ŞİFALI DİYE SATILAN BİTKİLER GERÇEKTEN DE ŞİFALI MI?

Kış mevsiminin gelmesi ile birlikte bitkilere ve bitkisel ürünlere de ilgi arttı.

Kendi saf hali ile satılan bitkiler elbette şifalı onları çok ayrı tutuyorum ancak kış mevsiminde çok yoğun satış rakamlarına ulaşan şifalı olduğu iddialı edilen bitkisel ürünler ne kadar sağlıklı esas sorun bu…

 “Kelin ilacı olsa başına sürerdi” atasözü aslında bu sektörü fazlasıyla özetliyor. Adamlar öyle öyle reklamlar yapıyor ki sormayın…

Peki bunları yapan insanlar acaba hiç hasta olmuyor mu?

Yada bu insanların ailelerinde hiç kimse hayatını kaybetmiyor mu?

Yada bu insanlar gerçekten sattıkları her ürünü kendileri de kullanıyor mu? 

Bu ürünlerin reklamları çok olduğu için gerçekten hasta olan ve şifa arayan insanlar, ‘denize düşen yılana sarılır’ diyerek alıyor kullanıyor.

Ancak bunların kendilerine hiçbir şifasının olmadığı da sonradan anlaşılıyor. Olan paralarına ve şifa bekleyerek geçirdikleri zamana oluyor.

Peki bu iş nereye kadar böyle gidecek.

Arşivlere bakacak olursak, bu tür şifalı bitkiler safsatası nedeniyle kaç kişinin canından olduğu, kaç kişinin sağlığını kaybettiğini göreceksiniz.

Bugün modern tıp var ve tıp her geçen gün daha da gelişiyor. Bu nedenle şifalı bitkilerin bazı insanlar için ne kadar tehlikeli olduğunun daha fazla anlatılması gerektiğini düşünüyorum.

Daha da açık bir deyişle, şifalı bitkiler insan hayatında olmalı ancak kekik otu diye de insanlara çim satılmamalı.

Şifalı bitkiler sektöründeki denetimler daha da artırılmalı ve televizyon kanallarında çıkan ve bangır bangır cinsel içerikli yapılan reklamlara son verilmeli.

 

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor