HER ZAMAN YEREL SEÇİMLERE HAZIRIZ

AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz Adana’ya ziyarette bulundu. Ak Parti İlçe Başkanlığı’nda yerel yöneticiler ve siyasiler ile toplantı yapan Yılmaz önemli açıklamalarda bulundu. Yılmaz, “2024 yılının 31 Mart’ında bir seçim var. Sanki o seçime hazırlık yapıyormuşuz da onun için ziyaret ediyormuşuz gibi bir algı olmasın. Geliş amacım o da olabilir o ayrı bir konu. Biz 2024 yılında yapılacak yerel seçimlere bir önceki yerel seçimlerden hemen sonraki gün başladık ve biz her zaman yerel seçimlere hazırız” dedi.

HABER: CANSU ERSOY

AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz’ın da katılımıyla Ak Parti Adana İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Ak İl Başkanı Ozan Gülaçtı, Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, Aldağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik, Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, yerel yöneticiler, meclis üyeleri katıldı.

Ak Parti Adana İl Başkanı Ozan Gülaçtı yaptığı açılış konuşmasında şunları söyledi:

“Bugün burada bizler için çok kıymetli bir büyüğümüz, Yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Sayın Ziya Yılmaz Başkanımızı ağırlıyoruz. Kendilerine öncelikle hoş geldiniz diyorum. Kendilerinin burada olmasından dolayı onur duyduk. Bizleri çok mutlu etti Adana’ya ziyaretlerinden ötürü. Tabii Adana yerel belediyecilik anlamında maalesef son 4,5 yıldır hüsran yaşamış bir şehir. Kendisinin buraya ziyaretini de bu hüsranın artık sona ereceğinin bir işareti olarak algılıyoruz. Allah’ın izniyle bu seçim Cumhur İttifakı’nın on beş ilçemiz ve büyükşehirde belediyesini alarak Adana’yı da gerçek belediyecilik hizmetleriyle buluşturacak. Bir başlangıcı da bugün itibariyle başlatmış olduğumuza inanıyorum. Kendilerine tekrar hoş geldiniz diyorum.”

“SİZİN OLMAKTAN ŞU ANDA ÇOK MUTLUYUM”

AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, “Çok geniş bir katılımla bizi karşıladınız. Çok memnun oldum. Adana’da olmaktan ötürü duyduğum mutluluğu ifade etmek istiyorum. Sizin olmaktan şu anda çok mutluyum. Benim teşkilatımın, AK Parti ailesinin bu kıymetli mensuplarıyla birlikte olmak herhalde bir fani olarak benim için çok mutluluk verici bir şeydir” diyerek sözlerine başladı.

“BİZ 2024 YILINDA YAPILACAK YEREL SEÇİMLERE BİR ÖNCEKİ YEREL SEÇİMLERDEN HEMEN SONRAKİ GÜN BAŞLADIK ZATEN”

Toplantıda bulunan bazı belediye başkanlarını da gören Yılmaz, onlara da başarılar diledi ve “Bugün buraya geliş amacımızı ifade ederek sözlerime başlamak istiyorum. 2024 yılının 31 Mart’ında bir seçim var. Sanki o seçime hazırlık yapıyormuşuz da onun için ziyaret ediyormuşuz gibi bir algı olmasın. Geliş amacım o da olabilir o ayrı bir konu. Biz 2024 yılında yapılacak yerel seçimlere bir önceki yerel seçimlerden hemen sonraki gün başladık zaten” dedi.

“BİZ HER ŞEYDEN ÖNCE HİZMETİ ÖNCELİKLEYEN, VE HİZMETİ YAPTIĞIMIZ SÜRECE KARŞIMIZDAKİ İNSANLA SİYASAL İLETİŞİM KURABİLECEĞİNİ DÜŞÜNEN BİR SİYASİ HAREKETİZ”

Ak Parti iktidarı ve seçimlerle ilgili açıklamalarda bulunan Yılmaz, konu hakkında şunları bildirdi:

“Biz öylesine bir siyasi hareketiz ki bir seçim bittiğinde hemen diğeri için hazırlık yapmaya başlıyoruz. Zaten Cumhurbaşkanımız bunu sıkça ifade eder. Ondan sonraki bir seçimin hazırlıkları, seçimin bittiği günün ertesi günü, sandıktan çıkan değerlendirmeleri yapıp sandığın bize tembihlediği, sandık bize ne dediyse ona yönelik yeni bir hazırlık sürecini başlatan bir siyasi hareketiz. Biz bir dava hareketiyiz. Çünkü Türkiye’de siyasi hareket başlığı altında ele alacak olursak bizim siyasi muhaliflerimiz de siyasi hareket olduklarını ifade ediyorlar. Onlar da aslında olabilir. Onlar da bir siyasi partilerin mensupları. Ama onlar aslında bizim gibi insanı merkezine koyan, insan odaklı hizmeti öncelikleyen bir siyasi organizasyon değiller. Daha ziyade ideolojiyi öncelikleyen, bir ideolojiyi iktidar kılmak, bir ideolojiyi hakim kılmak, o ideolojinin mensuplarını da o ideolojiyi hakim kıldıktan sonra o ideolojinin kendilerine sağladığı imkanlardan yararlandırmayı hedefleyen siyasi hareketler. Bizimle hiç alakası yok farkındaysanız. Biz bir davanın hatta bir gün gelip birimizin bıraktığı bir noktadan bir başka birimizin alıp adeta bayrağı koşturan bir atlet gibi geleceğe koşan insanlarız. Onlardan farkımız bu. En önemli farklarımızdan bir tanesi de; bizim hizmet hedefli, hizmet esaslı bir siyaset hareketi olduğumuz, bir dava hareketi olduğumuz. İşin içinde hizmet yoksa varlığımızın yeteri kadar izah edilemediğini anlarız. Hizmetin olmadığı yerde kendimizi anlatmakta güçlük çekeriz. Çünkü biz her şeyden önce hizmeti öncelikleyen, insana dokunan ve hizmeti yaptığımız sürece ancak karşımızdaki insanla siyasal bir iletişim kurabileceğini düşünen bir siyasi hareketiz. Hizmet yoksa biz siyasal iletişim araçlarından önemli bir kavramdan uzak kalmış gibi kendimizi hissederiz. O bakımdan hizmet bizim siyasal iletişimimizin vazgeçilmez bir sesi. Hizmet de insan için yapıldığına göre insanın hayatını iyileştirmek onu kolaylaştırmak için yapıldığına göre biz hizmet davasının birlikte yolcularıyız.”

Yılmaz, “Değerli arkadaşlarım, değerli basın mensupları, AK Parti siyasi hareketi, böylesi bir davanın, kutlu davanın mücadelesiyle 2002’den başlamış ve bugüne kadar yirmi birinci yılına girmiş, ülkemizin yeni yüzyılına Türkiye Yüzyılı adı altında yeni bir damga, yeni bir anlam, yeni bir hedef açmış siyasi hareket” diye de ekledi.

“1392 BELEDİYENİN 1041 BELEDİYESİ CUMHUR İTTİFAKI TARAFINDAN YÖNETİLİYOR”

AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, son olarak Türkiye’deki belediyelerin hangi partilerde olduğuna dair verilerde bulunarak konuşmasını noktaladı:

“Türkiye’de şu anda 1392 tane belediye var. 1392 belediyenin 810 tanesi AK Parti’de. 231 tanesi de Milliyetçi Hareket Partisi’nde. Bunları toplarsan ne yapar? 1041 belediye. Yani 1392 belediyenin 1041 belediyesi Cumhur İttifakı tarafından yönetiliyor. Bu aslında çok önemli bir şey. Millet bize 2019 senesinde 1392 belediyenin 1041 belediyesinin yönetimini vermiş. Böyle bir emaneti bırakmış. Bu son derece gurur verici bir tablo.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor