ŞİMŞEK, PUANLARI BİR BİR TOPLUYOR: 0-0

STAD: Beşiktaş Ramspark Stadı

HAKEMLER: Atilla Karaoğlan (**), Ceyhun Sesigüzel (**), Abdullah Bora Özkara (**)

BEŞİKTAŞ: Mert Günok (**), Necip Uysal (**), Jonas Svensson (**) (Dk.86 Jackson Muleka *), Baktiyar Zaynutdinov (**), Emrecan Terzi (**), Tayfur Bingöl (**) (Dk.61 Rachid Ghezzal **), Gedson Fernandes (**), Demir Ege Tıknaz (**), Cenk Tosun (**), Milot Rashica (**), Semih Kılıçsoy (**) (Dk.78 Ante Rebic **)

YUKATEL ADANA DEMİRSPOR: Shahrudin Mahammadaliyev (**), Yusuf Erdoğan (**) (Dk.90+1 Tayfun Aydoğan *), Semih Güler (**), Andreaw Gravillon (**), İsmail Çokçalış (**), Benjamin Stambouli (**) (Dk.86 Dorukhan Toköz *), Emre Akbaba (**) (Dk.86 Nani *), Babajide Akintola (**), Edouard Michut (**), Mootaz Nourani (**) (Dk.60 Abdurrahim Dursun **), Yusuf Barasi (*)

GOL: Yok

SARI KARTLAR: Tayfur Bingöl, Jonas Svensson, Ante Rebic (Beşiktaş), Benjamin Stambouli, Babajide Akintola, Edouard Michut (Yukatel Adana Demirspor)

KIRMIZI KART: Dk.48 Yusuf Barasi (Yukatel Adana Demirspor)

 

Adana Demirspor, mutlak puan için gittiği İstanbul’da Beşiktaş karşısında zorlanmasına rağmen bir puan almasını bildi. Mavi-Lacivertliler’de, 48.dakikada Yusuf Barasi kırmızı kart görerek takımını on kişi bıraktı. Neredeyse ikinci yarının tamamını 10 kişi oynayan Adana Demirspor, istediği bir puanı almasını bildi. Teknik Direktör Hikmet Karaman’ın geldiği iki maçta da beraberlikle ayrılan Mavi-Lacivertliler, aldığı bu bir puanla puanını 31’e çıkartarak, yukarıdaki rakipleriyle puan farkını da korumuş oldu.

MAÇTAN DAKİKALAR

10.dakikada Tayfur Bingöl altıpas üzerinden şansını denese de savunmaya çarpan top tehlikeli bölgeden uzaklaştı.

22.dakikada ceza sahası içinde topla buluşan Baktiyor Zaynutdinov’un altı pas üzerinden kafa vuruşunda top az farkla auta çıktı.

24.dakikada Benjamin Stambouli önemli bir pozisyonu değerlendiremiyor. Ceza sahasının dışından kaleyi gören bir noktadan Benjamin Stambouli’nin çektiği şut kaleyi bulmadı.

27.dakikada Fernandes’in ön direğe ortasında Semih Kılıçsoy’un kafa vuruşunda meşin yuvarlak yandan dışarı gitti.

28.dakikada Adana Demirspor’dan Yusuf Barasi sarı kart gördü.

35.dakikada orta alanın sağından aldığı topla hareketlenen Rachica’nın Gravillon’dan sıyrıldıktan sonra uzak direğe şutunda top direk dibinden auta çıktı.

35.dakikada Adana Demirspor’dan Babajide Akintola sarı kart gören isim oldu.

38.dakikada Beşiktaş’tan Tayfur Bingöl, Adana Demirspor’dan Edouard Michut birbirlerine yaptıkları hareketlerden dolayı hakem Atilla Karaoğlan tarafından sarı kart ile cezalandırıldılar.

45.dakikada Sevensson’un sağdan sert ortasında penaltı noktası civarında Cenk Tosun’un kafa vuruşunda Adana Demirspor kaleci Shahrudin Mahammadaliyev topa son anda dokunarak kornere gönderdi.

Bu dakikadan sonra her iki ekibin çabası sonucu değiştirmeyince takımlar soyunma odasına 0-0 beraberlikle gittiler.

48.dakikada Benjamin Stambouli, rakibine yaptığı sert hareketten dolayı sar kart gördü. Aynı dakikada Yusuf Barasi,  gereksiz bir reaksiyon göstererek hakem tarafından ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü. Demirspor, bu dakikadan sonra 10 kişi mücadele etmeye başladı.

54.dakikada Serkan Emrecan Terzi, ceza sahasına orta yapıyor, ancak Shahrudin Mahammadaliyev çok yakınına gelen topu kontrol ederek tehlikeyi önledi.

55.dakikada Beşiktaş takımı oyuncularından birisi kaleye doğru ilerlerken Demirsporlu defans oyuncu tarafından ceza sahasında düşürülüyor, Beşiktaşlı futbocular penaltı beklerken, hakem devam kararı verdi.

60.dakikada Adana Demirspor’da Mootaz Nourani oyundan çıkarken Abdurrahim Dursun oyuna dahil oldu.

61.dakikada Beşiktaş takımında da Tayfur Bingöl’ün yerine Rachid Ghezzal oyuna girdi.

64.dakikada Adana Demirspor köşe vuruşundan bir gol şansı yakalasa da bundan yararlanamadı.

73.dakikada Beşiktaş takımı Semih Kılıçsoy ile gol fırsatını değerlendiremiyor. Ceza sahasının dışından kaleyi cepheden gören bir noktadan Semih Kılıçsoy’un çektiği şut defansın müdahalesiyle engellendi.

74.dakikada Adana Demirsporlu Edouard Michut önemil bir pozisyonu değerlendiremiyor. Ceza sahasının dışından kaleyi cepheden gören bir noktadan topla buluşan Edouard Michut tarafından çekilen şut defansın müdahalesiyle sonuçsuz kaldı.

78.dakikada Semih Kıyıçsoy oyundan çıkarken, Ante Rebic oyuna giren isim oldu. Aynı dakikada Beşiktaş takımı Rachid Ghezzal’ın çektiği şut defansın müdahalesiyle önlendi ve bir golden oldu.

84.dakikada Milot Rachica gelen pası çok iyi kontrol ediyor ve orta mesafeden kalenin ortasına doğru yaptığı vuruşu kaleci Mahammadaaliyev kolay kontrol etti.

86.dakikada Adana Demirspor iki oyuncu değişikliğine giderken Beşiktaş’ta da bir oyuncu değişikliği yaptı. Adana Demirspor’da Emre Akbaba ile Benjamin Stambouli oyundan çıkarken, Nani ile Dorukhan Toköz oyuna giren isimler oldu. Beşiktaş’ta ise Jonas Svensson oyundan çıkıp, yerine Jackson Muleka oyuna girdi.

88.dakikada Ante Rebic’in ceza sahası içerisinde yerde kalmasına Beşiktaşlı futbolcular penaltı itirazında bulunurken hakem bu itirazları geri çevirerek oyuna devam kararı verdi.

90.dakikada Jackson Muleka kale alanında kendisine havadan gönderilen pasal buluşuyor ve yaptığı tehlikeli kafa vuruşunda top çok az farkla sağdan dışarı gidiyor. Dördüncü hakem uzatma olarak 5 dakika gösterdi.

90+1.dakikada Adana Demirspor Yusuf Erdoğan oyundan çıkarken yerine Tayfun Aydoğan girdi.

Bu dakikadan sonra her iki takımın da çabası sonucu değiştirmeye yetmeyince maçta başladığı gibi 0-0 sona ererek puanları paylaştılar. (HABER: MEHMET APAYDIN)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor