SU SORUNUNU HEP BİRLİKTE ÇÖZELİM

 

Adana Büyükşehir Belediyesi Ağustos Ayı Meclis Toplantısı’nın ikinci oturumu dün gerçekleşti. Toplantıya Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar başkanlık etti. Zeydan Karalar su sorununa vurgu yaparak diğer ilçe belediye başkanlarını dere yatağı ve benzeri yere imar onayı vermemeleri konusunda uyardı.  Karalar, “Göllerdeki su sıkıntısı tamamen bahçe sulamayla ilgili. Bahçe sulamayı azaltmamız gerekiyor. Yanındaki adam içecek suyu bulamazken bunlar bahçe suluyor. Su sıkıntısı giderek artacak. Gelecek sene şu andan daha iyi olmayacak. O yüzden bizim suyla ilgili birlikte tedbir almamız gerekiyor. Gelin bunu hep birlikte çözelim” dedi.

HABER: CANSU ERSOY

ADANA (BÖLGE)-Adana Büyükşehir Belediyesi Ağustos Ayı Meclis Toplantısı’nın ikinci oturumu dün yapıldı. Meclise bu kez Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’da katılarak meclise başkanlık yaptı. Su sorununa ve belediye başkanlarının bu konuda daha dikkatli olması konusunda uyaran Karalar, bu konuyla ilgili beraber çözüm bulmak için ilçe belediye başkanlarını da çözüm üretmeye davet etti.

Su sorunuyla ilgili konuşan Başkan Karalar, “İmar planlarını incelediğimizde bir yığın dere yatağına imar verildiğini gördük. Bu sadece ilçe belediyelerinin hatası değil. Onları incelediğimizde ciddi anlamda dere yataklarına inşaat yapıldığını gördük. Ben arkadaşlara talimat verdim bu incelemeden sonra. İmar verilen ama inşaatı başlamayan dere yataklarına her nereye imar verilmişse bunu iptal edin dedim. Bu bazılarına dokunmuş olacak çünkü adam satın almış. Ama bu zaten çok yanlış bir şey” diye aktardı.

“YARIN BUGÜNDEN DAHA KÖTÜ OLACAK”

Bunun dışında bir konu daha olduğunu belirten Karalar, “Özellikle ilçe belediyelerinden ada bazında imar geliyor. Ada bazında imar çok tehlikeli. Bunun iki tane sakıncası var. En önemli sakıncası; diyelim ki Pozantı’da Aladağ’da, Feke’de zaten su sıkıntısı var küresel ısınmadan dolayı ve su sıkıntısı giderek artacak. Dolayısıyla imar verirken oradaki yol, su, kanalizasyonu da düşünerek imar vermemiz gerekiyor. Vatandaş şimdi depremden, pandemiden dolayı kırsala kaçıyor ama belediye başkanı imar verirken bunların hepsini düşünmeli. Suyu bizim çok idareli kullanmamız lazım. Küresel ısınmadan dolayı bahçe sulamaya bazı ülkelerde cezalar getirdiler. Yarın bugünden daha kötü olacak” diye aktardı.

Bahçe sulamalarıyla ilgili bizim önlemlerin de alınması gerektiğine vurgu yapan Karalar, “Suyla ilgili de biz göreve başladığımızdan beri İmamoğlu, Karataş, Yumurtalık, Ceyhan’ın su problemini çözdük” dedi.

“5 TANE PERSONELİMİZİ BAHÇELERE KAÇAK SU BAĞLADIĞI İÇİN İŞTEN ÇIKARDIK”

Başkan Karalar konuşmasının devamında şunları söyledi:

“Göllerdeki su sıkıntısı tamamen bahçe sulamayla ilgili. Bahçe sulamayı azaltmamız gerekiyor. İçecek, banyo yapacak su yok ama bahçe suluyorlar. Kaçak sulamanın sonucu olarak ortaya çıkıyor bu da. 5 tane personelimizi bahçelere kaçak su bağladığı için işten çıkardık. Ben bunu istemiyorum ama adamın bunu yaptığını yakaladık. Bilmeyen birinin bağlaması mümkün değil. Bu insanlık değil. Yanındaki adam içecek suyu bulamazken bunlar bahçe suluyor. Su sıkıntısı giderek artacak. Gelecek sene şu andan daha iyi olmayacak. O yüzden bizim suyla ilgili birlikte tedbir almamız gerekiyor. Birlikte yapalım.”

“BU SICAKTA BİZİM BÖYLE BİR ŞEY YAPMAMIZ MÜMKÜN MÜ?”

Konu hakkında söz alan MHP Meclis üyesi Abdullah Kaçar’da Filikli Mahallesi’nde su olduğunu fakat suyu sondajla çıkarmak için Aski’nin yeterli çalışmayı yapmadığını, oradaki insanların kendi çabasıyla su çıkarma çabasına girdiğini söyledi. Bunun üzerine Başkan Zeydan Karalar, ASKİ Genel Müdürü Nesrin Vursavuş’u çağırdı.

Vursavuş, konuyla alakalı şunları belirtti:

“Filikli’yle ilgili Abdullah Kaçar Bey’le görüştük. Ekibi de gönderdim. Ayrıca ‘Filikli’de mevcut olan kuyuda su var siz bunu bağlamıyorsunuz’ dediniz. Bu sıcakta bizim böyle bir şey yapmamız mümkün mü? Olan suyu neden, nasıl vermeyiz? İsterseniz oraya bir daha birlikte gidip bakalım. Bizim böyle bir uygulamamız olmaz.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor