ADANA DEMİRSPOR İŞİ ADANA’DA BİTİRDİ: 5-1

STAD: Yeni Adana Stadı

HAKEMLER: Goga Kikacheishvili (**), David Akhvlediani (**), Davit Gabisonia (**)

YUKATEL ADANA DEMİRSPOR: Goran Karacic (***), Semih Güler (***) (Dk.70 Abdulsamet Burak **), Jovan Manev (***), Jonas Svensson (***), Kevin Rodrigues (***), Emre Akbaba (***) (Dk.70 Dorukhan Toköz **), Yusuf Sarı (***) (Dk.80 Yusuf Erdoğan **), Benjamin Stambouli  (***), David Akintola (***) (Dk.45 Luis Nani ***), David Akintola (***), Younes Belhanda (***), Cherif Ndiaye (***) (Dk.86 M’bya Niang **)

NK OSİJEK: Marko Malenica (*), Styopa Mkrtchyan (*), Darko Nejasmic (*), Vedran Jgovic (*), Mijo Cektas (*), Ramon Mierez (*) (Dk.70 Kristian Fucak *), Sime Grzan (*), Petar Briek (*), Adrian Leon Barisic (*) (Dk.77 Stefanos Evangelou *), Oleksandr Drambayev (*), Petar Pusic (*) (Dk.70 Ivan Fiolic *)

GOLLER: Dk. 3 Jonas Svensson, Dk.16 Yusuf Sarı, Dk.52, Dk.67 (P) Cherif Ndiaye, Dk.88 Yusuf Erdoğan (Adana Demirspor), Dk.73 Sime Grzan (P) (NK Osijek)

SARI KARTLAR: Peter Brlek, Kristijan Lovric, Marko Malenica, Stefanos Evangelou (NK Osijek), Younes Belhanda (Adana Demirspor)

 

Yukatel Adana Demirspor, Konferans Ligi 3.eleme maçında konuk ettiği NK Osijek takımını müthiş oyunuyla 5-1 yenerek turu Adana’da bitirdi. Maçın başından sonuna kadar üstün bir futbol sergileyen Mavi-Lacivertliler, daha maçın başında 1-0 öne geçerek rakibinin oyun planını bozdu. 3.dakikada Jonas Svensson’un müthiş golünden sonra oyuna iyice hakim olan Mavi-Lacivertliler, 16.dakikada Yusuf Sarı’yla bulduğu golle soyunma odasına 2-0 önde girdi.

İkinci yarıya da muhteşem oyununu devam ettiren Yukatel Adana Demirspor, 52.dakikada Cherif Ndiaye ile 3-0 öne geçtikten sonra gol sağanağına 67.dakikada penaltıdan Cherif Ndiaye ve 88.dakikada Yusuf Sarı’yla devam etti.  Konuk ekip NK Osijek’in tek golü 73.dakikada penaltıdan Sima Grzan’dan geldi. Bu sonuçla Adana Demirspor, rövanş maçına çok rahat bir şekilde çıkacak. Bir nevi Hırvatistan’a tatile gidecekler.

MAÇTAN DAKİKALAR

Adana Demirspor maça golle başladı. 3.dakikada gelişen ev sahibi atağında defanstan dönen topu önünde bulan Jonas Svensson düzgün bir vuruşla topu kalecinin solundan alt köşeye gönderdi ve durumu 1-0 yaptı.

9.dakikada Yukatel Adana Demirspor ikinci gole çok yaklaştı. Sağ kanattan gelişen atakta Yusuf Sarı’nın şutu üstten dışarıya çıktı.

16.dakikada Yukatel Adana Demirspor’un ikinci golü geldi. Belhanda’nın pasında ceza sahasında topla buluşan Yusuf, ilk pozisyonda kaleciyi geçemezken, ikinci pozisyonda topu ağlarla buluşturdu ve takımını 2-0 öne geçiren golü kaydetti.

35.dakikada sağ kanattan gelişen Mavi-Lacivertliler’in atağında Jonas Svensson’un ortası Osijek savunması tarafından uzaklaştırıldı.

45+2.dakikada Yusuf Sarı’nın ceza sahasının sağından çektiği şut az farkla dışarıya çıktı ve bu pozisyonda aynı zamanda ilk yarının son pozisyonu oldu. Yukatel Adana Demirspor soyunma odasına 2-0 galibiyiyetle girdi.

İkinci yarıya Adana Demirspor oyuncu değişikliği ile başladı. David Akintola’nın yerine Luis Nani oyuna dahil oldu.

52.dakikada Cherif Ndiaye’nin kaydettiği golle Adana Demirspor 3-0 öne geçti.

56.dakikada gelişen Osijek atağında kaleci Goran Karacic gole izin vermedi.

67.dakikada Adana Demirspor penaltı kazandı. Topun başına geçen Cherif Ndiaye kendisinin ikinci takımının dördüncü golünü Osijek ağlarıyla buluşturdu: 4-0

70.dakikada Adana Demirspor Teknik Direktörü Patrick Kluivert iki oyuncu değişikliği birden yaptı. Emre Akbaba’nın yerine Dorukhan Toköz, Semih Güler’in yerine de Abdulsamet Burak oyuna giren isimler oldu.

Aynı dakikada NK Osijek takımında da Peter Pusic’in yerine Ivan Fiolic, Ramon Mierez’in yerine de Kristian Fuacak oyuna girdiler.

73.dakikada konuk ekip NK Osijek penaltı kazandı. Penaltıyı Sime Grzan gole çevirerek durumu 4-1’e getirdi.

80.dakikada Yukatel Adana Demirspor’da Yusuf Sarı’nın yerine Yusuf Erdoğan oyuna giren isim oldu.

86.dakikada Yukatel Adana Demirspor Teknik Direktörü Patrick Kluivert Cherif Ndiaye’yi oyundan alarak taraftarlar alkışlatırken, yeni transfer M’baye Niang’ı oyuna dahil etti.

88.dakikada oyuna ikinci yarıda dahil olan M’baye Niang’ın pasını çok iyi değerlendiren Yusuf Erdoğan takımının 5-1 öne geçmesini sağladı.

Bu gol aynı zamanda maçın da skoru oldu.

SANCAK’TAN HEDİYE

Adana Demirspor yönetimi, resmi maç için Adana’ya gelen NK Osijek yönetimiyle yemekte bir araya geldi. Yemekten sonra Başkan Murat Sancak, NK Osijek Yönetim Kurulu Başkanı Ferenc Sakalj’a karşılaşmanın anısına hadiye vererek başarılar diledi. (HABER: CANSU ERSOY)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor