ŞİMŞEK GÜCÜNE GÜÇ KATIYOR

Adana Demirspor, hem Konferans Ligi’nde iyi bir yerlere gelmek hem de ligde üst sıraları zorlamak için transfer çalışmalarını sürdürüyor. Mavi-Lacivertliler, önceki gün Guadeloupeli stoper Andreaw Gravillon ile Trabzonspor’dan ayrılan orta saha oyuncusu Dorukhan Toköz’ü kadrosuna kattı.

Başkan Murat Sancak, her iki futbolcuyla ayrı ayrı bir araya gelerek anlaşarak el sıkıştılar.  Kulüpten yapılan açıklamada, “Kulübümüz Andreaw Gravillon ile 3 yıllık, Dorukhan Tokoz ile 3+1 yıllık resmi sözleşme imzalamıştır” denildi. 25 yaşındaki Andreaw Gravillon, geride kalan sezonda 22 müsabakada forma şansı buldu. ASM Gergeoise altyapısında yetişen Andreaw Gravillon daha sonra İnter, Benevento, Pescara, Sassuolo, Ascoli, Lorient, Torino ve Stade Reims formaları giydi. Dorukhan Toköz ise, Trabzonspor’un şampiyonluğunda büyük pay sahibi olmuş, geçen sezon sakatlığından dolayı fazla forma şansı bulamamıştı. Dorukhan Toköz, hafta içi Trabzonspor ile sözleşmesini karşılıklı olarak feshetmişti.

Transferde Nani, Shehu, Andreaw Gravillon ve Dorukhan’ı kadrosuna katan Adana Demirspor’da 9 futbolcuyla da yollar ayrılıd. Sözleşmesi sona eren Gökhan İnler, kiralık sözleşmesi biten Morel, Furkan Soyalp, Mert Çetin, Soni gibi isimlerle veda edildi. Simon Deli’nin sözleşmesi karşılıklı feshedilirken, Arda Kurtulan Tuzlaspor’a, Mustafa Kapı da kiralık olarak gönderilecek. Bu arada Adana Demirspor’un UEFA Konferans Ligi 2.Ön Eleme Turu CFR Cluj maçı oyuncu listesini de UEFA’ya bildirdi.  Mavi-Lacivertliler’in listesinde yeni transferler Gravillon, Dorukhan ve Nani yer alırken, bonservisi alınan Onyekuru yer almadı. Kadroda şu isimler yer aldı

KALE: Ertaç Özbir, Goran Karacic

SAĞ BEK: Svensson, İsmail Çokçalış

SOL BEK: Rodrigues, Abdurrahim Dursun, Yücel Gürol

STOPER: Manev, Semih Güler, Andreaw Gravillon, Abdulsamet Burak

ORTA SAHA: Badou Ndiaye, Stambouli, Dorukhan Toköz, Younes Belhanda, Emre Akbaba, Sergen Kiradi, Hijran boyacı

SAĞ KANAT: Yusuf Sarı, Yusuf Erdoğan

SOL KANAT: Akintola, Luis Nani

FORVET: Cherif Ndiaye, Gulbrandsen

HAZIRLIK MAÇINDA YENİLDİ

27 Temmuz’da Avrupa Konferans Ligi ilk maçında Cluj işe karşılaşacak olan Adana Demirspor, hazırlık maçında Trendyol 1.Lig ekiplerinden Manisa FK ile karşılaştı.  Patrick Kluivert karşılaşmaya Goran Karacic, Svensson, Manev, Semih Güler, Rodrigues, Stambouli, Ndiaye, Yusuf Sarı, Belhanda, Akintola ve Cherif Ndiaye ilk 11’i ile başladı. Karşılaşmanın 19.dakikasında sağ kanattan Yusuf Sarı’nın ortasında Akintola kafa ile topu içeri gönderirken Cherif Ndiaye kafa ile topu ağlara gönderdi. 44.dakikada Svensson’un hatalı geri pasında Serkan Odabaşoğlu Semih ve Manev’e çalım attıktan sonra topu ağlara gönderdi. Beraberlik golünden sadece 1 dakika sonra Adana Demirspor’un sağ kanadından gelişen Manisa FK atağında ceza alanında Karacic ve defans oyuncuları topa müdahale edemedi. Topla buluşan Gakpa topu ağlara gönderdi ve ilk yarı Manisa FK’nin 2-1’lik üstünlüğü ile sona erdi. İkinci yarıda 75.dakikada rakip takım atağında Manisa FK’li oyuncunın ceza alanı dışından vuruşunda top Karacic’in solundan ağlarla buluştu ve skor 3-1 oldu. 80.dakikada sağ kanattan ceza alanına giren Yusuf Sarı düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve farkı bire indirdi. Karşılaşmada başka gol olmadı ve Mavi-Laciverti takım 3-2’lik skolra mağlup oldu. (HABER: CANSU ERSOY)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor