75. YIL SANAT GALERİSİ’NİN YERİ BOŞ KALDI

Tescilli Kültür Varlığı Yapısı olan, Atatürk Parkı içinde bulunan 75. Yıl Sanat Galerisi deprem sonrasında ağır hasarlı olduğu tespit edildiği için yıkılmıştı. Yıkılan galerinin yerine aynı formatta yenisinin yapılacağı açıklansa da pek bir yol kat edilemedi. Yıkım yerinde çalışmaların devam ederken, yeni bina için temelin ne zaman atılacağı da merak konusu.

 

HABER: CANSU ERSOY

  1. Yıl Sanat Galerisi Atatürk Parkı içerisinde yer alan ve Türkiye genelinde bilinen yapılardan biriydi. Çoğunlukla sergi ve tanıtımlar için kullanılan galeri, sanatçılar tarafından tercih edilen önemli yerlerdendi.

6 Şubat Kahramanmaraş depremi ve ardından devam eden artçılar sonrası Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan Hasar Tespit Raporu’nda ağır hasarlı olduğu ortaya çıktı. Depremden sonra kullanımı durdurulan ve güvenlik sebebiyle etrafı çevrilen bina ağustos ayının başlarında yıkıldı. Yıkım çalışmaları sonrası Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada galerinin eski formatına uygun olarak yeniden inşa edileceği belirtildi ve “Yapı zemin etüdü ve rekonstrüksiyon projesinin hazırlanması sonucunda yeniden Adana Büyükşehir Belediyesi’nce rekonstrüksiyon uygulaması yapılarak, yeniden kent hizmetine sunulacaktır” denildi.

Neredeyse bir ay önce yıkılan binada pek bir yol ilerlenemedi. Yıkımı tamamlanan binanın yerine yenisinin yapılması için hala herhangi bir çalışma yapılmış ve temel atılmış değil. Tescilli Kültür Varlığı Yapısı olan ve yıkılmak zorunda kalınan binanın yerine nasıl bir yapı yapılacağı merak konusu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor