CHERİF NDİAYE’Yİ KIZILYILDIZ’A BONSERVİSİYLE GÖNDERDİK

Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak, A Spor’a katıldığı canlı telefon görüşmesinde önemli açıklamalarda bulundu. Murat Sancak, “Cherif Ndiaye’yi Kızılyıldız’a bonservisiyle gönderdik. Muleka ile temasımız olmadı, çünkü sözleşmesi olan oynucu. Birçok menajer tarafından bize önerildi” ifadelerini kullandı. Murat Sancak ayrıca Makedon defans oyuncusu Jovan Manevi’i de Osijek’e kiralık olarak gönderildiğini de söyledi.

Murat Sancak konuşmasında daha sonra şunları söyledi; “Mesela Konferans Ligi’nde Belhanda’nın kaçırdığı penaltı var. Çok güzel de attı, iç kaleden kalecinin arkasından çıktı. Hatta kaleciye çarpıp içeriye de girebilirdi. Ya da 118.dakikada eğer o golü atmış olsaydı Belhanda şu anda kahraman ilan edilirdi. Şimdi kalkıp bir futbolcuyu göndermek istesen bile, yani taraftarlar çok sabırsız. Başkanımız bunu gönder, bunu istemiyoruz dediklerinde gönderemiyoruz. Göndermek istediğiniz zaman bunu gönderemiyorsunuz. Futbolcular sosyal medyada yazılanları görüyorlar zaten, öyle olunca da elden çıkarmak daha da zor oluyor. Yani bu anlamda  taraftarlar biraz sabırlı olmalı. Onların gördüklerini başkan, yönetici, hoca görmüyor mu, tabiki görüyorlar. Ama bu bir süreçtir, öyle göndermek istediğini gönderemezsin. Bugün 3 yıllık bir sözleşmesi olan oyuncuya sen git dediğin zaman 3 yıllık parasını vermek zorundasın. Taraftarlar farkında olmadan kulübe zarar veriyorlar. Yapmayın, hakkaten yapmayın. Eğer takımın başında hoca varsa, hoca bunu görüyorsa herhalde ona göre tedbirini alır. Almaz diye bir şey olmaz. Hoca tedbir almazsa bence yöneticiler ve başkan bunu hocaya da söyler ve bir çıkış yolu bulurlar. Ama sen kalkıp bir futbolcuyu değerleştirdiğiniz zaman para vererek göndermek zorunda kalırsın. Ama sen futbolcuyu değerleştirmezsen sosyal medya üzerinden o zaman kendi fiyatına, hatta bonservis ücreti alıp gönderebilirsiniz.

Şu an ben istesem 10 milyon Euro’luk oyuncu alamazmıyım. Ahmet Nur Çebi başkanımız istese alamaz mı? Ama kulüplerin geleceklerini düşünmek zorundayız. Neredeye kadar yani. Para yok, ne Beşiktaş’ın matbaası var, ne de bizim matbaamız var. Bana göre Ahmet Nur Çebi başkanım çok doğru yapıyor. Beşiktaş’ın belki geleceğini kurtaracak. Dünya futbolunda çok şeyler dönüyor bunu biliyoruz zaten duyuyoruz. Kulüpleri doğru dürüst yönetmeye kalktığın zaman bunlara cevap vermediğin zaman seni sosyal medyada linç ediyorlar. Gruplara kalsak bile ihtiyacımıza göre oyuncu alırdık. 100 TL, 200 TL ve en pahalısı 600 TL bilet fiyatı, 750 TL forma fiyatı ile paralar dağıtamayız. Geçen yıl dördüncü olduk, federasyondan bize gelen para 4 milyon 300 bin Euro. Bütün sponsorları koyun, forma satışlarını koyun, bilet satışlarını koyun, kombine satışlarını koyun toplam 7 milyon Euro. Peki bütçemiz ne kadardı? 27 milyon Euro, peki bu 20 milyon Euro’yu nereden bulacağız. Şu an geri kalan parayı cebimden ödüyorum. Bir de son günlerde sosyal medyada Emre Akbaba’nın Beşiktaş’a tranferi dolaşıyor. Bizim Emre Akbaba’yı Beşiktaş’a vermemiz mümkün değil.”  (CANSU ERSOY)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor