HATİMOĞULLARI: FATURAYI DEVLET ÖDESİN

(HABER MERKEZİ)-Deprem bölgesinde 3 ay ertelenen elektrik endeks okuması başlatıldı. 3 aylık toplu elektrik faturasının tek seferde ödeme talebi yeni bir mağduriyet yaratıyor. Yeşil Sol Parti Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, Hatay’da depremzedelere kesilen ve tek seferde ödemesi talep edilen onbinlerce TL’yi bulan/aşan elektrik faturalarının yarattığı mağduriyete dikkat çekerek, “Faturaları devlet ödesin” dedi.

Depremin ardından deprem bölgesinde yaşayan yurttaşların üç ay boyunca ertelenen elektrik faturaları bu sürenin dolmasının ardından toplu bir şekilde gönderilmeye başlandığını belirten Hatimoğulları, Hataylı yurttaşlar t arafından kendisine iletilen elektrik faturalarının onbinlerce lirayı bulduğunu ifade etti. Hatimoğulları, 15 bin TL elektrik faturası kendisine iletilen bir depremzede yurttaşın, engelli çocuğu ile yaşadığını ve eve dahi henüz geçmediğini, istenen şekilde tek seferde ödeme yapmasının imkansız olduğunu söylediğini aktardı.

Hatimoğulları, elektrik tüketicilerinin fatura tutarlarının 31.05.2023 tarihin ekadar ertelenmesi ve 2023 yılı Haziran ayı itibariyle oluşacak faturaların fatura döneminden itibaren gecikme zammı olmaksızın eşit taksitlerle 6 ayda tahsil edilmesinin de yer aldığı 21 Mart 2023 tarihli 6974 sayılı Cumhurbaşkanı Kararını hatırlattı.

Tülay Hatimoğulları, “Depremin üzerinden aylar geçti, evlerin, işyerlerinin nasıl ve ne zaman yapılacağına dair iktidar bilgi vermiyor. Kuru gıda, hijyen, çadır ve konteyner ihtiyacı halen karşılanmamış olan yurttaşlara fatura kesiyorlar. Tüm dünya dayanışma sergilemeye çalışırken, AKP-MHP iktidarı hemen seçimin ardınadn faturalarla olmayan adreslere dayanıyor. Onbinlerce insanının kaybına dair sorumluluk hissetmeyenler, bugün depremin faturasını depremden etkilenen 11 ilde yaşayan yurttaşlara yıkmaya kalkıyor. Hataylı hemşehrilerim net, bu faturaları ödemeyeceğiz diyor. Deprem nedeniyle işsiz kalan insanlar işlerine kavuşana kadar faturaların iptali gereklidir. Ayrıca kredi kartına yüklenmekr zorunda kalan depremzedelerin ödemeleri faizsiz bir şekilde ertelenmelidir. Bizler Yeşil Sol Parti olarak bu konuyu Meclise taşıdık. Kanun Teklifler ile tekrar gündeme getireceğiz” dedi.

‘FATURAYI EDVLET ÖDESİN’

Hatimoğulları, aylardır çeşitli şekillerde mağduriyetleri artarak devam eden depremzedelerin faturalarının iptali talebinin elzem bir şekilde karşılanması gerektiğini ifade etti. Hatimoğulları, “Depremun faturası halka, depremden etkilenenlere yıkılmak istenilmekte; oysa bu ağır faturayı devlet ödemelidir. Dört ayı aşkın süre geçmesine rağmen birçok temel ihtiyaçları çözülmeye yurttaşların omuzlarına yeni yükler yüklenilmemeli” ifadelerini kullandı.

KAMULAŞTIRMAYA DİKKAT ÇEKTİ

Bölgedeki kamulaştırma sorununa da değinen Hatimoğulları, Gülderen Köyü’nde yapıldığı gibi Dikmece Köyü’nde de kamulaştırma yapılmak istendiğini iletti. Bölgede çok sayıda hazineye ait arazi varken, verimli tarım-zeytinlik arazilerinin kamulaştırılmak istenmesine köylülerin karşı çıktığını söyledi.

Hatimoğulları, köylülerin geçem kaynağı olan araziler kamulaştırılmamalıdır. Demografik yapının değiştirilmek istendiği endişesi yaşayan Samandağlılar’ın bu endişelerinin gerekli açıklamalar yapılarak giderilmesi gerektiğini ifade etti.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor