TAMER GİZİR, DEVA PARTİSİ ADANA İL BAŞKANLIĞI’NA TALİP

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Adana İl eski Başkanı Sadullah Kısacık, 28. Dönem Adana Milletvekili seçildikten sonra koltuğu boş kaldı. Boş kalan İl Başkanlığı için DEVA Partili Tamer Gizir de talip oldu.

 

HABER: CANSU ERSOY

ADANA (BÖLGE)-DEVA Partisi Adana İl Başkanı olarak görev yaparken 28. Dönem Adana Milletvekili olarak seçilen Sadullah Kısacık’ın yerine DEVA Partisi Adana İl Başkanlığı için bazı isimler belirmeye başladı. Tamer Gizir, o isimlerden bir tanesi. Gizir, 2009 yılından bugüne kadar Adana’da kendime ait şirketin bünyesinde Gayrimenkul Pazarlama ve Yatırım faaliyeti yürüten ve Adana Genç İşadamları Derneği’nde 3 dönem YK üyeliği, Güney Eğitim Vakfı’nda 2 dönem YK üyeliği ile sivil toplum faaliyetinde bulundu.

“DEVLETİMİZİ, BÜTÜN KURUMLARIYLA GÜÇLÜ VE ADİL BİR İDEALİN ZİRVESİNDE HAYAL EDERİM”

Siyasal duruşunu ‘Demokrat’ olarak tanımlayan Tamer Gizir, “Kültürel ve sosyal alanlar ile ticaret hayatında hür tavır ve hür teşebbüs taraftarıyım. İnanç ve geleneklerin korunması noktasında bu temel hususları, muhafaza edilmesi gereken değerlerimiz olarak görürüm. Devletimizi, bütün kurumlarıyla güçlü ve adil bir idealin zirvesinde hayal ederim. Devletimizin merkezinde temel kurum olarak Türkiye Büyük Millet Meclisini bilirim. Kurucu meclisimizin mirasına dayanan demokrasimizin temelinde devlet olma meşruiyetini oluşturan kurumun Yüce Meclis olduğunu kabul ederim.  Sayın Genel Başkanın istişare kültürü ve tecrübesiyle sabit devlet terbiyesi, liyakat anlayışı, takdire şayandır. Yasama faaliyeti yanında devletimize ait tüm idari kararlarda istişare kültürünün hayat bulacak olması ile çok yakın gelecekte ülkemizin bütün iktisadi, kültürel, bilimsel ve sosyal potansiyelinin ortaya çıkacak olmasına inancım tamdır” ifadelerini kullandı.

“PARTİMİZİN KADIN VE GENÇLİĞİN PROJELERİNİ VE ÇALIŞMALARINI ÇOK ÖNEMSİYOR VE DESTEKLİYORUM”

Tamer Gizir, “30 yıla yakın CHP ve 3 yıllık DEVA Partisi üyesi olarak, siyasi ve sivil toplum kuruluşlarındaki bilgi ve birikimlerimi maddi ve manevi kullanarak, devam etmekte olan STK üyeliklerim ve yönetim kurulu üyeliğini icra ettiğimi göz önüne alırsak bunun yanı sıra Mahalli Dernek, Spor kulüpleri ve birçok sosyal çevremi en etkin şekilde gerek gönüllülük gerekse üyelik bazında partimize desteklerini kazanmayı hedeflemekteyim” dedi ve şöyle devam etti:

“İlçe yönetimlerinin mahalle temsilcilerine, çalışma olanakları sağlamak ve daha verimli olmaları açısından mali kaynak yaratarak, Mahalli temsilcilerinin, vatandaşımızdan gelen dilek ve istekleri konusunda örneğin; (Dar gelirlilere yardım, gençlere iş bulma, kurum ve kuruluşlarda SGK, Hastane, Kaymakamlık, Belediye veya ulaşamadıkları her yere yardım etmek ve vatandaşın mutlak işini çözme konusunda elimizden gelenin en iyisini sağlamak, ve bu konuların çalışmalarını değerlendirmek üzere ‘mahalle temsilcileri buluşmaları’ düzenlemek. Bugüne kadar elde ettiğim gerek işadamları platformlarından, gerekse sosyal çevremdeki dostlarımın desteklerini alarak partimizin çalışmalarına katkı sağlayarak daha rasyonel ve elle tutulur projeler üreterek DEVA’nın mevcut gücünü göstermek. Partimizin Kadın ve Gençliğin projelerini ve çalışmalarını çok önemsiyor ve destekliyorum. İlçe yönetim kurullarını en az ayda bir kez ziyaret etmek toplantılarına katılmak. Parti olarak daha çok önde ve gözde olmanın yollarını kullanmak. Mesela; Dijital haber mecralarında haftalık haber paylaşmak. Şehrimize, her alanda hizmet eden spor kulüpleri, dernekler, vakıflar, sosyal ve kültürel etkinliklere sponsor olmak. Türkiye sıralamasında uyuşturucu kullanımında ilk 3’te olan Adana ilimizin, kurtuluş reçetesinde yapılması gerekenler noktasında Devletimizin kurum ve kuruluşlarına faydalı olabilecek uyuşturucu ile mücadele seferberliği başlatmak, paneller düzenlemek, fiziki aksiyon almak en büyük hayalim. Yapılacak bütün projelerde Kadın ve genç arkadaşlarımın öncülük yapmalarını sağlayarak, vatandaşın DEVA’ya bakışını değiştirmek istiyorum. Bu sebeple; Gerek il başkanları toplantısına, gerekse Genel merkezi ziyaret etme noktasında her ay 2/3 yönetici arkadaşımın katılımı sağlayarak, teşkilatın parti içindeki sinerjisini diri tutma hedefindeyim.”

 “GEREK CEYHAN GEREKSE KOZAN İLÇELERİMİZİN İL STATÜSÜNE GEÇMESİ MAALESEF HALK İÇİNDE DİNLENDİRİLMEKTEDİR”

Adana’nın iller bazında kişi başına düşen milli gelir sıralamasında 25. sırada olduğunu vurgulayan Gizir, “Tarım ve endüstrinin ağırlığının hissedildiği şehirlerden birisi olan Adana tarımda sekizinci sıradadır. Yıllar önceki istatistik verileri ilk 4’te olan ilimizden Osmaniye ayrılmasının da etkisiyle kapasitesi eksilmiştir. Bu eksilen kapasitenin yanında merkezi hükümetin yatırım programında Adana çok gerilere düşmüştür. Şu anda bile gerek Ceyhan gerekse Kozan ilçelerimizin il statüsüne geçmesi maalesef halk içinde dillendirilmektedir” diye ekledi.

“İLİMİZİN MERKEZİ HÜKÜMET BÜTÇESİNDEN ALACAĞI PAY ÇOK ÖNEMLİDİR”

Gizir, “Her ne kadar Çukurova Kalkınma Ajansı, ilimizde üretim, ihracat ve istihdam konularında teorik ve uygulamalı katkılar sunsa da gelişmekte olan ülkemiz koşullarında ilimizin merkezi hükümet bütçesinden alacağı pay çok önemlidir. İşte bu noktada tüm kurum, kuruluşlar ve STK’lar olarak bölgemizin geleceği ve büyümesi açısından harekete geçirip tek yürek ve tek ses olmasını sağlamaktır” dedikten sonra sözlerini şu şekilde noktaladı:

“Görüşüme göre eğitimli nüfusunu kaybeden ve düşük gelirli nüfusu tarım bölgesi olması nedeniyle yoğun olarak kabul eden ilimiz kaybettiği avantajını yeniden kazanmalıdır. Yirmi birinci yüzyılın ilk çeyreğindeki genel eğilimlere bakılırsa çevre kirliliği yaymayan endüstriyel yatırımlar, katma değeri yüksek ve özellikle tohum bankacılığına yönelen tarımsal atılımlar önceliğimiz olarak görülmelidir. Bu çerçeve içerisinde; toprak su kapasitemizi koruyarak yüksek katma değerli endüstriyel tarım ürünlerinde marka yaratmak, bilişim sektöründe yerel merkezler ve şirketleri desteklemek, yüksek öğrenimde vakıf üniversitelerini destekleyici projeler üretmek ve geliştirmek, iklimi nedeniyle sağlık yatırımlarını destekleyici projeler üreterek komşu ülkelerin dikkatini çekmek ve son olarak binlerce yıl farklı medeniyetler barındırın bu güzel topraklarda kültür-turizm gibi her türlü etkinlik ve yatırımları ön plana almak çok önem arz etmektedir. Bu sebeple bunların hayata geçmesini sağlamak yine hepimizin gayretleri ve inancı ile olacaktır”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor