CEMİL DEMİRDAĞ; “BİR DAHA DARBELER OLMASIN”

Adana Büyükşehir Belediyesi Eylül Ayı Meclis Toplantısının ikinci günü dün itibariyle geride kaldı. Mecliste birçok konu konuşulurken 12 Eylül Askeri Darbesi’ne de değinildi. Meclis Başkanlığını Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik yaptı. Gündem dışı konuşan MHP Grup Sözcüsü Cemal Demirdağ, “Çok partili hayata geçtikten bir süre sonra maalesef Türkiye’nin önü silah zoruyla kesilmiş, tarihi yürüyüşü darbeciler eliyle sekteye uğratılmıştır. Demokrasiye kastedilmiştir. Milli iradeye vesayet zinciri vurulmuştur. Ülke sevdalısı gençlerimizi ipe götürenlerin sonunu gördük değerli arkadaşlar. Bir daha darbeler olmasın” dedi.

 

HABER: CANSU ERSOY

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin Eylül Ayı Meclis Toplantısı’nın ikinci günü dün yapıldı. Yapılan meclis toplantısında birçok konu konuşuldu. 12 Eylül Askeri Darbesi’yle ilgili de MHP Grup Sözcüsü Cemal Demirdağ ve CHP Grup Sözcüsü Serdar Seyhan konuşma yaptı.

Mecliste gündem dışı söz alan MHP Grup Sözcüsü Cemal Demirdağ, “Bilindiği gibi bugün 12 Eylül, diğer tabirimizle kara 12 Eylül. 1978 kuşağı olarak, o günleri yaşayan biri olarak, sınıf arkadaşlarını ve öğretmenlerine ve de yakınlarını kaybeden bir kişi olarak 12 Eylül’ler bir daha olmasın diyorum. Darbelere karşıyız. Değerli arkadaşlarım, 12 Eylül zulümdür, zillettir, hezimettir, rezalettir, cinayettir. 12 Eylül cuntasının beden ve beyinleri olanlar ise tek kelimeyle zalimdir. Darbeler Türk demokrasisi için çok kötü bir zehirlenmedir. Milli iradeyi örseleyen bir durumdur” diye aktardı.

“ÜLKE SEVDALISI GENÇLERİMİZİ İPE GÖTÜRENLERİN SONUNU GÖRDÜK DEĞERLİ ARKADAŞLAR”

Her darbe, her muhtıra, her kalkışma ve her ara rejim özleminin gayriahlaki olduğuna dikkat çeken Demirdağ, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Çok partili hayata geçtikten bir süre sonra maalesef Türkiye’nin önü silah zoruyla kesilmiş, tarihi yürüyüşü darbeciler eliyle sekteye uğratılmıştır. Demokrasiye kastedilmiştir. Milli iradeye vesayet zinciri vurulmuştur. Ülke sevdalısı gençlerimizi ipe götürenlerin sonunu gördük değerli arkadaşlar. Bir daha darbeler olmasın.

Demirdağ, son olarak kürsüde o dönemde sağcı-solcu davası yüzünden idam edilen ülkücü Mustafa Pehlivanoğlu’nun yazdığı mektubu okudu.

“YENİDEN SUÇ TEŞKİL EDECEK BİR KONUŞMA YAPMAK İSTEMİYORUM”

CHP Grup Sözcüsü Serdar Seyhan’da gündem dışı söz aldı ve konuyla ilgili “Aslında 12 Eylül konusuna bugün hiç değinmeyecektim. Çünkü bu konuda geçmişte 12 Eylül öncesinde söylediklerimizden ve yaptıklarımızdan dolayı bir yargılama süreci yaşadık. Söylediklerimiz suç teşkil etti. Bunu bugün yeniden konuşayım mı diye düşündüm. Sonra kendime ‘Serdar sen sus’ dedim. Neden? O yıllarda o gün söylediklerin suç teşkil etti. Bugün de söylediklerin suç teşkil edebilir. Yeniden suç teşkil edecek bir konuşma yapmak istemiyorum” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor