CEYLAN GÜLİBRAHİMOĞLU KIZILAY ANAOKULU İLE İSMAİL BATU DAĞTEKİN KIZILAY ANAOKULU AÇILDI

(HABER MERKEZİ)- “81 İl 81 Anaokulu Projesi” kapsamında Yüreğir’de Ceylan Gülibrahimoğlu Kızılay Anaokulu ve Seyhan’da İsmail Batu Dağtekin Kızılay Anaokulunun açılışı, Son başbakan ve 28. TBMM Başkanı Binali Yıldırım ile Adana Valisi Yavuz Selim Köşger’in katılımıyla gerçekleştirildi.

Binali Yıldırım, merkez Yüreğir ilçesi Çamlıbel Mahallesi’nde Ceylan Gülibrahimoğlu Kızılay Anaokulunun açılışında yaptığı konuşmada, eğitim ve ahlakın önemine dikkati çekti.

Okul öncesi eğitimin kendilerinin çocukluk döneminde olmadığını aktaran Yıldırım, “Okul öncesi 3-5 yaş dönemi öğrencilerin kişisel davranış özelliklerinin ortaya çıktığı yaşlar. Türkiye 4-5 yaşta yüzde 95-99 civarında okul öncesi okullaşma oranına erişmiş bulunmakta. Bakanlığımız şu anda 3-4 yaş üzerinde daha yoğun bir çalışma içerisinde. İnşallah bunu da başaracağız. Eğitime yapılan yatırım en değerli ve kalıcı yatırımdır.” diye konuştu.

Yıldırım, 22 yılda gittikleri her seçimde vatandaşların kendilerine güvendiğini ve desteğini arttırarak devam ettirdiğini söyledi. Dünyanın büyük sıkıntı içinden geçtiğini belirten Yıldırım, şöyle devam etti:

“Bölgemiz de bu sıkıntıların merkezinde. Güneyimizde, kuzeyimizde savaş var. Bu savaşlar göç akımı, kriz ve bölgenin istikrarsızlaştırılması demek. Masum insanların büyük bedel ödemesi demek. Bu şartlar altında ülkemizi dimdik ayakta tutmak, terör belasını ülkemizden ve milletimizden uzak tutmak çok da kolay bir iş değil. Cumhurbaşkanımız bütün ekibiyle hem ülkemizde istikrarı, güveni kalıcı olarak sürdürmek hem de bölgede istikrarı sağlamak için var gücüyle çalışıyor.”

Açılışta bir konuşma gerçekleştiren Vali Köşger, “Mübarek cuma günü baharın müjdecisi cemrenin düştüğü güzel bir günde, güzel bir vesile ile Adana’da birlikteyiz. Çocuklarımızın, ülkemizin istikbali yavrularımızın daha iyi, daha donanımlı hale gelmeleri ve eğitimlerine daha erken safhada başlamaları için gerçekleştirilen bir anaokulunun açılışındayız. 81 ilde 81 anaokulunun açılmasına vesile olan muhterem Semiha Yıldırım Hanımefendiye, değerli öğretmenimiz Semiha Hanımefendiye ilimiz ve ülkemiz adına şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Çocuklarımızın erken yaşta eğitime başlamaları hem motor fonksiyonları hem de entelektüel gelişimleri açısından çok önemli diyerek konuşmasını sürdüren Vali Köşger, “Ülkemizde çok geniş ve çeşitli sosyal katmanlar var. Çocuklarımızın hepsi eşit değil, ilkokul 1. sınıfa başladıkları zaman aslında bazı çocuklar dezavantajlı olarak okula başlıyorlardı, bazı konularda dezavantajları vardı. İşte anaokulları çocuklar üzerindeki bu dezavantajı kaldırdı. Çocuklarımız erken dönemde eğitime başlamış olmaları sayesinde 1.sınıfa başladıkları zaman aşağı yukarı eşit seviyede motor ve entelektüel fonksiyonlarını, dil fonksiyonlarını ve diğer fonksiyonlarını yapabilecekler. Bu da okula geç başlama, geride kalma dezavantajını ortadan kaldıracak. Anaokulları bu anlamda çok büyük anlam ifade ediyor. Bu iş çok hayırlı bir iş, bu hayırlı işe vesile olanlara şükranlarımızı sunuyor, anaokulumuzun ilimize hayırlı olmasını diliyorum.” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Son Başbakanımız ve 28. TBMM Başkanımız Sayın Binali Yıldırım ile Valimiz Sayın Yavuz Selim Köşger, daha sonra Adana’nın Seyhan ilçesinde İsmail Batu Dağtekin Kızılay Anaokulunun açılış törenine katıldı.

Yeşiloba Mahallesi’ndeki programda konuşan Yıldırım, bugün kentte ikinci eğitim yuvasının açılışını gerçekleştirdiklerini söyledi.

Çocuklara yapılan yatırımın 20-30 yıl değil, nesilden nesile devam edeceğini aktaran Yıldırım, anaokulu bağışçılarına ve Türk Kızılay’a teşekkür etti.

Türkiye’nin, Avrupa ile Asya arasında çok dinamik, hareketli bir coğrafyada yer aldığını belirten Yıldırım, “Birçok medeniyetin buluştuğu, çatıştığı bir coğrafyadayız. Bu coğrafya, bu topraklar bizim kaderimiz. Burada ayakta dimdik durmak için de çok ama çok çalışmamız, gayret etmemiz gerekiyor. Birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize gözümüzün içi gibi bakmamız gerekiyor.” diye konuştu.

Yıldırım, “Türkiye’nin hem kuzeyinde hem de güneyinde savaş olduğunu” aktararak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bu savaşlar adil bir savaş da değil. Buna savaş demek de doğru değil. Filistin’de bir soykırım var. Bir katliam var ve bu ne yazık ki bütün dünyanın gözü önünde cereyan ediyor. İnşallah bu yanlış bir an önce durdurulur ve oradaki yavrular, kadınlar, savunmasız insanlar bu soykırımdan, bu vahşetten kurtulmuş olur.”

Vali Köşger de açılışta yaptığı konuşmada, ülke olarak en büyük zenginliğin iyi yetişmiş genç nüfus olduğunu belirterek, “Bunun dışında bizim bir zenginliğimiz yok. Yer altı ve yer üstü zenginlikleri açısından bizden çok daha iyi ülkeler var. Bizim en büyük zenginliğimiz kendi değerlerinden kopmamış ve çağın bilgisiyle, tekniğiyle, teknolojisiyle, ilmiyle irfanıyla kuşanmış; vatanını milletini seven, kendi değerlerine sahip genç kuşakları yetiştirebilmek. O anlamda bu eğitimi ne kadar erken başlatabilirsek o kadar faydalı ve iyi bir iş yapmış olacağız. Semiha Hanımefendinin önderliğinde, gözetiminde 81 ilimizde hayırseverlerimiz Adana’da da iki hayırseverimiz Ceylan Gülibrahimoğlu ve Yusuf Can Dağtekin taşın altına ellerini koydular, onlara şükranlarımızı sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

Kızılay Anaokullarının açılış törenlerine Binali Yıldırım’ın eşi Semiha Yıldırım, Vali Yavuz Selim Köşger’in eşi Fatma Köşger, milletvekilleri, Türk Kızılay Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Saygılı ile diğer protokol üyeleri katıldı.

 

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor