. Gülaçtı, yeni açılan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’yle ilgili konuşma yaptı ve köprüyle ilgili otobüs sıkıntısını da dile getirdi.

Gülaçtı’dan sonra söz alan CHP Grup Sözcüsü Serdar Seyhan’ın konuşması sırasında ortam gerildi. Seyhan, Güllaçtı ve Demirdağ’ın konuşmalarına cevap verirken arka tarafta oturan bir kişi konuyla ilgili Cumhur İttifakı meclis üyelerine yönelik söz söyledi. Sözün üzerine mecliste gerginlik çıktı. Ak Parti ve MHP üyeleri meclisi dinlemeye gelen ve üyelere laf atan kişinin dışarıya çıkarılması talebinde bulundu. Talep doğrultusunda şahıs dışarıya çıkarıldı ve meclis kaldığı yerden devam etti.

Tartışma sonrasında arkadan meclis üyelerine laf söyleyen kişi dışarıya çıkarıldı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor