KAIZEN Derneği ilk uluslararası faaliyetini gerçekleştirdi

(HABER MERKEZİ)-Adana’da Temmuz 2023’ten beri faaliyet gösteren ve çalışmalarını kültürler arası iş birlikleri ve eğitim alanında araştırmalar üzerine yürüten KAIZEN Kültürler Arası İletişim ve Eğitim Araştırmaları Derneği, ilk uluslararası faaliyetini 9-11 Şubat 2024 Tarihleri arasında Adana’da gerçekleştirdi.

2023’te hibe almaya hak kazanan Avrupa Birliği Erasmus+ Programı KA210 Gençlik Projesi “Let’s Raise Climate Change Awareness for the Rise of Resilience!”ın ulusötesi proje toplantısı 3 gün süren çalışma ve etkinliklerle yürütüldü.

Gençleri doğal afetlere karşı bilinçlendirmek ve iklim değişiminin afetler üzerindeki etkisini fark etmeleri üzerine odaklanan, gençlerin bilgi düzeyleri ve farkındalıklarını artırıp onları afet durumlarına hazır hale getirmek üzerine tasarlanan projede yer alan Romanya ve Portekiz’den ortaklar Asociatia Renato ve e-Futuro Academy kuruluşlarından ikişer temsilci toplantıya katılım sağladı.

Kendi ülkelerindeki afet durumları ve yapılan çalışmalar konusunda sunum yapan ortaklar, bu durumlarda gençlerin neler yapılabileceğini tartıştı ve projenin fikri çıktısını oluşturacak online eğitim modülü ve içeriği hakkında fikir alışverişinde bulundu. Adana’nın kültürel ve coğrafi öğelerinin de tanıtıldığı hareketlilik katılımcıların sertifikalarının dağıtıldığı sertifika töreni ile son buldu. Projenin ikinci hareketliliği Romanya’da gerçekleştirilecek.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor