Umut Kuzey: Yanlış anlaşıldık

ADANA (BÖLGE)-Çukurova Rock Festivali Düzenleme Komitesi adına açıklamalarda bulunan Umut Kuzey, Basına yönelik sansür girişimi hakkında bilgilendirme yapmak amacıyla, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir’i makamında ziyaret etti.

ÇGC’nin yeni tesislerine gelerek Başkan Cafer Esendemir’e açıklamalarda bulunan Umut Kuzey, kendisinin de uzun yıllar programcılık ve yapımcılık yapmış bir medya kuruluşu sahibi olduğunu belirterek, asla sansürü tasvip etmediğini, basına daha rahat bir ortam sağlamayı düşündüklerini, böyle bir yanlış anlaşılmaya sebep olmaktan dolayı da üzgün olduklarını söyledi.

Özel hayatın gizliliği ilkesi ve sanatçılardan gelen bazı özel istekler doğrultusunda basına bilgilendirme amaçlı bülten hazırladıklarını, sansür bir yana basın mensuplarına gereken kolaylıkların sağlanması ve en iyi şekilde ağırlanmaları için çabaladıklarını, bu amaçla festival ekibi tarafından  fotoğraf ve video desteği sunacaklarını dile getiren Umut Kuzey, kendisinin de Adana’da bir süre basın sektöründe çalıştığını belirterek, yanlış anlaşıldıklarının altını çizdi.

Kuzey, “Uzun yıllar medyada programcılık, yapımcılık yapmış bir medya kuruluşu sahibi olarak basına özgürlük verilmemesi gibi bir durum tartışılabilir bile değildir. . Festival ile ilgili yayınlanmış haber ve fotoğrafları istememiz sadece kendi sanal platformlarımızda bu haberleri değerlendirme amaçlıdır, asla sansür olarak nitelendirilmemesi gerekir.  Ancak biz de sanatçıların kişisel hakları ve tercihleri doğrultusunda hareket etmek durumundayız. Bu sebeple bu yıl 3’üncü düzenlenecek olan Çukurova Rock Festivali alanı içerisinde daha önceki yıllarda gönderdiğimiz basın bültenlerinde de belirttiğimiz gibi fotoğraf ve video çekimi yapılmayacaktır. Profesyonel bir ekip tarafından yapılan çekimlerimiz sanatçıların onayından sonra tüm basın kuruluşlarına düzenli olarak servis edilecektir. Tüm basın mensubu dostlarımız alanda festivali izleyip, diledikleri gibi gözlemlerini kaleme alabilirler. Bu konuyla ilgili önceki yıllarda olduğu gibi hiçbir kısıtlama ve denetim söz konusu olamaz. Fotoğraf ve video desteği festival ekibimiz tarafından sağlanacaktır” dedi.

Başkan Cafer Esendemir de yaptığı açıklamada; sansür girişimlerinin asla tasvip edilemeyeceğini, basının görevini özgürce yerine getirmesinin  önüne engeller konulmasına karşı olduklarını belirterek, “Özel hayatın gizliliği ve festival alanının mahremiyeti elbette önemlidir. Ancak basını davet ederken, basının çalışmalarının kısıtlanmasına yönelik ibareler içeren bülten göndermeniz de yanlış. Çukurova Gazeteciler Cemiyeti olarak bu yöndeki girişimlere tepki göstermemiz bizim asli görevlerimiz arasındadır. Gazetecinin yanından ayırmadığı, kendisiyle bir bütün olan şey kalemi, fotoğraf makinası ve kamerasıdır. Gazetecinin haberini yazarken ve fotoğraflarken ne yapması gerektiğinin dikte edilmesi yanlıştır. Davet bülteninin hazırlanması sırasında daha özenli davranılması gerekir. İyi niyetinizden asla şüphemiz yok ancak demokrasi kurum ve kurallar bütünüdür. Herkes kendi özgürlük alanı içinde kaldığı sürece sıkıntı olmaz. Demokrasilerde 4.kuvvet olan Basın özgürdür, kısıtlanamaz” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor