ŞİMŞEK İŞİ İLK YARIDA BİTİRDİ: 2-1

STAD: Yeni Adana Stadyumu

HAKEMLER: Burak Pakkan (**), Abdullah Bora Özkara (**), Esat Sancaktar (**)

YUKATEL ADANA DEMİRSPOR: Shahrudin Mahammadaliyev (***), Yusuf Erdoğan (***), Semih Güler (***), Pape Abou Cisse (***), İsmail Çokçalış (***), Benjamin Stambouli (***), Emre Akbaba (***), Babajide Akintola (***), Yusuf Sarı (**) (Dk.39 Arber Zeneli ***), Edouard Michut (***) (Dk.65 Tayfun Aydoğan **), Yusuf Barasi (***) (Dk.76 Nani **)

BİTEXEN ANTALYASPOR: Ataberk Dadakdeniz (*), Ömer Toprak (*), Veysel Sarı (*), Erdoğan Yeşilyurt (*), Bünyamin Balcı (*) (Dk.82 Bahadır Öztürk *), Sander van de Streek (*) (dk.82 Emre Uzun *), Zymer Bytyqi (*) (Dk.46 Sam Larson *), Ufuk Akyol (*), (Dk.63 Deni Milosevic *), Ege Bilsel (*) (Dk.46 Ramzi Safuri *), Jakub Kaluzinski (*), Adam Buksa (*)

GOLLER: Dk.1 Babajide Akintola, Dk.45 Emre Akbaba (Yukatel Adana Demirspor), Dk.85 Erdoğan Yeşilyurt (Bitexen Antalyaspor)

SARI KARTLAR: Edouard Michut, Tayfun Aydoğan, Benjamin Stambouli, Nani (Yukatel Adana Demirspor), Ege Bilsel, Bünyamin Balcı (Bitexen Antalyaspor)

 

Adana Demirspor mutlak kazanmak için çıktığı Antalyaspor’u seyircisinin de desteğiyle 2-1 yenerek 6 haftalık kazanamama serisini de sona erdirdi. Karşılaşmaya golle başlayan Mavi-Lacivertliler, ilk yarının son saniyelerinde bulduğu golle soyunma odasına 2-0 girdiler. İkinci yarıda bambaşka bir Adana Demirspor izledik. Rakibine boyun eğen bir takım görüntüsü verdi. Bunun neticesinde de 85.dakikada kalesinde bir gördü. 90.dakikada Bitexen Antalyasporlu Adam Buksa penaltı kaçırdı. Adana Demirspor’un gollerini 1.dakikada Babajide Akintola ve 45.dakikada Emre Akbaba atarken, Bitexen Antalyaspor’un golünü ise 85.daktikada ErdoğanYeşilyurt kaydetti. Mavi-Lacivertliler bu galibiyetle puanını 27’ye çıkardı.

MAÇTAN DAKİKALAR

Adana Demirspor maçın hemen başında golle başladı. Mavi-Lacivertliler’in gelişen atağında Yusuf Sarı’nın pasını çok iyi değerlendiren Babajide Akintola takımını 1-0 öne geçiren golü kaydetti.

15.dakikada Adana Demirspor atağında Babajide Akintola şansını denese de top dışarı çıktı.

24.dakikada Bitexen Antalyaspor takımından Jakub Kaluzinski şansını deniyor ancak top dışarı çıkıyor.

30.dakikada Adana Demirspor korner atışı kazandı. Emre Akbaba’nın kullandığı korner atışından hiçbir futbolcu yararlanamadı.

39.dakikada Adana Demirspor Teknik Direktörü Serkan Damla oyuncu değişikliği ile maça müdahale ediyor. Yusuf Sarı oyundan çıkarken, Arber Zeneli oyuna giren isim oldu.

İlk yarının bu skorla biteceği beklenirken, gelişen Adana Demirspor atağında, 39.dakikada oyuna giren Arber Zeneli’nin pasında topla buluşan Emre Akbaba takımının ikinci golünü kaydederek soyunma odasına 2-0 önde girdiler.

İkinci yarıya Bitexen Antalyaspor iki oyuncu değişikliği birden yaparak başladı. Zymer Bytyqi ve Ege Bilsel oyundan çıkarlarken yerlerine Sam Larson ve Ramzi Safuri oyuna girdiler.

55.dakikada Adana Demirspor’dan Arber Zeneli şansını denese de top dışarı çıktı.

63.dakikada Bitexen Antalyaspor üçüncü oyuncu değişikliini Ufuk Akyol’un yerine Deni Milosevic’i alarak yaptı.

65.dakikada Adana Demirspor ikinci oyuncu değişikliğini Edouard Michut’un yerine Tayfun Aydoğan’ı alarak yaptı.

69, 70 ve 72.dakikalarda Bitexen Antalyaspor’da sırasıyla Adam Buksa, Sander ven de Streek ve Deni Milosevic şanslarını deneselerde istedikleri gole muaffak olamadılar.

75.dakikada Adana Demirspor’dan Yusuf Barasi’nin çektiği şut kaleyi bulmuyor.

76.dakikada Adana Demirspor üçüncü oyuncu değişikliğini Yusuf Barasi’nin yerine Nani’yi alarak yaptı.

82.dakikada Bitexen Antalyaspor son oyuncu değişikliklerini Bünyamin Balcı’nın yerine Bahadır Öztürk’ü, Sander van de Streek’in yerine de Emre Uzun’u alarak yaptı.

85.dakikada Bitexen Antalyaspor, Erdoğan Yeşilyurt’un golüyle farkı 1’e indirdi: 2-1

90.dakikada Bitexen Antalyaspor penaltı kazandı. Topun başına geçen Adam Buksa penaltıyı kaçırarak takımını beraberlikten etti.  Dördüncü hakem maçın sonuna 6 dakikayı gösteren panoyu gösterdi.

Uzatma dakikalarında Bitexen Antalyaspor’un beraberlik çabaları sonucu değiştirmeye yetmeyince maçı da Adana Demirspor 2-1 kazandı. (HABER: MEHMET APAYDIN)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor