CHP’DE GÖZLER 4 OCAK’A ÇEVRİLDİ

(HABER MERKEZİ)-Cumhuriyet Halk Partisi’nde gözler 4 Ocak’a çevrilirken başta Adana olmak üzere çok sayıda il ve ilçe Belediye Başkanlarının açıklanmasının beklendiği bildirildi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel başkanlığında önce Merkez Yönetim Kurulu sonra da Parti Meclisi’nin toplanacağı belirtilirken,  200’den fazla seçim bölgesinin adayı belirlenmesi bekleniyor. Gelen bilgilere göre Adana, Aydın ve Mersin gibi büyükşehir  ve ilçelerinin Başkan adaylarının Perşembe günü açıklanmasına kesin gözüyle bakıldığı da gelen haberler arasında yer aldı.

Partisi Meclisi toplantısında, İstanbul’un 20’den fazla ilçesininin Belediye Başkan adaylarının belirle. 5 Ocak’ta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun düzenleyeceği tanıtım olacak. O tanıtımda ilçelerin adayları da duyurulacak.

Parti Meclisi toplantısında ilçelerin yanı sıra önemli bazı büyükşehir belediyeleri ile ilçelerin adaylarının da belirlenmesi bekleniyor. Parti Meclisi’nde memnuniyet anketleri, örgüt gözetimindeki yoklamalar, milletvekillerinin saha gözlemleri ve raporlar ele alınacak. Parti Meclisi üyeleri ayrıca aday adaylarını tek tek oylayarak adayı belirleyecek.

Ancak büyükşehirler arasında İzmir yine yok. İzmir’de CHP heyeti aday belirleme çalışmalarına devam ediyor. Hem büyükşehir adayının belirlenmesi hem de ilçe belediye adaylarının belirlenmesi için çalışmalar yapılıyor. İzmir’in en son açıklanacak iller arasında yer alacağı belirtiliyor.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor