CHP, Adana’nın Seyhan, Çukurova ve Yüreğir adaylarını bugün açıklıyor

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın Seyhan Belediye Başkan adaylığında adı geçen avukat Emrah Kozay’ın adaylığına karşı çıktığı ve mevcut Belediye Başkanı Akif Akay’ın yeniden aday olması için çaba gösterdiği iddialarının parti içinde huzursuzluk yarattığı bildirildi.

 

(HABER MERKEZİ)-CHP  Parti Meclisi bugün, Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında toplanarak yaklaşık  700 il ve ilçe Belediye Başkan adaylarını kamuoyuna açıklayacak.  Aday belirleme süresince CHP Genel Merkezi’ne ziyaretçi alınmayacağı belirtildi.

CHP, bugüne kadar 622 seçmi çevresinde adayını açıklarken, aralarında İzmir ve Antalya’nın da bulunduğu yaklaşık 700 seçim çevresi için de anket ve temayül yoklaması çalışmalarını tamamladı. Ayrıca Adana’nın Seyhan, Çukurova Yüreğir ilçelerinin başkan adaylarının da bu toplantıda kesinleşeceği gelen bilgiler arasında yeralıyor..

Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayının Zeydan Karalar olarak açıklanmasının ardından gözler merkez ilçelere çevrildi. Şu ana kadar açıklanmayan 4 merkez ilçe olan Seyhan, Çukurova, Yüreğir ve Sarıçam’ın yanı sıra 4 tane de kırsal ilçe bulunuyor. Bunlardan en az 5 veya 6’sının bugünkü Parti Meclisi’nde açıklanması bekleniyor.

Çukurova’da, gerek partinin gerek araştırma şirketlerinin anketlerinden açık ara önde çıkan Soner Çetin’in yeniden aday gösterileceğine kesin gözüyle bakılıyor. Adana CHP’de Seyhan ve Yüreğir tam bir bilmece. Seyhan’da en güçlü isimler olarak mevcut başkan Akif Kemal Akaky’ın yanı sıra geçmiş dönem il başkanlarından Av.Emrah Kozay geçiyor.

Ancak Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın genel merkez nezdinde Emrah Kozay’a şerh koyup ‘Mevcut yapı bozulmasın’ dediği ileri sürülüyor. Karalar, Akay’a destek verdiğini daha önce açıkça deklare etmişti.

Yüreğir’de ise geçen yerel seçimlerde aday gösterilen az farkla kaybeden Kamuran Karaca, İbrahim Öztürk ve Ali Demirçalı isimleri gündemde.

CHP’nin şu ana kadar Adana ilçelerinde adaylığı kesinleşen isimler ise şöyle;

Feke Belediye Başkan Adayı Mehmet Ali Kızıloluk

İmamoğlu Belediye Başkan Adayı Kasım Karaköse

Pozantı Belediye Başkan Adayı Şenol Eroğlu

Saimbeyli Belediye Başkan Adayı İsmail Durmaz

Tufanbeyli Belediye Başkan Adayı Ahmet Aktürk

Ceyhan Belediye Başkan Adayı Kadir Aydar

Pozantı Belediye Başkan Adayı Şenol Eroğlu

Saimbeyli Belediye Başkan Adayı İsmail Durmaz

Tufanbeyli Belediye Başkan Adayı Ahmet Aktürk

CHP’nin açıklanmayan diğer ilçe belediye başkan adayları:

ÇUKUROVA: Abdullah Sedat Doğan, Aziz Erbek, Ergül Halisçelik, Erkan Karakaya, Halit Atik, Hasan Aslan, Hüseyin Keser, İbrahim Özdiş, Kemal Derin, Kemal Koyuncu, Murat Öztanrıöver, Mustafa Fidan Vursavuş, Orhan Bayram, Oya Tekin, Remzi Ümit Atay, Rukiye Alpay Çinkılıç, Soner Çetin, Ulaş Bahri Çetinkaya, Yüksel Karaaslan

KARATAŞ: Ali Bedrettin Karataş, Ali Göçer, Aykut Ünal, Galip Ünver, Mahmut Karaçaylı, Mehmet Kaymaz, Murat Öksüz, Seçgin Sakar, Süleyman Balıkçı, Uğur Yıldırım Canbolat

KOZAN: Ataol Torun Öztorun, Ejder K eskin, Hakan Ağca

SARIÇAM: Celal Güven, Hüseyin Göçmen, Mehmet Kubat

SEYHAN: Ahmet Dardağan, Akif Kemal Akay, Elif Doğan Türkmen, Emrah Kozay, Gülcan Bingöl, Günay Şahin, Hatice Yılmaz, Halit Atik, Hüseyin Orhan, İbrahim Özdiş, Nurettin Yılmaz, Sadi Sürenkök, Ulaş Toros, Zülfikar İnönü Tümer, Mehmet Girici

YUMURTALIK: Abdil Salıç, Erdinç Altıok, Kemal Öztürk, Mustafa Ündemir, Turgut Erişman, Volkan Tarık Çay

YÜREĞİR: İbrahim Öztürk, Kamuran Karaca, Ali Tekin, Ali İhsan Haberci, Mekin Şahin, Ulaş Kerten, Yusuf Beklen, Ali Demirçalı

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor