ADAY, HÜSEYİN SÖZLÜ MÜ SEYFETTİN YILMAZ MI OLACAK?

Değişik kaynaklar, her iki partinin ortak adaylık konusunda son kararı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin vereceği belirtilirken, her iki adayın da eşit şansa sahip olduğu belirtildi. Hüseyin Sözlü bir dönem Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapmış, Seyfettin Yılmaz da Orman Bölge Müdrlüğü ve ASKİ Genel Müdürlüğü görevlerinde bulunmuştu.

 

(HABER MERKEZİ)-Yerel seçimler yaklaşırken, Adana’da da heyecan yükselirken,  başkan adayları da arasında da yarış hızlandı. Alınan Bilgilere göre, Adalet ve Kalkınma Partisi, Cumhur İttifakı içinde yer alan MHP adayını destekleme kararı aldığı belirtilirken, adaylarından birinin bir önceki Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, ikinci adayın ise Orman eski Bölge Müdürlerinden ve ASKİ Genel Müdürlerinden Seyfettin Yılmaz olacağı ifade edildi.

Her iki aday arasındaki tercihi MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yapacağı belirtilirken, her iki adayın da eşit olduğu, her ikisinin de belediyecilik deneyiminin bulunduğu ifade edildi.. MHP’nin Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayının önümüzdeki günlerde açıklanabileceği  de gelen haberler arasında yer aldı. Parti yöneticileri, “Konu hakkındaki açıklama Genel Merkezimizin vereceği karar sonrası kamuoyuyla paylaşılacak” şeklinde ifade ettiler.

SEYFETTİN YILMAZ KİM?

2 Şubat 1968’de Pozantı’da doğdu. İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi’ni bitirdi. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Bakan Müşaviri oldu. Adana Orman Bölge Müdürü, Orman Genel Müdürlüğü Başmüfettişi olarak çalıştı. Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdür Vekili olarak görev yaptı. MHP’den 24.dönem Adana Milletvekili seçildi. Tarım, Orman ve Köyişleir Komisyon Üyeliği yaptı. Orta düzeyde İngilizce bilen Yılmaz, evli ve 1 çocuk babasıdır.

HÜSEYİN SÖZLÜ KİM?

1965 yılında Ceyhan’ın Çokçapınar Köyü’nde Doğdu. İlköğrenimini köyü Ceyhan Çokçapınar’da, ortaöğrenimini ise Ceyhan Yaltır Kardeşler Ortaokulu ve Ceyhan Endüstri Meslek Lisesi’nde tamamladı. Daha sonra Erzurum Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi’ne girerek 1989 yılında Ziraat Mühendisi olarak mezun oldu. 1990 yılında Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’ned işletme mühendisi olarak göreve başladı. 1992 yılınad Ceyhan Ülkü Ocağı Başkanı oldu. 1997 yılında DSİ Kösreli İşletme ve Bakım Başmühendisliğine atandı.

1999’dan 2013’e kadar aralıksız üç dönem Milliyetçi Hareket Partisi’nden Ceyhan Belediye Başkanlığı’na seçildi. 30 Mart 2014’te yapılan yerel seçimlerde Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçildi. 2019’da da Cumhur İttifakı’nın Adana Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçimlere girdi. 5 yıl sürdürdüğü Adana Büyükşehir Belediye Başkanlık görevini 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Zeydan Karalar’a karşı kaybetti. Şu an MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Başdanışmanlığı görevini sürdürmekte olan Hüseyin Sözlü, evli ve üç çocuk babasıdır.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor