10 KİŞİYLE TARİHİ ZAFER: 2-1

STAD: Yeni Adana Stadyumu

HAKEMLER: Nathan Verboomen (*), Mathias Hillaer (*), Ruben Wyns (*)

YUKATEL ADANA DEMİRSPOR: Goran Karacic (**), Jonas Svensson (**), Kevin Rodrigues (**), Semih Güler (**), Andreaw Gravillon (**), Younes Belhanda (**) (Dk.90+3 Nani *), Benjamin Stambouli (**), Emre Akbaba (**) (Dk.90+3  Dorukhan Toköz **), Babajide Akintola (**) (Dk.69 Jovan Manev **), Yusuf Sarı (**), Cherif Ndiaye (**)

CFR CLUJ: Razvan Sava (**), Mario Camora (**), Arlind Ajeti (**), Vasile Mogos (**), Lovro Cvek (**) (Dk.90+2 Philip Otele) , Karlo Muhar (**), Durel Avounou (*) (Dk.75 Panagiotis Tachtisidis *), Ermal Krasniqi (*) (Dk.75 Yevhen Konoplyanka *), Emmanuel Yeboah (*) (Dk.75 Cristian Manea *), George Birligea (*) (Dk. Jefte Betoncor *)

GOLLER: Dk. 43 Babajide Akintola, Dk.90+3 Cherif Ndiaye (Adana Demirspor), Dk.68 Vasile Mogos (P) CFR Cluj

SARI KARTLAR: Jonas Svensson, Cherif Ndiaye, Younes Belhanda (Adana Demirspor), Arlind Ajeti, George Birligea, Lovro Cevek, Panagiotis Tachtsidis (CFR Cluj)

KIRMIZI KART: Dk.63 Andreaw Gravillon (Yukatel Adana Demirspor)

 

UEFA Avrupa Konferans Ligi 2.Eleme Turu’nda Yukatel Adana Demirspor, 1-1’in rövanşında ağırladığı CFR Cluj takımını uzunca bir bölümünü 10 kişi oynadığı maçın 90.+3.dakikasında Cherif Ndiaye’nin attığı golle 2-1 mağlup ederek bir üst tura yükseldi.  Şimşekler Grubu’nun yaptığı kareografi yine stada gelenler tarafından alkışlarla karşılandı. Taraftarlar maçın bitiş düdüğüne kadar takımlarını destekleyerek galibiyette büyük pay sahibi oldular. Mavi-Lacivertliler’in 3.turdaki rakibi Osijek oldu.

MAÇTAN DAKİKALAR

Yukatel Adana Demirspor, maça istediği gibi başlayamadı. Her iki takım ilk dakikalarda temkinli oynamaya çalıştı. Mavi-Lacivertliler ilk 15 dakikadan sonra oyunda hakimiyeti eline aldı ve sağlı sollu ataklarla rakip kaleyi ablukaya aldı.

Yukatel Adana Demirspor, beklediği gole ancak 43.dakikada ulaştı. Kazanılan korner atışını kullanan Younes Belhanda’nın ortasına çok iyi yükselen Babajide Akintola düzgün bir kafa vuruşu ile topu ağlara göndererek soyunma odasına takımının 1-0 önde girmesini sağladı.

İkinci yarıya rakip CFR Cluj daha atak ve istekli başladı.

63.dakikada konuk ekipten Emmanuel Damoah Yeboah’ın kafayla indirdiği topa hareketlenen Daniel Birligea’ya Andreaw Gravillon’un ceza alanı içerisinde yaptığı müdahale sonrası maçın hakemi Nathan Verboomen, tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Penaltıya sebebiyet veren Andreaw Gravillon da kırmızı kart sonrası oyundan çıktı.

68.dakikada konuk ekip penaltı kazandı. Penaltı atışını kullanan Vasile Mogos takımının beraberlik golünü kaydetti: 1-1

69.dakikada Yukatel Adana Demirspor’da golü kaydeden Babajide Akintola oyundan çıkarken yerine Jovan Manev girdi.

75.dakikada konuk ekip dört oyuncu değişikliğine birden gitti. Emmanuel Yeboah’ın yerine Cristian Manea, George Birligea’nın yerine Jefte Betancor, Ermal Krasniqi’nin yerine de Yevhen Konoplyanka, Durel Avounou’nun yerine de Panagiotis Tachtisidis oyuna dahil oldular.

90-3.dakikada Yukatel Adana Demirspor’un paslaşarak kullandığı serbest vuruşta Younes Belhanda’nın pası savunmaya çarparak Cherif Ndiaye’nin önünde kalıd ve golücü oyuncu takımını öne geçiren isim oldu: 2-1.

Bu dakikadan sonra Yukatel Adana Demirspor Teknik Direktörü Patrick Kluivert Emre Akbaba’nın yerine Dorukhan Toköz, Younes Belhanda’nın yerine de Nani’yi alarak topa hakim olmaya çalıştı ve bunda da başarılı oldu.

Yukatel Adana Demirspor bu sonuçla 3.tura atlayan takım oldu. (HABER: CANSU ERSOY)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor