Hatice Yılmaz: Seyhan’ı kadın yönetmeli

CHP Seyhan Belediye Başkan aday adayı Hatice Yılmaz, nüfusun yüzde 51’ini oluşturan kadınların siyasette karar veren noktalara gelmesi gerektiğinin büyük önem taşıdığını belirtti. Gazetemizi ziyaret ederek, seçim çalışmaları hakkında genel koordinatörümüz İlker Uçak’a bilgi veren Yılmaz, Seyhan’ı sorunsuz, yaşanabilir ve yaşayanların mutlu olduğu bir ilçe yapabilmek için gece gündüz çalışacağını söyledi.

***

 

HABER: YENER EKİNCİ

“Siyasete Kadın Eli Değmeli” sloganıyla yola çıkan CHP Seyhan Belediye Başkan aday adayı Hatice Yılmaz, nüfusun yüzde 51’ini oluşturan kadınların siyasette karar veren noktalara gelmesi gerektiğinin büyük önem taşıdığını belirtti. Gazetemizi ziyaret ederek, seçim çalışmaları hakkında genel koordinatörümüz İlker Uçak’a bilgi veren Yılmaz, Seyhan’ı sorunsuz, yaşanabilir ve yaşayanların mutlu olduğu bir ilçe yapabilmek için gece gündüz çalışacağını söyledi.

‘’ADANA’YI KADINLAR GÜZELLEŞTİRECEK’’

‘’Her köşesini çok iyi bildiğim, her soruna vakıf olduğum, insanlarını çok iyi tanıdığım güzel şehrimiz ve Seyhan’ımız için bütün birikimlerimi daha etki şekilde kullanma zamanının geldiği inancındayım” diyen Yılmaz, kadın bakış açısının siyasete yön vereceğini söyledi. Yılmaz, şu ifadeleri kullandı;  “Kadınlar artık seçen değil seçilen olmalı. Siyasette kadının olması yerel yönetimlerin de tüm kademelerine kadın bakış açısının yansıması demektir. Kadın akılcıdır, kadın şefkatlidir dolayısıyla da hakkaniyetlidir. Haksızlığın karşısındadır. Kadın çalışkandır. Kadın çalıştıkça dünya daha güzel şekillenecek. Kadınların sosyal hayatta var olabilmesi için kadınların siyasette aktif rol alması bir zaruriyettir. Kadınlar siyasette varlığını hissettirdikçe, kadınlar çalıştıkça dünya güzelleşecek, Türkiye güzelleşecek, Adana güzelleşecek, Seyhan güzelleşecek. Ben de Seyhan’daki tüm kardeşlerimin daha iyi noktalara gelebilmesi, sorunsuz bir Seyhan’da, arz ettikleri biçimde kaliteli bir yaşam
sürdürebilmesi için çalışacağım. Dünya’yı hep birlikte güzelleştireceğiz. Lütfen kadınların dünyayı güzelleştirmesine destek verin. Destek sizden, çalışmak bizden!”

‘’KADINLARIN FİKİRLERİ ÖN PLANDA OLMALIDIR’’

Yerel yönetimlerde kadınların aktif görevlerde olmasını çok önemsediğini belirten Yılmaz, “Çünkü yerel yönetimlerde alınan her karar yerel yaşama yansır, yerel yaşamın şekillenmesini sağlar. İşte bu yüzden yerelde alınan kararlarda kadınların fikirleri ön planda olmalıdır. Bu yüzden de kadınlar yerel yönetimlerde karar mekanizmalarında görev almalıdır. İşte tam da bu yüzden Seyhan Belediyesi Başkan aday adayı oldum” diye konuştu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor