ŞİMŞEK’TEN MÜTHİŞ GERİ DÖNÜŞ: 3-3

STAD: Alanya Oba Stadyumu

HAKEMLER: Bahattin Şimşek (**), Kamil Çetin (**), Ali Tuna (**)

CORENDON ALANYASPOR: Ertuğrul Taşkıran (**), Jure Balkovec (**), Florent Hadergjonaj (**), Fidan Aliti (**), Fatih Aksoy (**) (Dk.87 Yusuf Özdemir *), Joao Novais (**), Pione Sisto (**) (Dk.68 Hwang Ui-Jo **-Dk.73 Ahmed Hassan *), Richard Candido (**), Oğuz Aydın (**), Loide Augusto (**) (Dk.87 Furkan Bayır *), Carlos Eduardo (**) (Dk.68 Efecan Karaca **)

YUKATEL ADANA DEMİRSPOR: Shahrudin Mahammadaliyev (*) (Dk.46 Vedat Karakuş **) Milad Mohammadi (**) (Dk.84 Nani **), Semih Güler (**), Andreaw Gravillon (**), Youcef Atal (**), Stiven Mendoza (**), Emre Akbaba (**), Yusuf Sarı (**), Edouard Michut (**) (Dk.60 Yusuf Erdoğan **), Maestro (**) (Dk.84 Joe Rodriguez **), Mario Balotelli (**) (Dk.62 Yusuf Barasi **)

GOLLER: Dk.20 Jure Balkovec, Dk.33 Oğuz Aydın, Dk.76 Florent Hadergjonaj (Corendan Alanyaspor), Dk.67 Emre Akbaba (P), Dk.69 ve 90+7 Yusuf Sarı (Yukatel Adana Demirspor)

SARI KARTLAR: Fidan Aliti, Joao Novais, Pione Sisto (Corendon Alanyaspor), Vedat Karakuş (Yukatel Adana Demirspor)

 

Adana Demirspor, mutlak puan veya puanlar için gittiği Alanyaspor deplasmanında bir puanla döndü. Mavi-Lacivertliler, ilk yarıyı yediği iki şok golle 2-0 yenik durumda kapattı. İkinci yarıya Teknik Direktör Hikmet Karaman’ın oyuncu değişiklikleri oyuna damga vurdu. Önce kötü performans gösteren kaleci Mahammadaliyev’i oyundan aldı, daha sonra beklentilerin altında kalan Balotelli’yi oyundan alarak maça damga vurdu. İkinci yarıda sahneye Yusuf Sarı çıktı. İki gol kaydeden Yusuf Sarı, Adana Demirspor için ne kadar kıymetli bir oyuncu olduğunu da bu maçta göstermiş oldu. Karşılaşmanın gollerini Alanyaspor adına 20.dakikada Jure Balkovec, 33.dakikada Oğuz Aydın ve 76.dakikada Florent Hadergjonaj kaydetti. Adana Demirspor’un gollerini ise 67.dakikada penaltıdan Emre Akbaba, 69 ve 90+7.dakikalarda Yunus Akgün’den geldi.

MAÇTAN DAKİKALAR

8.dakikada gelişen Adana Demirspor atağında, ceza sahasının dışından kalepi cepheden gören bir noktadan Mario Balotelli’nin çektiği şut kaleyi bulmadı.

12.dakikada Adana Demirspor’da bu kez şansını Yusuf Sarı denese de bundan yararlanamadı.

20.dakikada gelişen Alanyaspor atağında Jure Balkovec takımını 1-0 öne geçiren golü kaydetti.

24.dakikada Mario Balotelli rakip yarı alanın ortalarından uzak mesafeden şansını denese de top auta çıktı.

33.dakikada Oğuz Aydın, Alanyaspor’u 2-0 öne geçiren golü kaydederek takımını rahatlattı.

45.dakikada Adana Demirspor, tabelayı değiştirme fırsatını bulsa da, Emre Akbaba’nın ceza sahasının dışından kaleyi sol çaprazdan gören bir noktadan çektiği şutu defans önledi. Soyunma odasına Corendan Alanyaspor’un 2-0 üstünlüğüyle girildi.

46.dakikada Adana Demirspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, kötü performans gösteren kaleci Shahrudin Mahammadaliyev’i oyundan alarak yerine Vedat Karakuş’u oyuna sürdü.

52.dakikada Adana Demirspor, Yusuf Sarı ile gol fırsatını değerlendiremedi. Ceza sahasının dışından kaleyi sol çaprazdan gören noktadan Yusuf Sarı’nın çektiği şutu defans engelledi.

60.dakikada Adana Demirspor’da Edouard Michut oyundan çıkarken, Yusuf Erodğan oyuna giren isim oldu.

62.dakikada Adana Demirspor üçüncü oyuncu değişikilğini Mario Balotelli’yi oyundan alarak yerini Yusuf Barasi’yi oyuna sürerek yaptı.

67.dakikada Adana Demirspor penaltı kazandı. Topun başına geçen Emre Akbaba düzgün bir vuruşla topu filelere göndererek durum 2-1 yaptı ve takımı umutlandırdı.

69.dakikada Adana Demirspor’un 2.golü geldi. Gelişen Mavi-Lacivertli atağında oyuna Mario Balotelli’nin yerine giren Yusuf Barasi’nin pasında topla buluşan Yusuf Sarı skorda dengeyi sağladı: 2-2

76.dakikada Corendon Alanyaspor, Florent Hadergjonaj’ın ayağından buldu topla tekrar öne geçerek durumu 3-2 yaptı.

80.dakikada gelişen Adana Demirspor atağında Youcef Atal’ın çektiği şut kaleyi bulmadı.

84.dakikada Adana Demirspor son ikinci oyuncu değişikliğini  Maestro’nun yerine Joe Rodriguez’i, Milad Mohammadi’nin yerine de Nani’yi alarak yaptı.

Bu dakikadan Adana Demirspor, rakip ceza alanında daha fazla görülmeye başlandı. Maçın bu skorla biteceği beklenirken uzatma dakikalarının 90+7.dakikasında sahneye bir kez daha Yusuf Sarı çıktı ve son sözü söyledi: 3-3. Bu gol aynı zamanda maçın da sonucu oldu. (HABER: MEHMET APAYDIN)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor