İsmail amcanın isyanı!

HABER : Salih Onur BAŞKAN

ADANA (BÖLGE)Ben İsmail Ümit 69 yaşındayım. 2013 yılından beri venöz yetmezliği, dolaşım yetmezliği, varis gibi kelimelerle doktorlar beni sürekli avutuyorlar ve tedavin yok diyorlar. Daha önce Yüreğir ve Seyhan Uygulama, Balcalı hastanelerine gittim ve en son yeni yapılan Şehir Hastanesi’nde kalp damar cerrahisi yerinden bile kalkmadan, ‘neyin var’ deyip bana sadece bir ilaç yazıp gönderdi.

Sayısız doktora tedavi için giden İsmail Ümit, “Hastane, hastane gezme, tahlil peşinde koşma, bu hastalık senin mezara kadar arkadaşın, bu işin tedavisi yok, ne ilaç verildiyse onları kullan yeter” gibi sözlerle avutulduğunu dile getirdi.

İsmail Ümit, “Tıp bu kadar aciz mi diye düşündüm. Bunu hiçbir doktorun ve hiçbir pratisyenin söyleme yetkisi dahi yokken bu sözleri bana bir profesörün asistanı söylüyor.

1984 yılından beri hangi ameliyatları oldum, nerelere gittim tarihi tarihine, günü gününe hepsini biliyorum. Ama devlet memuru emeklisi olmam sıfatıyla ancak hakkımı sosyal güvenlik kurumunun bana tanıdığı imkanlar doğrultusunda arayabilmekteyim. Bu imkanlar doğrultusunda da beni tedavi edecek doktor bulamadım. Nedenine gelince Türkiye genelinde Hipokrat yeminine uymayan doktor sayısının yüzde 70’ten daha yukarı olduğunu bilmeyen yok desem doğrudur.

Yürüyememe şikayetim 2015 yılında başladı, şu anda evin içerisinde yalnızca birilerinden destek alarak lavaboya gidebiliyorum. Şimdiki zamanın doktorlarının davranışlarına ayak uyduracak maddi gücüm yok. Bu açıdan maddi desteğe ihtiyacım var” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor