ADANA DEMİRSPOR ZİRVEYİ ZORLUYOR

Adana Demirspor, 23 Ekim Pazartesi günü deplasmanda oynayacağı Vavacars Fatih Karagümrük maçının hazırlıklarına başladı. Teknik Direktör Patrick Kluivert yönetiminde yapılan antrenmanda futbolcular oldukça hırslı ve istekli gözüktüler. Milli takıma giden oyuncular nedeniyel Mavi-Lacivertliler çalışmaya eksik başladılar.

Bu sezon Süper Lig’de sergilediği güzel oyun ve yakaladığı başarılı grafik ile dikkat çeken Adana Demirspor, ligi beklentilerin çok üstünde bitirdi. Kalecisinden golcüsüne kadar takımın her dinamiğinin güzel işlediği ve Teknik Direktör Patrick Kluivert liderliğinde geride kalan 8 haftayı liderin 7 puan gerisinde 3.sırada bitiren Mavi-Lacivertliler’de başarının sırrı istatistiklerde gizli. Gol noktasında sadece 1 veya 2 yıldız ismin ön plana çıktığı bir takımdan ziyade bir bütün bir takım olarak sahaya yüreğini koyan Adana Demirsporlu oyuncular gol yollarında tam 6 oyuncudan yüksek verim oldu. Asist konusunda ise takımın parlayan yıldızı Yusuf Sarı dikkat çekti.

Sezon başı Fransa’nın AJ Auxerre’den bonservissiz olarak kadroya dahil edilen 28 yaşındaki M’baye Niang, Adana Demirspor’da kendisini buldu. Niang, bu sezon ligde süre aldığı 8 karşılaşmada 4 gol kaydederek takımının gol kralı olurken, kendisini 3’er golle Younes Belhanda ve Yusuf Erdoğan takip etti. 7’den 70’e ligimizi takip eden tüm futbolseverlerin zevkle takip ettiği Yusuf Sarı, Adana Demirspor’un en çok asist yapan oyuncusu oldu. Yusuf Sarı bu sezon ligde oynanan tüm maçlarda süre aldı ve bu maçlarda 5 asist yapma başarısı gösterdi.

Takımın gol yollarındaki en etkili isimlerinden biri olan Younes Belhanda, Süper Lig’de geride kalan 8 haftada rakip kaleyi en çok test eden oyuncu oldu. Belhanda, tam 9 isabetli şut ile istatistiğin zirvesinde bulunurken, takımın gol kralı Niang, 8 şutla 2.sırada yer aldı. Belhanda 9 şutun 3’ünü gole çevirebildi. Adana Demirspor, UEFA Avrupa Konferans Ligi sebebiyle her ne kadar yoğun bir tempoyla sezona başlasa da ilk 11’inden tam 7 oyuncu Süper Lig’de her maç süre aldı. O isimler Emre Akbaba, Jonas Svensson, Andreaw Gravillon, M’Baye Niang, Luis Nani, Semih Güler oldu. Bu oyunculardan yalnızca Svensson tüm maçlarda 90 dakika sahada kaldı. (HABER: YENER EKİNCİ)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor