KAPLAN LİGE GALİBİYETLE DÖNDÜ: 2-0

STAD: Bolu Atatürk Stadı

HAKEMLER: Oğuzhan Çakır (**), Oğuz Kağan Çalışır (**), Ali Uğurtan (**)

BOLUSPOR: Çağlar Şahin Akbaba (**), Veaceslav Posmac (**), Hakan Bilgiç (**), Onur Ulaş (**), Ercan Coşkun (**), Oğuz Kağan Güçtekin (**) (Dk.65 Kubilay Sönmez **), Arda Köksal (**) (Dk.65 Berk Yıldız **), Abdoulaye Diarrassouba (**) (Dk.89 Atalay Babacan *), Furkan Demir (**) (Dk.84 Bevic Moussiti-Oko *), Şeref Özcan (**) (Dk.65 Idrissa Camara **), Adel Bettaieb (**)

ADANASPOR: Ahmet Said Kıvanç (***), Evren Korkmaz (***), Fatih Kurucuk (***), Hüseyin Öztürk (**) (Dk.52 İbrahim Aksu **), Kubilay Aktaş (***) (Dk.80 Mutlu Aksu Doğan **), Eric Ayuk Mbu (***) (Dk.80 Devran Şenyurt **), Serhat Kot (***), Ferhat Katipoğlu (***), Hakkı Türker (***), Samuel Tetteh (**) (Dk. 59 Joe Champness ***), Metehan Altunbaş (***)

GOLLER: Dk.81. Metehan Altunbaş, Dk.88 Joe Champness (Adanaspor)

SARI KARTLAR: Veacslav Posmac, Ercan Coşkun (Boluspor) Kubilay Aktaş, Hakkı Türker, Serhat Kot, Devran Şenyurt  (Adanaspor)

 

6 Şubat depreminden sonra ligden çekilen Adanaspor, 6 ay sonra çıktığı ilk lig maçında Boluspor’u deplasmanda ikinci yarıdaki müthiş oyunuyla 2-0 yenerek galibiyetle dönüş yaptı. Karşılaşmanın gollerini 81.dakikada Metehan Altunbaş, 88.dakikada ikinci yarıda Samuel Tetteh’in yerine oyuna giren Joe Champness kaydetti. Futbolcular her iki golde de sevgi yumağı oluşturarak golün sevnicini birlikte yaşadılar.

MAÇTAN DAKİKALAR

Adanaspor maça çok iyi başlayan taraf oldu. 5.dakikada Metehan Altunbaş’ın pozisyonu ofsayt olduğu gerekçesiyle durduruldu.13.dakikada yine Metehan Altunbaş’ın çektiği şut az farkla auta çıktı.

Bu dakikadan sonra ev sahibi ekip oyunda dengeyi sağladı. 17.dakikada Furkan Demir, 26.dakikada Hakan Bilgiç’le gol arayan ev sahibi ekip bu pozisyonlardan yararlanamadı.

30.dakikada Boluspor atağınrda Adel Bettaib’in çektiği şutu Adanaspor savunması araya girerek önledi.

34.dakikada bu kez Adanaspor’dan Kubilay Aktaş gole yaklaşsa da çektiği şut dışarı çıkıyor. Bu dakikadan sonra her iki ekibin çabası sonucu değiştirmedi ve soyunma odasına 0-0 beraberlikle gidildi.

52.dakikada Adanaspor Teknik Direktörü Özhan Pulat oyuncu değişikliği yaparak oyuna müdahale ediyor. Hüseseyin Öztürk oyundan çıkarken İbrahim Aksu oyuna girdi.

59.dakikada Adanaspor’da bu kez Samuel Tetteh oyundan çıkarken Joe Champness oyuna giren isim oldu.

65.dakikada bu sefer Boluspor Teknik Direktörü üç oyuncu değişikliğine birden gitti. Arda Köksal’ın yerine Berk Yıldız’ı, Şeref Özcan’ın yerine Idrissa Camara, Oğuz Kağan Güçtekin’in yerine de Kubilay Sönmez’i oyuna sürdü.

80.dakikada Adanaspor iki oyuncu değişikliği birden yaptı. Kubilay Aktaş’ın yerine Mutlu Aksu Doğan, Eric Ayuk Mbu’nun yerine de Devran Şenyurt oyuna giren isimler oldu.

81.dakikada gelişen Adanaspor atağında Evren Korkmaz’ın asistini çok iyi değerlendiren Metehan Altunbaş takımını öne geçirne golü kaydetti: 1-0

88.dakikada Adanaspor farkı ikiye çıkaran golü buldu. Devran Şenyurt’un pasında topla buluşan Joe Champness düzgün bir vuruşla topu filelerle buluşturdu: 2-0

Bu dakikadan sonra Boluspor’un farkı kapatma, Adanaspor’un farkı açma çabaları sonucu değiştirmedi ve maçta Turuncu-Beyazlılar’ın 2-0 üstünlüğü ile sona erdi. (HABER: CANSU ERSOY)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor