İNANÇ SU’NUN SÜRGÜNÜ DURDURULSUN

Birleşik Taşımacılık Çalışanları (BTS) ‘Keyfi Sürgün Suçtur’ teması altında basın açıklaması gerçekleştirdi. TCDD 6. Bölge Müdürlüğü binası önünde yapılan basın açıklamasını Tonguç Özkan okudu. Özkan, “Şube yöneticimiz İnanç Su,  on iki yıldır demiryollarında çalışmakta olup, bu süre zarfında 7 defa işyeri değişikliğine uğramıştır. Üstelik bu işyeri değişikliğine sebep olarak hiçbir haklı gerekçe bugüne kadar gösterilmemiştir” dedi.

HABER: CANSU ERSOY

ADANA (BÖLGE)-‘Keyfi Sürgün Suçtur’ diyen Birleşik Taşımacılık Çalışanları (BTS), TCDD 6. Bölge Müdürlüğü binası önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamayı yapan Tonguç Özkan, “13.06.2023 tarihinde Şube Eğitim ve Örgütlenme Sekreterimiz İnanç Su’nun işyeri, kendi talebi olmadan ve herhangi bir gerekçe gösterilmeden değiştirilmiştir” dedi.

“Şube yöneticimiz on iki yıldır demiryollarında çalışmakta olup, bu süre zarfında 7 defa işyeri değişikliğine uğramıştır. Üstelik bu işyeri değişikliğine sebep olarak hiçbir haklı gerekçe bugüne kadar gösterilmemiştir. Gittiği her yeni işyerinde çalışkanlığı ile işyeri amirlerinin takdirini toplamış ve işyerinden ayrılırken hep olumlu bir izlenim bırakmıştır” diyen Özkan, şube yöneticisine yönelik nakil adı altındaki sürgün işleminin gerek kendi işyeri gerek bölge müdürlüğü ve dairesinin herhangi bir teklifi olmaksızın yapılmasının, bu işlemin keyfi ve hukuka aykırı olarak yapıldığının açık göstergesi olduğunu belirtti.

“KURUM YETKİLİLERİ NAKLİN HANGİ GEREKÇE İLE YAPILDIĞINA DAİR HERHANGİ BİR AÇIKLAMA YAPMAMIŞLARDIR”

Özkan, bir personelin hangi durumlarda yer değişikliğinin yapılmasına dair mevzuatın açık olmasına rağmen hakkında herhangi bir idari ve adli soruşturma, şikâyet, iş barışını bozma ya da bulunduğu işyerinde kadro fazlası gibi durumlar olmaksızın yapılan bu nakil işleminin açıkça sürgün niteliğinde olduğunu söyledi ve konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Şube yöneticimizin sürgünü ile ilgili sendika genel merkezimizin TCDD Genel Müdürlüğü nezdinde yapmış olduğu girişim ve görüşmelerden de olumlu bir sonuç alınamamış olup, kurum yetkilileri naklin hangi gerekçe ile yapıldığına dair herhangi bir açıklama yapmamışlardır. Biz çalıştığımız bu kurumun kanunlar kapsamında yönetildiğini düşünüp bu minvalde hareket ederken, sendika yöneticilerimize karşı yarattıkları düşmanca tavrı anlamakta zorluk çekiyoruz.”

“YÖNETİCİLİK; KENDİ DÜŞÜNCENDEN OLMAYANI ‘DIŞLA, ÖTEKİLEŞTİR, RAHATSIZ ET, YERİNİ DEĞİŞTİR’ MAKAMI DEĞİLDİR”

Özkan, “Ayrıca; TCDD Genel Müdürlüğü 4688 sayılı KAMU GÖREVLİLERİ SENDİKALARI VE TOPLU SÖZLEŞME KANUNU’nun 18. Maddesi ‘Kamu işvereni, işyeri sendika temsilcisi, sendika işyeri temsilcisi, sendika il ve ilçe temsilcisi ile sendika ve sendika şube yöneticilerinin işyerini (…)(12) sebebini açık ve kesin şekilde belirtmedikçe değiştiremez(12)’ uyarınca kanuna aykırı hareket etmekte ve suç işlemektedir” dedi ve konuşmasını şu şekilde sonlandırdı:

“Hiçbir açıklama yapmadan, ‘ben istediğimi istediğim yerde çalıştırırım’ diyen yöneticiler, kamu emekçilerini kendi kapı kulları olarak görmekten bir an önce vazgeçmek zorundadır. Kanuna tabi çalışan kamu emekçileri olarak; bizler nasıl kanunlar çerçevesinde vazifelerimizi yerine getiriyorsak, yöneticilerden beklediğimiz de kanunda kendilerine belirlenen çerçeve doğrultusunda iş yapmalarıdır.

Yöneticilik; kendi düşüncenden olmayanı ‘dışla, ötekileştir, rahatsız et, yerini değiştir’ makamı değil, ‘hukuka uygun, adaletli davranma’ makamıdır. Hukuksuz davranmayı kendilerine alışkanlık haline getiren TCDD Genel Müdürlüğü yöneticilerini bir an önce bu uygulamalarından vazgeçmeye çağırıyoruz.

Son olarak; TCDD Genel Müdürlüğü açıkça mevzuata ve hukuka aykırı olan bu sürgün işlemini bir an önce iptal etmeli ve şube yöneticimizi eski işyerine iade etmelidir. Bizler bu hukuksuz davranıştan dönülene kadar fiili ve hukuki mücadelemizi sürdüreceğiz.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor