ŞİMŞEK’İN RAKİBİ NK OSİJEK OLDU

Yukatel Adana Demirspor, UEFA Avrupa Konferans Ligi’nin 2.ön eleme turunda CFR Cluj ile ilk maçta 1-1 berabere kalmış, ikinci mücadeleyi 2-1’lik skorla galip tamamladı. Mavi-Lacivertliler’in UEFA Avrupa Konferans Ligi 3.Ön Eleme Turu’ndaki rakibi Hırvatistan’ın NK Osijek takımı oldu. Yukatel Adana Demirspor, ilk maçı 10 Ağustos’ta kendi sahasında, rövanşı ise 17 Ağustos’ta deplasmanda oynayacak.

Mavi-Lacivertliler’in çok zorlandığı ve 30 dakikadan fazla 10 kişi oynadığı karşılaşmada rakibini 2-1 yenerek tur atlaması Adana’da sevinçle karşılandı. Stada giden taraftarlar maç sonunda takımı yanlarına çağırarak onlarla sevinçlerini paylaştılar. Yukatel Adana Demirspor’un gollerini 43.dakikada Babajide Akintola attı. Maçın 1-1 biteceği beklenirken 90+3.dakikada sahneye Cherif Ndiaye çıktı ve takımını Avrupa’da yoluna devam etmesini sağladı.  Şimşekler Grubu’nun serenomi sırasında hazırladıkları kareografide bir şehrin rüyası gerçek oldu ifadeleri yer alırken, Murat Sancak ve elini tuttuğu Demirsporlu çocuk figürü dikkat çekti.

Karşılaşmanın başlamasıyla birlikte Belçikalı hakemin verdiği kararlar maçın önüne geçti. 62.dakikada Gravillon’a kırmızı kart verirken, iki takım futbolcuları arasında tartışma yaşandı. Başkan Murat Sancak, tribünleri sakinleştirmek için sahaya indi ve taraftarlarla konuştu. Maçtan sonra da açıklamalarda bulunan Sancak transfer çalışmalarıyla ilgili olarak, “Bugün maçtan sonra Gulbrandsen takımdan ayrıldı. Bir tane santraforla bir ay uğraştık, olmadı. Başka bir santrafor, bir stoper gelecek. Onyekuru’nun gidişine bağlı belki bir sol kanat olacak” sözlerini kullandı.

Maçtan sonra yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulunan Teknik Direktör Patrick Kluivert, galibiyeti getiren golü idmanlarda çalıştıklarını belirterek, “Muhteşem bir galibiyet sayılabilir. Çok iyi başladığımız maçta golü bulduk. Sürekli üstüne çalıştığımız bir konu var; dönen topların bizde kalması. Böyle bir hata sonucu 1-1 oldu ve 10 kişi kaldık. Zorlandık ama son dakika attığımız gol, çalıştığımız bir pozisyon. Takımımla gurur duyuyorum. 10 kişi kaldıktan sonra yapımızı bozmadık. Bütün söylediklerimizi yapan bir takım vardı sahada. 10 kişiyle bunu yapmak gurur verdi. Böyle bir galibiyet sonrası tabii ki çok mutluyuz” ifadelerini kullandı.  (HABER: CANSU ERSOY)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor