ŞİMŞEK’TE KRİZ ÇÖZÜLDÜ

Adana Demirspor’da Younes Belhanda ve Kevin Rodrigues’le yolların ayrılmasından sonra takımda kalacak isimler belli oldu. Mavi-Lacivertliler’de M’Baye Niang, Pape Cisse ve Andreaw Gravillon’un ödemeleri yapıldı ve ayrılık durumları ortadan kalkarken, Jonas Svensson ve Badou Ndiaye ile de ayrılığın çok yakın olduğu ifade edildi.

Antalayspor maçı öncesinde takımdan ayrılan M’Baye Niang ödemesinin yapılmasının ardından takıma geri dönecek. Golcü futbolcu takıma dahil olmazsa kurallar kulübün lehine işleyecek. Adana Demirspor’un Antalyaspor maçı kadrosunda yer elmayan M’baye Niang, sosyal medya hesabı X’ten kum saati ve kare as emojisi paylaşmıştı. Mavi-Lacivertlilerle sözleşmesi 30 Haziran 2025 yılına kadar devam eden Niang, bu sezon forma giydiği 20 karşılaşmada 8 gol ve 2 asist kaydetti. Diğer taraftan Andreaw Gravillon’un geciken maaşları ve gecikme parasını ödemesi üzerine takımda kalmaya karar verdi. Gravillon, bu sezon başında 2.5 milyon euro karşılığında Akdeniz ekibine katılarak, çıktığı 15 mkaçta 1 gol 1 asist kaydetti.

Diğer taraftan transfer döneminde en çok ismi geçen isimlerden biri olacak olan Yusuf Sarı’nın durumu merak konusu oldu. Başkan Murat Sancak’ın Yusuf Sarı’ya sadece yurtdışından bazı transfer isteği olduğu, Türkiye’de hiçbir takımdan bugüne kadar görüşme talepleri olmadığını söyledi. Yusuf Sarı da, “Ben Adana Demirspor’da mutluyum. Bu yılı da burada geçirmek istiyorum. Transferim için acele etmiyorum. Benim için önemli olan şu an Adana Demirspor’un başarısı. Son haftalarda aldığımız başarısız sonuçlarla hedefimizde biraz sapma olsa da biz yine hedeflediğimiz Avrupa yolunda emin adımlarla ilerlemek istiyoruz, transfer daha sonra” dedi.

Öte yandan son lig maçında Antalyaspor’u 2-1 mağlup eden Adana Demirspor, 6 Ocak 2024 Cumartesi günü saat 16.00’da Başakşehir ile deplasmanda karşılaşacak. Mavi-Lacivertliler, 17 maç sonunda 7 galibiyet, 6 beraberlik ve 4 mağlubiyet elde ederek topladığı 27 puanla 6.sırada yer alıyor.  Adana Demirspor, 6 Ocak Cumartesi günü deplasmanda oynayacağı Başakşehir maçının hazırlıklarına da Pazar günü yaptığı antrenmanla devam ettti. Mavi-Lacivertliler, yardımcı antrenör Serkan Damla idaresinde yaptığı antrenman ısınma hareketleriyle başladı, 5’e 2 top kapma ve pas çalışmasıyla devam etti. Ardından taktik çalışmaları ve çift kale maçla son buldu.  Antrenmandan sonra takımın yılbaşı dolayısıyla iki gün izin verildi. Takımın Çarşamba günü tekrar toplanarak çalışmalara kaldığı yerden devam etmesi bekleniyor. (HABER: MEHMET APAYDIN)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor