FİLENİN SULTANLARI BİR TARİH DAHA YAZDI

A Milli Kadın Voleybol takımı, Avrupa Şampiyonası’ndaki 3.finalinde ilk altınını buldu. Filenin Sultanları, finalde Sırbistan’ı 3-2 yenerek hem 2019’un rövanşını aldı hem de Avrupa’nın 1 numarası oldu. Cumhuriyet’in 100.yılında koleksiyondaki eksikleri tek tek tamamlayan Filenin Sultanları, Milletler Ligi’nde ilk şampiyonluk, Dünya sıralamasında liderlik derken, Avrupa arenasında da tarih yazdı.

Türkiye’nin gururu Kadın Voleybol Milli Takımı, Milletler Ligi’nin ardından Avrupa’da da altın madalyanın sahibi oldu. Daha önce bir kez finalde kaybettiğimiz Sırbistan ile kıran kırana bir mücadeleye girilen setlerde iki kez geriye düşüldü. ‘Türkler bitti demeden bitmez’ sözünü bu kez Belçika’da Sırplar’a gösteren Filenin Sultanları, Melissa Vargas’ın 41.sayısı ile Avrupa Şampiyonluğunu kazandı.

Sırbistan’ı finalde 3-2 mağlup eden A Milli Kadın Voleybol Takımı, ilk kez Avrupa Şampiyonu olud. Daha önce 2003 ve 2019 yıllarında finale çıkan Ay-Yıldızlı ekip, iki maçı da kaybederek gümüş madalyanın sahibi olmuştu.

Turnuvada oynadığı 9 maçı da kazanan Filenin Sultanları, namağlup şampiyon oldu. Milletler Ligi’ndeik son 6 maçtan galip ayrılan A Milli Kadın Voleybol Takımı, yenilezlik serisini 15 maça çıkardı.

Melissa Vargas, Türk formasını giydiği ilk sezona, kariyerinin zirvesine çıktı. Sadece elde ettiği başarılarla değil, Ay-Yıldızlı takımımıza kattığı değerle de adeta gönüllerin ‘MVP’si oldu.

Şampiyonada en hızlı servis dünya rekorunu Boskovic’in elinden alan Küba asıllı milli sporcu Vargas, Almanya (18), İsveç (19), Azerbaycan (20), Yunanistan (22), Belçika (27), çeyrek finalde Polonya (24), yarı finalde İtalya (26) maçlarının en skorar ismi olmakla kalmadı, finalde de Sırbistan’a 41 sayı atarak şampiyonluğu getirdi.

Avrupa Şampiyonu olan A Milli Kadın Voleybol Takımı’nda kaptan Eda Erdem, kupayı CEV Başkanı Aleksandar Boricic’ten aldı. Kupayı kaldıran kaptan Eda Erdem, daha sonra bu sevinci takım arkadaşlarıyla paylaştı. (BÖLGE SPOR)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor