KAPLAN, GİRESUNSPOR’A PATLADI: 4-2

STAD: Yeni Adana Stadyumu

HAKEMLER: Reşat Onur Coşkunses (***), Hasan Hüseyin Tetik (***), Hüseyin Kıvanç (***)

ADANASPOR: Ahmed Said Kıvanç (***), Mehmet Feyzi Yıldırım (***), Evren Korkmaz (***) (Dk.57 Kubilay Aktaş ***), Ferhat Katipoğlu (***), Batuhan Yılmaz (***), Junior Fernandes (****), Harun Alpsoy (***), Joe Champness (***) (Dk.73 Muhammet Enes Gök ***), Abdoulaye Dabo (***), Hakkı Türker (***), Dimitri Oberlin (***) (Dk.73 Metehan Altunbaş ***)

BİTEXEN GİRESUNSPOR: Erkan Anapa (*), Ertuğrul Şenlikoğlu (*) (Dk.64 Emre Nizam *), Kadir Seven (*), Talha Ülvan (*) (Dk.42 Emirhan Akçay *), Şahin Dik (**) (Dk.84 Mehmet Keskin*), Brandley Kuwas (*) (Dk.46 Metin Caner Akbayrak *), Erol Can Akdağ (*) (Dk.84 Ahmet Lütfü Kara *), Çekdar Orhan (*), Faruk Can Genç (*), Furkan Kütük (*), Mert Han Kurt (*)

GOLLER: Dk.12 (P), Dk.27, Dk.55 Junior Fernandes, Dk.55 Hakkı Türker (Adanaspor), Dk.52 Şahin Dik, Dk.90 Faruk Can Genç (P) (Bitexen Giresunspor)

SARI KART: Mehmet Feyzi Yıldırım, Metehan Altunbaş (Adanaspor), Kadir Seven  (Bitexen Giresunspor)

 

Adanaspor, kötü gidişine Bitexen Giresunspor karşısında son verdi. Hafta içerisinde alınan kötü sonuçlardan sonra Özhan Pulat ile yollar ayrılmış, takımın başına Eyüp Arın getirilmişti. Turuncu-Beyazlılar, dün Bitexen Giresunspor karşısında dört golün yanında güzel oyun sergiledi. İnsan merak ediyor. Bu futbolcular 7 haftadır neredeydi. Karşılaşmanın gollerini Adanaspor adına 12.dakikada penaltıdan, 27.ve 55.dakikalarda Junior Fernandes, 55.dakikada Hakkı Türker’den gelirken, konuk Bitexen Giresunspor adına ise 52.dakikada Şahin Dik ve 90.dakikada penaltıdan Faruk Can Genç kaydetti. Adanaspor bu galibiyetle puanını 9’a çıkartarak 11.sıraya yükseldi. Turuncu-Beyazlılar, milli aradan sonra 21 Ekim Cumartesi günü deplasmanda Sakaryaspor’a konuk olacak.

MAÇTAN DAKİKALAR

Maça hızlı başlayan taraf Adanaspor oldu.

4.dakikada Adanaspor’da şansını deniyor ancak top kornere çıkıyor. Harun Alpsoy’un kullandığı köşe vuruşundan Turuncu-Beayzlılar yararlanamadı.

6.dakikada bu sefer  konuk Bitexen Giresunspor Erol Can Akdağ ile şansını deniyor ancak top dışarı çıkıyor.

12.dakikada Adanaspor öne geçiyor. Kazanılan penaltı atışını kullanan Junior Fernandes topu filelerle buluşturarak takımın 1-0 öne geçirdi.

15.ve 21.dakikalarda Bitexen Giresunspor Kadir Seven ve Faruk Can Genç tarafından gole yaklaşsalarda bundan yararlanamadılar.

27.dakika (GOL): Ferhat Katipoğul’nun asistini çok iyi değerlendiren Junior Fernandes kendisinin ve takımının ikinci golünü Bitexen Giresunspor fileleriyle buluşturarak durumu 2-0’a getirdi.

35.dakika (GOL): Bu sefer Hakkı Türker’in asistini gole çeviren Junior Fernandes kendisinin üçüncü takımının da üçüncü golünü kaydetti.

42.dakikada Bitexen Giresunspor Teknik Direktörü oyuncu değişikliği ile oyuna müdahale ediyor. Talhan Ünvan çıkarken yerine Emirhan Akçay oyuna giriyor.

44.dakikada Adanaspor atağında Abdoulaye Dabo ofsaytta yakalanınca mutlak bir golden etti takımını, bu aynı zamanda ilk yarının da son atağı oldu. Adanaspor soyunca odasına 3-0’lık galibiyetle girdi.

İkinci yarıya Bitexen Giresunspor yine oyuncu değişikliğiyle başlıyor. Brandley Kuwas’ın yerine Metin Caner Akbayrak oyuna girdi.

52.dakika (GOL): Bu dakikada Bitexen Giresunspor’da Kadir Seven’in gol pasını çok iyi değerlendiren Şahin Dik tabelayı 3-1’e getiren golü Adanaspor fileleriyle buluşturdu.

55.dakika (GOL): Üç gol kaydeden Junior Fernandes bu sefer Hakkı Türker’e çok iyi bir top gönderdi. Bu futbolcu düzgün bir vuruşla topu Bitexen Giresunspor filelerine göndererek durumu 4-1 yaptı.

57.dakikada Adanaspor ilk oyuncu değişikliğini Evren Korkmaz’ın yerine Kubilay Aktaş’a alarak yaptı.

68.dakikada Adanaspor, Hakkı Türker ile kullandığı korner atışından yararlanamadı.

73.dakikada Adanaspor Teknik Direktörü Eyüp Arın iki oyuncu değişikliğine birden gitti. Dimitri Oberlin’in yerine Metehan Altunbaş’ı, Joe Champness’in yerine de Muhammet Enes Gök’ü oyuna dahil etti.

84.dakikada Bitexen Giresunspor son oyuncu değişikliklerini yaptı. Erol Can Akdağ ile Şahin Dik oyundan çıkarlarken, Ahmet Lütfü Kara ve Mehmet Keskin oyuna dahil oldular.

88.dakikada Bitexen Giresunspor kazandığı serbest atışını Faruk Can Genç’in kullandığı serbest atışta Adanaspor defans futbolcunun eline çarpan topa VAR müdahalesiyle hakem Reşat Onur Coşkunses tarafından penaltı verdi.

90.dakikada kazanılan penaltıyı Faruk Can Genç kullandı. Bu futbolcu  topla kaleciyi ayrı ayrı köşelere gönderek durumu 4-2 yaptı.

Uzatma dakikalarında da başka gol olmayınca maçta Adanaspor’un 4-2 üstünlüğüyle sona erdi. (HABER: MEHMET APAYDIN)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor